Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στη Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών ηχητικό υλικό για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο κ. Παπαδημητρίου, προσερχόμενος σήμερα (Τρίτη) στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά υποθέσεις κακοδιαχείρισης στο χώρο της υγείας απάντησε στις καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στη Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών ηχητικό υλικό για το ΚΕΕΛΠΝΟ

  • A-
  • A+

Νέα τροπή παίρνουν οι αποκαλύψεις με τις ηχογραφημένες συνομιλίες που κατέθεσε στην Εξεταστική για την Υγεία, ο Παύλος Πολάκης. Η Επιτροπή, αποφάσισε να στείλει στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. το ηχητικό υλικό ενώ την Τετάρτη (29/11) τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, θα έχουν τη δυνατότητα να το ακούσουν.

Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής Σπ. Λάππα, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Άδ. Γεωργιάδη διαπραγματευόταν ποιος υπουργός θα προσλάβει, πόσους και ποιους, με τον διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Παπαδημητρίου.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Λάππας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», ο επί 27 χρόνια διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Παπαδημητρίου, «ομολογεί μάλιστα ότι πρέπει να γίνουν οι προσλήψεις γιατί έρχονται εκλογές και άλλα φοβερά, για βαλίτσες με μαύρο χρήμα και λοιπά και λοιπά».

Ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος τελικά εμφανίστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά υποθέσεις κακοδιαχείρισης στο χώρο της υγείας μετά την προειδοποίηση για βίαιη προσαγωγή του, απάντησε στις καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ότι τα 23 αυτά άτομα προσλήφθηκαν με παρέμβαση του πολιτικού γραφείου του τότε υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Τα 23 άτομα που προσλήφθηκαν την περίοδο 2013 -2014 δεν είχαν υπαλληλική σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πληρώθηκαν με αποζημιώσεις για σύμβαση έργου και όχι για προσλήψεις. Δεν υπήρξαν συμβάσεις. Με μπλοκάκι πληρώνονταν και από χορηγικά κονδύλια».

Σημειώνεται πάντως ότι ο κ. Παπαδημητρίου, παρότι επικαλέστηκε το δικαίωμα σιωπής, καθώς είναι σε εξέλιξη η ακροαματική διαδικασία εναντίον του, δεν απέφυγε να απαντήσει σε ορισμένα ζητήματα που του τέθηκαν.

Ο κ. Παπαδημητρίου διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος συνομιλούσε με το γραφείο του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τις 23 προσλήψεις.

Υποστήριξε δε, ότι για τους 23 εξωτερικούς συνεργάτες «υπήρχε έλεγχος από το γραφείο προσωπικού», και ότι «υπάρχει παρουσιολόγιο».

Τα μέλη της Εξεταστικής αποφάσισαν να ζητήσουν να σταλούν, αν υπάρχουν, οι αποφάσεις του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις 23 προσλήψεις που, όπως υποστήριξε ο κ. Παπαδημητρίου, υπάρχουν, σημειώνοντας παράλληλα ότι η πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού είχε εκφράσει αντίθετη άποψη κατά την κατάθεσή της την προηγούμενη εβδομάδα.

«Οι κατηγορίες είναι ότι οι συμβάσεις αυτές, που πληρώθηκαν με το ποσό των 177.000 περίπου ευρώ, ήταν παράνομες, και ότι τα άτομα αυτά δεν δούλεψαν ποτέ στο ΚΕΛΠΝΟ», σημείωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπυρίδων Λάππας.

«Ήταν αποζημιώσεις για σύμβαση έργου, όχι για προσλήψεις. Με μπλοκάκι πληρώθηκαν, δεν υπήρχαν συμβάσεις», αντέτεινε ο κ. Παπαδημητρίου.

Παράλληλα, χαρακτήρισε πλαστή τη σύμβαση για συγκεκριμένο δημοσιογράφο που υπάρχει στη δικογραφία, υποστηρίζοντας ότι «ουδέποτε αποζημιώθηκε ούτε εργάστηκε ποτέ στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

Είπε, ακόμα, ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ πλήρωσε για διαφημιστικές καμπάνιες εταιρείες επικοινωνίας και όχι μεμονωμένους δημοσιογράφους.

Σε ερώτηση του κ. Λάππα, από ποιο κονδύλι πληρώθηκαν τα 23 άτομα, ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε «από χορηγικά χρήματα», σημειώνοντας ότι «στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρχαν χορηγίες όχι μόνο από τον ΟΠΑΠ, αλλά και από άλλους οργανισμούς» και ότι «υπήρχε ειδικό ταμείο που πληρώνονταν».

Κληθείς από τον κ. Λάππα, που επικαλέστηκε απόσπασμα της ποινικής δικογραφίας, να σχολιάσει γιατί γίνονταν κατατμήσεις συμβάσεων ενώ το απαγορεύει ο νόμος και μάλιστα σε μία περίπτωση εμφανίζεται στις 26 Νοεμβρίου 2011 προσφορά εταιρείας για επικοινωνιακή καμπάνια για προκήρυξη διαγωνισμού που έγινε ένα μήνα αργότερα, ο κ. Παπαδημητρίου απέφυγε να απαντήσει, σημειώνοντας ότι αυτό είναι θέμα δικογραφίας.

Στην ερώτηση του κ. Λάππα αν θα συγκατένευε για άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών, ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε ότι «έχουν ανοίξει ήδη όλοι από την τακτική δικαιοσύνη».

Ερωτηθείς από τον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Γεωργαντά αν γίνονται και σήμερα απευθείας προσλήψεις, που είναι στο δημόσιο λογισμικό του ΚΕΕΛΠΝΟ, απάντησε καταφατικά υποστηρίζοντας ότι έχει και τα ΦΕΚ.

Πρόσθεσε πάντως ότι «η αυτονομία του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι δεδομένη από το νόμο». «Ο υπουργός απολογιστικά το ελέγχει και διατάσσει πολλές φορές έλεγχο από το ΣΕΥΠ ή μέσω του γενικού λογιστηρίου και τέτοιοι έλεγχοι έγιναν πολλοί», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Παπαδημητρίου χαρακτήρισε «μονταρισμένο, παραποιημένο με χαρακτηριστικά συρραφής» το ηχητικό υλικό που τον εμφανίζει να συνομιλεί για τις προσλήψεις με το γραφείο του κ. Γεωργιάδη, αν και δεν αρνήθηκε ότι η φωνή που ακούγεται είναι του ίδιου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΒΟΥΛΗ
Το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνει Αδωνη
Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία αποδίδει ευθύνες στον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά για σωρεία ζητημάτων που συνδέονται με την οικονομική διαχείριση του Κέντρου Ελέγχου...
Το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνει Αδωνη
ΒΟΥΛΗ
Παράταση των εργασιών της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία
Σε δύο εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβαν τα μέλη της επιτροπής.
Παράταση των εργασιών της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία
ΒΟΥΛΗ
Στην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης για την κρύπτη στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης χαρακτηρίζει πολύ σημαντικά τα χιλιάδες έγγραφα και παραστατικά που εντοπίστηκαν μέσα σε ειδική κρυψώνα στο δεύτερο υπόγειο γκαράζ του ΚΕΕΛΠΝΟ, την ίδια ώρα που ο...
Στην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης για την κρύπτη στο ΚΕΕΛΠΝΟ
ΒΟΥΛΗ
Σε τέσσερις φάσεις στο φως το πόρισμα για τα σκάνδαλα στην υγεία
Το πόρισμα της Εξεταστικής της Βουλής για τα σκάνδαλα στην υγεία έχει «τεμαχιστεί» σε τέσσερα κεφάλαια, τα οποία θα δοθούν σταδιακά στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη....
Σε τέσσερις φάσεις στο φως το πόρισμα για τα σκάνδαλα στην υγεία
ΒΟΥΛΗ
«Λερναία Ύδρα η διαφθορά» στον χώρο του φαρμάκου
Το υπερκέρδος είναι η αιτία του κακού στον χώρο της υγείας, σύμφωνα με τον Δ. Κρεμαστινό, που κατέθεσε με δική του πρωτοβουλία στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία. Όπως επισήμανε, «τα καρτέλ των...
«Λερναία Ύδρα η διαφθορά» στον χώρο του φαρμάκου
ΒΟΥΛΗ
Για το «πάρτι» στο ΚΕΕΛΠΝΟ μίλησε η Φ. Σκοπούλη
«Αν αυτή η υπόθεση νομικά αποδειχθεί σκάνδαλο, εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη», ανέφερε η καθηγήτρια παθολογίας-ανοσολογίας Φωτεινή Σκοπούλη η οποία διετέλεσε υφυπουργός Υγείας κατά την πρώτη περίοδο της...
Για το «πάρτι» στο ΚΕΕΛΠΝΟ μίλησε η Φ. Σκοπούλη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας