Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΛΑ.Ε. και Σχέδιο Β συνεχίζουν μαζί
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑ.Ε. και Σχέδιο Β συνεχίζουν μαζί

  • A-
  • A+

Μετά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή αντιπροσωπείες της Λαϊκής Ενότητας και του ΣΧΕΔΙΟΥ Β «επιβεβαιώθηκε η μεταξύ τους συμπόρευση, συνεργασία και συμπαράταξη» και «συναποφάσισαν να αναλάβουν, όσο το δυνατόν πιο συντονισμένα, πιο ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την αναζωογόνηση των κοινωνικών αγώνων των κινημάτων, για κοινές δράσεις στα επίκαιρα μέτωπα και την πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων που θα ενισχύουν τους αγώνες των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας για τα δικαιώματα τους» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΛΑ.Ε.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Συναντήθηκαν την Παρασκευή (23/9) αντιπροσωπείες της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και του ΣΧΕΔΙΟΥ Β με τη συμμετοχή του Αλέκου Αλαβάνου. Στην αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε συμμετείχαν, ο Δημ. Στρατούλης, πρώην υπουργός και μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε, ο Στ. Λεουτσάκος Συντονιστής του Π.Σ. της ΛΑ.Ε και ο Δημ. Σαραφιανός μέλος του Π.Γ. της ΛΑ.Ε, ενώ στην αντιπροσωπεία του ΣΧΕΔΙΟΥ Β συμμετείχαν, ο Τάσος Σταυρόπουλος, Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΧΕΔΙΟΥ Β, η Κατερίνα Καστρίτη και ο Κώστας Παπουλής, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΧΕΔΙΟΥ Β.

Οι αντιπροσωπείες της ΛΑ.Ε και του ΣΧΕΔΙΟΥ Β συζήτησαν, σε θερμό κλίμα, τις πολιτικές εξελίξεις και τα τραγικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η χώρα και ο ελληνικός λαός εξαιτίας της μνημονιακής καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία πολιτική έχει τη συναίνεση και των άλλων μνημονιακών κομμάτων της Βουλής.

Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν ιδιαίτερα την κατάσταση στον χώρο της Αριστεράς και πρώτα απ' όλα τις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να αναληφθούν από την Αριστερά για τα όλο και πιο οξυμμένα προβλήματα που βασανίζουν τον τόπο και τον λαό. Πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της Αριστεράς, όπως τόνισαν οι δύο αντιπροσωπείες, στην κατεύθυνση της ανατροπής του σημερινού μνημονιακού σκηνικού, για μια νέα, απαλλαγμένη από την ηγεμονία του Βερολίνου, των Βρυξελλών και του ΔΝΤ, προοδευτική πορεία ανασυγκρότησης και διεξόδου από την κρίση, με εθνικό νόμισμα, απαραίτητο εργαλείο ρευστότητας και εφαρμογής ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, σε σύγκρουση με την ΕΕ και με ορίζοντα ένα σοσιαλισμό του 21ου αιώνα, που θα ανταποκρίνεται στις κοινωνικές και δημοκρατικές ανάγκες και προσδοκίες των λαών και θα αξιοποιεί τις δυνατότητες και τους ορίζοντες, που προσφέρει η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας στην εποχή που ζούμε, ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές.

Οι δύο πλευρές τόνισαν ότι αποδίδουν κεντρική σημασία στους κοινωνικούς ταξικούς αγώνες και τα κινήματα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, στις λαϊκές συσπειρώσεις στις γειτονιές, στις δημιουργικές πρωτοβουλίες της νέας γενιάς, στην αφύπνιση των ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, για μια προοδευτική διέξοδο από την κρίση.

Η ΛΑ.Ε και το ΣΧΕΔΙΟ Β τόνισαν ότι σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ η συγκρότηση του πιο πλατιού δυνατού μετώπου αριστερών ριζοσπαστικών προοδευτικών απελευθερωτικών δυνάμεων που κατανοούν τη στρατηγική σημασία της ύπαρξης ενός συγκεκριμένου εναλλακτικού και υλοποιήσιμου σχεδίου και το οποίο θα εκφρασθεί τόσο σε κοινωνικό επίπεδο μέσα στους κοινωνικούς αγώνες όσο και σε πολιτικό επίπεδο για μια βαθιά προοδευτική ανατροπή στη χώρα.

Υπογράμμισαν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για το σχηματισμό αυτού του μετώπου στη βάση ενός κοινού ριζοσπαστικού προγράμματος για την ήττα του μνημονιακού μπλοκ, της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης και για μια συνεπή προοδευτική πορεία της χώρας.

Τέλος ΛΑ.Ε και ΣΧΕΔΙΟ Β συναποφάσισαν να πυκνώσουν και να συστηματοποιήσουν τις μεταξύ τους επαφές και συζητήσεις για την επίτευξη των συμφωνημένων κοινών στόχων και προσπαθειών τους.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση
Ολοκληρώθηκε το διήμερο φεστιβάλ της ΛΑ.Ε. στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Χθες πραγματοποιήθηκε συζήτηση ανάμεσα στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε., και τους τρεις...
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Η «Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς προς το Grexit»
Σε πολιτική ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. προχώρησε ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη που παραχώρησε, λέγοντας πως «δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους» και «μοιάζουν σαν δύο...
Η «Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς προς το Grexit»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Κάλεσμα σε πλατύ πολιτικό εκλογικό μέτωπο από τον Παν. Λαφαζάνη
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας απευθύνεται χωρίς εξαίρεση, «στις αριστερές, προοδευτικές, πατριωτικές, δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις» και αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο τονίζει πως «ο Συριζαϊκός...
Κάλεσμα σε πλατύ πολιτικό εκλογικό μέτωπο από τον Παν. Λαφαζάνη
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Πυρά» από Λαφαζάνη - Αλαβάνο κατά της κυβέρνησης
Διμέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης είχαμε από τους Παναγιώτη Λαφαζάνη και Αλέκο Αλαβάνο στο περιθώριο του 6ου Φεστιβάλ Αριστερής Ανασύνθεσης που πραγματοποιείται την Παρασκευή και το Σάββατο στην Αποθήκη 8,...
«Πυρά» από Λαφαζάνη - Αλαβάνο κατά της κυβέρνησης
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος»
Σκληρή κριτική ασκεί στην κυβέρνηση η Λαϊκή Ενότητα στον απόηχο των όσων συνέβησαν στο Eurogroup της Πέμπτης. Η ΛΑΕ τονίζει ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης και η συμμετοχή του ΔΝΤ σημαίνουν νέα μέτρα σε...
«Ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Θα πορευτούν ξανά μαζί Λαφαζάνης και Αλαβάνος
Στις ίδιες λίστες για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 2007 φαίνεται ότι θα βρεθούν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, οι οποίοι στη συνάντηση τους φέρεται να έδωσαν τα...
Θα πορευτούν ξανά μαζί Λαφαζάνης και Αλαβάνος

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας