Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις

  • A-
  • A+

Για «όργιο των πολλαπλών μεθοδεύσεων, της πολιτικής και ιδεολογικής τρομοκρατίας και των ελιγμών “εθνικής συναίνεσης” της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, των “αγορών”, της ΕΕ και του ΔΝΤ» κάνει λόγο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που όμως «δεν στάθηκε ικανό μέχρι τώρα να υπερβεί την κρίση του αστικού πολιτικού προσωπικού της αντιδραστικής μνημονιακής πολιτικής, επιταχύνοντας την πορεία προς τις πρόωρες εκλογές, πιθανόν ακόμα και στις 25 Ιανουαρίου 2015».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκεντρώσεις ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της, αύριο, Δευτέρα  στις 11.30 (Αθήνα στο Σύνταγμα, Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου), «για να πέσει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και να ηττηθεί η πολιτική της, για να αποτρέψουν κάθε εκδοχή “εθνικής συναίνεσης” και “συνέχειας του κράτους” στις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής του συνόλου της καπιταλιστικής επίθεσης».

Επίσης, στην ανακοίνωση της με αφορμή την προεδρική εκλογή εκτιμάει πως «οι πραξικοπηματικές αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της ελεγχόμενης από τη συγκυβέρνηση δικαστικής εξουσίας για τη συγκάλυψη της εξαγοράς του Π. Χαϊκάλη, εκτός από τη δυσοσμία που αποπνέουν, δείχνουν ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παραιτηθούν από την επιδίωξη να αποσπάσουν τη θετική ψήφο 180 βουλευτών με κάθε μέσο στην τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία για να κρατηθούν στην κυβερνητική εξουσία συνεχίζοντας το βάρβαρο έργο της καταστροφικής πολιτικής τους με τα νέα μνημόνια που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές και την τρόικα ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Ούτε πρέπει να υποτιμηθεί το γεγονός ότι αυτή τη φορά ο εκλεκτός Σαμαρά και Βενιζέλου πήρε δύο ψήφους ναζιστών βουλευτών».

«Την εκκωφαντική απουσία μαζικών πρωτοβουλιών και τις ευθύνες τόσο της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του ΚΚΕ, που με διαφορετικό τρόπο εξαντλούν την παρέμβασή τους στους διαδρόμους της Βουλής» καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Μέτρα προετοιμασίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις επικείμενες πολιτικές μάχες

«Στην τελευταία συνεδρίασή του το ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποφάσισε να απευθύνει πρόταση για την αναβαθμισμένη κοινή δράση, την πολιτική και εκλογική συνεργασία των αντικαπιταλιστικών, αντιιμπεριαλιστικών, αντιΕΕ ανατρεπτικών δυνάμεων της Αριστεράς, στο πλαίσιο της συνολικής κατεύθυνσης της 2ης Συνδιάσκεψης για τον πόλο – μέτωπο της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής Αριστεράς με τις ευρύτερες ανατρεπτικές δυνάμεις, υπό την ηγεμονία του αντικαπιταλιστικού μεταβατικού προγράμματος.

Στη βάση αυτή και με σεβασμό στις ιδιαίτερες στρατηγικές, πολιτικές και μετωπικές απόψεις των άλλων δυνάμεων, η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προχώρησε σε συναντήσεις με την ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ, την Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση, τον επιστημονικό σύλλλογο «Γ. Κορδάτο» και το ΚΚΕ (μ-λ), που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συναντήσεις, αλλά και σε πρωτοβουλίες «από τα κάτω», οι οποίες προωθήθηκαν αδύναμα, με ιδιαίτερα επιτυχημένο παράδειγμα την πρωτοβουλία της Τοπικής Επιτροπής Περιστερίου. Διαπιστώνει θετικές τοποθετήσεις -μετατοπίσεις από πλευράς ορισμένων δυνάμεων κι αγωνιστών, αλλά και σοβαρές διαφορές από πλευράς άλλων δυνάμεων. Εκτιμά ως ελπιδοφόρο το μέχρι τώρα απολογισμό. Θα συνεχίσει εντατικά τις συναντήσεις και το διάλογο με όσους αποδέχονται ως βάση συζήτησης την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η ΚΣΕ καλεί σε τελική συνάντηση αυτών των δυνάμεων και των αγωνιστών τη Δευτέρα 29/12/14, για τη διατύπωση της πολιτικής συμφωνίας και για τους όρους της εκλογικής συνεργασίας, στο βαθμό που προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Από τις συναντήσεις και επαφές με την Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση, η ΚΣΕ διαπιστώνει συμφωνία στη βάση της πρότασης και του πλαισίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δίνει τη δυνατότητα για μια πολιτική και εκλογική συνεργασία μαζί της. Σ΄ αυτό το πλαίσιο μπορεί να προχωρήσει η έκδοση διμερούς πολιτικής δήλωσης που να αποτυπώνει τα σημεία πολιτικής συμφωνίας.

Από τις συναντήσεις και επαφές με το ΕΕΚ, διαπιστώθηκαν σοβαρές διαφορές, που κατά τη γνώμη της ΚΣΕ μπορούν να ξεπεραστούν. Σε αυτή την κατεύθυνση, σε δυο πολιτικά ζητήματα που έθεσε, προτείνει την αναβάθμιση της διεθνιστικής πλευράς σε αντίθεση με τις εθνικιστικές απόψεις γύρω από το ζήτημα της εξόδου από την ΕΕ και τη διερεύνηση, μαζί και με τις άλλες δυνάμεις, διατυπώσεων για την προοπτική μιας εξουσίας των εργαζομένων, παραμένοντας στο βασικό πνεύμα του προτεινόμενου πολιτικού πλαισίου. Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμφωνεί με την αποτύπωση της αυτοτέλειας της κάθε δύναμης σε όλα τα επίπεδα, αλλά δεν συμφωνεί με επιλεκτικό αποκλεισμό άλλων δυνάμεων στις οποίες απευθύνεται η πρόταση.

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτιμά σαν θετική την ανταπόκριση του επιστημονικού συλλόγου «Γ. Κορδάτος». Σεβόμενη τον αυτοτελή και ιδιαίτερο χαρακτήρα του ως επιστημονικού συλλόγου προτείνει την ενεργότερη συμμετοχή μελών του στην πολιτική και εκλογική συνεργασία. Με την ΟΚΔΕ και το ΚΚΕ (μ-λ) διαπιστώθηκε η αδυναμία συμφωνίας στην πλευρά της πολιτικής και εκλογικής συνεργασίας αλλά και η δυνατότητα αναβαθμισμένης κοινής δράσης στο μαζικό κίνημα και σε πολιτικά μέτωπα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα επανέλθει μετά τις πιθανές εκλογές προωθώντας το διάλογο και με αυτές τις δυνάμεις. Η ΚΣΕ αποφάσισε να απευθυνθεί και στον «Εργατικό Αγώνα». Καλεί, επίσης, σε εντατική προώθηση των ιδιαίτερων πρωτοβουλιών στη βάση από τις Τοπικές και Κλαδικές Επιτροπές.

Η ΚΣΕ προχωρά στην άμεση προετοιμασία της αυτοτελούς πολιτικής εκλογικής παρέμβασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, με τη δική της εκλογική διακήρυξη και αφίσα, καθώς και τη συζήτηση για τους υποψηφίους της με μετωπικό πνεύμα και σεβόμενη τις άλλες δυνάμεις της πολιτικής εκλογικής συνεργασίας, χωρίς να υποτιμά τη δράση στο εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα σε αυτό το διάστημα».

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Η αντικαπιταλιστική εναλλακτική
Με ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα κατεβαίνει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με βασικό πρόταγμα το «όχι στα εκβιαστικά διλήμματα ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Δημοκρατίας».
Η αντικαπιταλιστική εναλλακτική
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Θα στηρίξει Λαϊκή Συσπείρωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δεύτερο γύρο
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική καταδίκη των μνημονιακών πολιτικών και υποψηφίων ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο καλεί τους εργαζόμενους να υπερψηφίσουν τους υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Θα στηρίξει Λαϊκή Συσπείρωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δεύτερο γύρο
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Οι πρωτοβουλίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενόψει των εκλογών
Δόθηκε στη δημοσιότητα η απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου διαστήματος. Στο Όργανο του κόμματος...
Οι πρωτοβουλίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενόψει των εκλογών
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Στους δρόμους καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
«Το πολυνομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», τονίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καλεί κάθε εργαζόμενο, άνεργο και νέο να δώσει το «παρών» στην απεργία της Δευτέρας, η οποία οργανώνεται από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις...
Στους δρόμους καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάλεσμα για την εργατική διαδήλωση στη ΔΕΘ
«Η ομιλία Τσίπρα στα εγκαίνια της ΔΕΘ θα σηματοδοτήσει το ξεκίνημα μιας νέας φάσης της σκληρής μνημονιακής πολιτικής σε βάρος της νεολαίας και των εργαζομένων» εκτιμά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης και καλεί στην...
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάλεσμα για την εργατική διαδήλωση στη ΔΕΘ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας