• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  37°C 34.2°C / 38.4°C
  3 BF
  27%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  37°C 34.1°C / 39.3°C
  3 BF
  32%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  35°C 33.8°C / 38.2°C
  2 BF
  38%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  37°C 35.9°C / 36.6°C
  2 BF
  15%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  34°C 33.9°C / 35.7°C
  3 BF
  40%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.5°C / 36.0°C
  2 BF
  13%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 32.4°C / 32.6°C
  3 BF
  18%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  38°C 37.9°C / 37.9°C
  3 BF
  21%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.8°C / 34.3°C
  5 BF
  47%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  37°C 32.9°C / 36.9°C
  4 BF
  26%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  32°C 30.8°C / 32.4°C
  4 BF
  40%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  35°C 32.3°C / 34.7°C
  2 BF
  34%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 34.9°C / 34.9°C
  2 BF
  36%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  36°C 35.7°C / 35.7°C
  2 BF
  14%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  37°C 35.1°C / 39.0°C
  2 BF
  21%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 32.7°C / 32.8°C
  3 BF
  45%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  36°C 34.5°C / 38.0°C
  3 BF
  17%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 32.1°C / 33.3°C
  3 BF
  45%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  34°C 34.2°C / 35.7°C
  3 BF
  35%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  33°C 33.0°C / 33.0°C
  1 BF
  35%
Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανατροπές σε 1.531 σελίδες

 • A-
 • A+

Αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα θα πραγματοποιούνται οι πλειστηριασμοί από τις 21 Φεβρουαρίου 2018, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και το οποίο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τα επιδόματα τέκνων που αυξάνονται κατά 260 εκατ. ευρώ, το Χρηματιστήριο Ενέργειας, την προκήρυξη των απεργιών με 50%+1 απαρτία, το Κτηματολόγιο, τη χορήγηση νέων αδειών για καζίνα σε Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη και Φλώρινα, τη σύσταση νέου ελεγκτικού σώματος που θα διαδεχθεί το ΣΔΟΕ, αλλά και την καθιέρωση φορολογικών κινήτρων για τις επιχειρήσεις που προχωρούν σε κεφαλαιοποίηση των αποθεματικών τους.

Επίσης, καθορίζονται τα κριτήρια συγχώνευσης σχολικών μονάδων, ενώ απελευθερώνεται το ωράριο των φαρμακείων.

Πολυνομοσχέδιο: Οι αλλαγές από τους e-πλειστηριασμούς μέχρι τα καζίνο και το νέο ελεγκτικό σώμα του ΣΔΟΕ

Από τις κυριότερες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου είναι αυτή που προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι προηγούνται στις αποζημιώσεις έναντι τραπεζών από επιχειρήσεις που έχουν πτωχεύσει.

Απαιτήσεις οι οποίες προέκυψαν πριν από την ημερομηνία κήρυξης της πτώχευσης και αφορούν μη καταβληθέντες μισθούς έως έξι μηνών από παροχή εξαρτημένης εργασίας και έως του ποσού το οποίο ισούται ανά μήνα οφειλόμενου μισθού και ανά εργαζόμενο με τον νόμιμο κατώτατο μισθό υπαλλήλου άνω των είκοσι πέντε ετών επί 275% ικανοποιούνται προνομιακά πριν από κάθε άλλη απαίτηση (υπερ-προνόμιο). Με το πολυνομοσχέδιο των 400 άρθρων η κυβέρνηση «κλειδώνει» τη μνημονιακή δόση που θα φτάσει τα 7,5 δισ. ευρώ, ενώ διαμορφώνει θετικό κλίμα για νέα έξοδο της χώρας στις αγορές που θα συντελεστεί με την επικύρωση της πολιτικής συμφωνίας της τρίτης αξιολόγησης από το Eurogroup της 22ης Ιανουαρίου.

Το «σφυρί» θα χτυπά μόνο ηλεκτρονικά

Μόνο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διεξάγονται από την 21η Φερβρουαρίου 2018, ανεξάρτητα από τον χρόνο επίδοσης της επιταγής και επιβολής της κατάσχεσης.

Για τους πλειστηριασμούς που έχει ήδη οριστεί να πραγματοποιηθούν με φυσικό τρόπο μετά τις 21/2/2018 και έχει ήδη συντελεστεί η σχετική προδικασία, ο επισπεύδων είναι υποχρεωμένος να γνωστοποιήσει τη μεταβολή του τρόπου και του χρόνου διενέργειάς τους.

Το ηλεκτρονικό «σφυρί» θα χτυπάει μόνο Τετάρτη-Παρασκευή από τις 10.00 π.μ. έως τις 14.00 ή από τις 14.00 έως τις 18.00, εκτός από τον μήνα Αύγουστο, καθώς και την προηγούμενη και την επόμενη εβδομάδα της ημέρας των εκλογών (εθνικών, Ε.Ε., ΟΤΑ).

Σε ό,τι αφορά τις διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διαμεσολάβηση, προβλέπεται ότι η Κεντρική Επιτροπή Διαμεσολάβησης είναι αρμόδια να επιλαμβάνεται κάθε ζητήματος σχετικού με τον θεσμό, ακόμη κι αν αυτό δεν αναφέρεται ρητά στον παρόντα νόμο.

Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο επιλύει σειρά αρρυθμιών του νόμου 3898/2010 –ο οποίος στην ουσία δεν έχει εφαρμοστεί– υιοθετώντας τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και καθορίζοντας τη διαδικασία, το ύψος των αμοιβών των διαμεσολαβητών που καθορίζονται, εάν δεν υπάρχει γραπτή συμφωνία, ως εξής:

α) Για απασχόληση έως δύο (2) ωρών η ελάχιστη αμοιβή ορίζεται στα διακόσια πενήντα (250) ευρώ,

β) Για απασχόληση από δύο (2) ώρες και πάνω η ελάχιστη ωριαία αμοιβή ορίζεται στα εκατό (100) ευρώ.

Διαβάστε επίσης:
● Κίνητρα στις επιχειρήσεις και νέοι ράμπο
● Απεργία σε 22 λέξεις
● Πλαφόν στους διορισμούς

Και εγένετο «Ελληνικό Κτηματολόγιο»

Νέος φορέας με την επωνυμία «Ελληνικό Κτηματολόγιο», που θα λειτουργεί με τη μορφή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και υπό την εποπτεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, δημιουργείται με το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα.

Στόχος του νέου σχήματος, που ακολουθεί τα ισχύοντα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, είναι η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου και των δασικών χαρτών με ορίζοντα το 2020.

Θα ενσωματώνει τις αρμοδιότητες του ΕΚΧΑ και των υποθηκοφυλακείων, ενώ θα διαρθρωθεί σε όλη τη χώρα με 17 βασικά κτηματολογικά γραφεία, που θα εδρεύουν σε μεγάλες πόλεις, καθώς και με 75 υποκαταστήματα.

Στις νέες υπηρεσίες προβλέπεται να απορροφηθεί το σύνολο των εργαζομένων στο Κτηματολόγιο, στα έμμισθα και άμισθα υποθηκοφυλακεία τα οποία ανήκουν σήμερα στην αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η διαδικασία μετάβασης στον νέο φορέα θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

Σε αυτό το διάστημα, οι προϊστάμενοι των έμμισθων υποθηκοφυλακείων και οι άμισθοι υποθηκοφύλακες υποχρεούνται να χορηγούν προς τον φορέα όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη μεταφορά της άσκησης αρμοδιότητας,

Ο φορέας αποδίδει ποσό από τα έσοδά του στο ΤΑΧΔΙΚ ως επιχορήγηση για την επίτευξη των σκοπών του (άρ. 8, παρ. 3). Οι φορείς της κεντρικής διοίκησης απαλλάσσονται από την καταβολή τελών.

Οι εργαζόμενοι στα υποθηκοφυλακεία υποβάλλουν αίτηση μετάταξης, ενώ αν δεν το κάνουν επαναδιορίζονται ως δικηγόροι ή ως συμβολαιογράφοι στο Πρωτοδικείο ή στο Ειρηνοδικείο όπου υπηρετούσαν. Εάν δεν το κάνουν ούτε αυτό τότε καταβάλλεται σχετική αποζημίωση.

Διαβάστε επίσης:
● Η νέα σελίδα στην Παιδεία
● Νέες επιτροπές για τα φάρμακα, «ελεύθερο» ωράριο στα φαρμακεία
● Χρηματιστήριο στην Ενέργεια

Με δημοπρασία τα λατομεία

Με δημόσια δημοπρασία θα γίνεται πλέον η εκμίσθωση λατομικών περιοχών που ανήκουν στο Δημόσιο ή σε δήμους, ενώ η διάρκεια παραχώρησης αυξάνεται στα 70 χρόνια.

Η απευθείας μίσθωση θα επιτρέπεται μόνο μετά από έρευνα και έγκριση των αποτελεσμάτων από την αδειοδοτούσα αρχή, με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών.

Οι διατάξεις αυτές περιλαμβάνονται στο λατομικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο ενσωματώθηκε στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Με τις νέες διατάξεις τα πρόστιμα διαμορφώνονται από 5 έως 90 χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.

Καταργούνται οι άδειες εγκατάστασης και εκμετάλλευσης, που θα συνυποβάλλονται με την τεχνική μελέτη και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.

Ο καθορισμός των λατομικών περιοχών θα γίνεται μέσω του χωροταξικού σχεδιασμού, ενώ θα προβλέπονται ειδικοί κανόνες προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος, με τη θέσπιση εγγυητικών επιστολών.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΒΟΥΛΗ
Τσακαλώτος: Εύκολη η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου
Την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο κατατίθεται σήμερα στο Κοινοβούλιο και πρέπει να ψηφιστεί μέχρι την...
Τσακαλώτος: Εύκολη η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου
Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ.»
Το πολυνομοσχέδιο και η επόμενη ημέρα
Το πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε και τη Δευτέρα ψηφίζεται. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως πρώτη φορά σε νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα αξιολόγησης τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά. Μπορεί να έχει...
Το πολυνομοσχέδιο και η επόμενη ημέρα
Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ.»
Θερμό δεκαήμερο
Υψηλές πολιτικές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, καθώς η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης...
Θερμό δεκαήμερο
ΒΟΥΛΗ
Με 154 «ναι» πέρασε το πολυνομοσχέδιο, με 153+1 η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ
Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο για τα τελευταία μνημονιακά προαπαιτούμενα υπερψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο που κλείνει τις τελευταίες εκκρεμότητες της τέταρτης...
Με 154 «ναι» πέρασε το πολυνομοσχέδιο, με 153+1 η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ
ΒΟΥΛΗ
«Ναι» στο πολυνομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα
Έπειτα από μία ακόμη φορτισμένη συνεδρίαση στην οποία κυριάρχησε η αντιπαράθεση για το «Μακεδονικό» και τη συμφωνία της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, το πολυνομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα για την τέταρτη...
«Ναι» στο πολυνομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα
ΒΟΥΛΗ
Με αντιρρήσεις και ενστάσεις το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια
Το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να ψηφιστεί απ' τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα δεκάδες προαπαιτούμενα που θα «κλειδώσουν» το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, πριν το κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Με...
Με αντιρρήσεις και ενστάσεις το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας