Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κατήγγειλε τον Μιχαλολιάκο, εγκατέλειψε τη Χρυσή Αυγή

Ο Ν. Μίχος, που κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εγκαταλείπει τους συναγωνιστές του λίγο πριν απολογηθεί στη δίκη της Χ.Α.

EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Κατήγγειλε τον Μιχαλολιάκο, εγκατέλειψε τη Χρυσή Αυγή

  • A-
  • A+

Τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης επέλεξε ο βουλευτής Νίκος Μίχος βάλλοντας κατά της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.

Στην επιστολή του ο περιφερειάρχης Εύβοιας κατηγορεί τον αρχηγό Μιχαλολιάκο ότι «κωλυσιεργώντας έδωσε το δικαίωμα στους εχθρούς ουσιαστικά του κινήματος να δυναμώσουν» και «έπαψε να αφουγκράζεται αυτούς που “μάτωσαν” για να φτάσει η Χ.Α. εκεί που έφτασε».

Κάνει, επίσης, λόγο για «ανηλεή πόλεμο κατά των ιστορικών στελεχών του κινήματος», στο πλαίσιο του οποίου αυτός και η τοπική οργάνωση Εύβοιας δέχτηκαν «οχετό ύβρεων και ανήκουστες επιθέσεις που αφήνουν αδιάφορη την κεντρική διοίκηση», ενώ αφήνει αιχμές ότι «ίσως κάποιοι να μην επιθυμούν και την εκλογική επιτυχία του κινήματος».

Αξίζει να σημειωθεί η χρονική συγκυρία κατά την οποία ο υπόδικος βουλευτής επέλεξε να εγκαταλείψει τους συναγωνιστές του: η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης προχωράει και ο ίδιος σε λίγο καιρό θα κληθεί να απολογηθεί κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ήδη το δικαστήριο έχει εξετάσει δύο υποθέσεις στις οποίες ο Ν. Μίχος εμπλέκεται ως επικεφαλής τάγματος εφόδου: την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη τον Ιούλιο του 2013 αλλά και την επίθεση κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην Πάρο την ίδια χρονιά.

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Ν. Μίχου

«Ως βουλευτής βρέθηκα για πρώτη φορά το 2012 έχοντας δώσει έναν τίμιο αγώνα που ήταν η συνέχεια τριάντα ετών δράσης για το εθνικιστικό κίνημα και την Χρυσή Αυγή.

Στην μέχρι τώρα ζωή μου δεν γνώρισα άλλον πολιτικό χώρο και φυσικά δεν είμαι γόνος πολιτικής οικογένειας ούτε καριερίστας.Μέχρι τώρα αντιπροσώπευσα τον λαό της Εύβοιας με τιμή, υπερηφάνεια και έξω από συμφέροντα.

Από παιδί πήρα τον δύσκολο δρόμο του Εθνικισμού ακολουθώντας την πορεία της Χ.Α με ότι αυτό συνεπάγεται. Στον δρόμο αυτόν ανδρώθηκα.γνώρισα αξιόλογους Έλληνες με ήθος, ιδανικά και αρχές, συμπορεύθηκα μαζί τους στον αγώνα κατά του συστήματος που κατατρώει τις σάρκες της πατρίδας μας.

Κυνηγηθήκαμε, υβριστήκαμε, εκδιωχθήκαμε, ζήσαμε καταστάσεις πρωτόγνωρες .περιορισμούς φυλακίσεις κι όμως την πλειοψηφία μας δεν την κατέβαλλε τίποτα.

Η ηγεσία όμως κωλλυσιεργώντας έδωσε το δικαίωμα στους εχθρούς ουσιαστικά του κινήματος να δυναμώσουν και από την μία να αλώσουν τον κομματικό μηχανισμό κι από την άλλη έπαψε να αφουγκράζεται όλους αυτούς που «μάτωσαν» για να φτάσει η Χ.Α εκεί που έφτασε.

Ίσως μάλιστα κάποιοι να μην επιθυμούν και την εκλογική επιτυχία του κινήματος. Δόθηκε βήμα σε τυχοδιώκτες, αλληθωρίζοντες καιροσκόπους και τυχάρπαστους όψιμους εθνικιστές της πλάκας και της αρπαχτής.

Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει ένας ανηλεής πόλεμος κατά των ιστορικών στελεχών του κινήματος ανά την επικράτεια και στα πλαίσια αυτού δέχθηκα κι εγώ αλλά και η τοπική οργάνωση Εύβοιας έναν οχετό ύβρεων και ανήκουστες επιθέσεις που αφήνουν αδιάφορη την κεντρική διοίκηση.

Σε αυτό το συνονθύλευμα που παίρνει την θέση της Χ.Α που αγάπησα, εγώ δεν έχω καμία θέση. Η αξιοπρέπειά μου είναι σημείο αδιαπραγμάτευτο γι' αυτό και αποφάσισα με βαριά καρδιά να αποχωρήσω. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλον αυτόν τον κόσμο που γνώρισα στο εθνικιστικό κίνημα όλα αυτά τα 30 χρόνια. Ευχαριστώ όλους αυτούς που συμπορεύτηκαν μαζί μου ως φίλοι.ψηφοφόροι στην ιδιαίτερή μου πατρίδα την Εύβοια.

Θα συνεχίσω τον αγώνα μου ως ανεξάρτητος βουλευτής μέχρι να πάψουν οι δικαστικές διώξεις κι ύστερα ως απλός πολίτης δεν θα πάψω να αγωνίζομαι για τις ιδέες μου, στις οποίες Θα μείνω πιστός όσο ζω! Οι ρουφιάνοι, οι κακεντρεχείς,οι όψιμοι εθνικιστές σίγουρα Θα θελήσουν να με διαβάλουν με κακοήθειες... Δεν με αγγίζουν,δεν με φοβίζουν,δεν με πτοούν γιατί ξέρω πως (δυστυχώς) Θα με δικαιώσει ο χρόνος!

Ελπίζω το κίνημα να μην έχει την τύχη που είχαν οι εθνικιστές στο παρελθόν. Παρ'όλη την πίκρα μου, εύχομαι με όλη μου την ψυχή το κίνημα να αλλάξει την σημερινή του πορεία για το καλό της πατρίδας μας που αργοσβήνει.

Νικόλαος Μίχος»

ΒΟΥΛΗ
Τεκμήριο ενοχής Μιχαλολιάκου η επιστροφή Μπαρμπαρούση
Με δηλώσεις τους προς τον πρόεδρο της Βουλής ο Μπαρμπαρούσης και ο Γερμενής ανακοίνωσαν την επιστροφή του πρώτου στην Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής, την οποία διευθύνει ο δεύτερος. Το πρόσχημα της επιστροφής ήταν ότι...
Τεκμήριο ενοχής Μιχαλολιάκου η επιστροφή Μπαρμπαρούση
ΒΟΥΛΗ
Επικυρώθηκαν οι ποινές κατά των τριών της Χ.Α.
Μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς και από την Ολομέλεια της Βουλής στους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και Ηλιόπουλο, που τιμωρήθηκαν με περικοπή της μηνιαίας βουλευτικής τους αποζημίωσης κατά το ένα τέταρτο....
Επικυρώθηκαν οι ποινές κατά των τριών της Χ.Α.
ΒΟΥΛΗ
Επικυρώνει τις «καμπάνες» η Ολομέλεια
Τα πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, του Ηλ. Κασιδιάρης και του Παν. Ηλιόπουλου θα επικυρώσει σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής. Ωστόσο παραμένει το ερώτημα αν αυτές οι ποινές είναι αρκετές ή...
Επικυρώνει τις «καμπάνες» η Ολομέλεια
ΒΟΥΛΗ
Εισήγηση για μομφή σε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Ηλιόπουλο
Η Ολομέλεια της Βουλής θα συζητήσει την πρόταση μομφής εις βάρος του αρχηγού της Χ.Α. και των υπόδικων βουλευτών για τη χυδαία επίθεση στον Μ. Μουσταφά. Ο πρόεδρος της Βουλής έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο...
Εισήγηση για μομφή σε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Ηλιόπουλο
ΒΟΥΛΗ
Αίρεται η ασυλία Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη
Με 172 ψήφους υπέρ και 20 κατά η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας του αρχηγού και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμηση πρώην επιστημονικού συνεργάτη του...
Αίρεται η ασυλία Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη
ΒΟΥΛΗ
Στη Δικαιοσύνη ο «ξεχασιάρης» Νίκος Μίχος
Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται, από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής ο Νίκος Μίχος για ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν προσκόμισε τα απαραίτητα...
Στη Δικαιοσύνη ο «ξεχασιάρης» Νίκος Μίχος

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας