Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το «φιάσκο» έφερε παραιτήσεις, διαγραφές και πολλές αιχμές

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Το «φιάσκο» έφερε παραιτήσεις, διαγραφές και πολλές αιχμές

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Δεν κοπάζει ο εσωτερικός θόρυβος που δημιουργήθηκε στη Νέα Δημοκρατία μετά το «φιάσκο» στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Οι μετασεισμοί συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα, καθώς μετά την απόφαση Μητσοτάκη ουσιαστικά να διαλύσει τη νεολαία του κόμματος, ήρθαν η διαγραφή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, αλλά και η παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Ο πρώην γραμματέας Πολ. Επιτροπής στην επιστολή του αφήνει σαφείς αιχμές, ενώ άγνωστο παραμένει αν τα πνεύματα θα ηρεμήσουν μέχρι το συνέδριο, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Εκτός Ν.Δ. ο Παπαμιμίκος

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ανακοίνωσε την παραίτησή του από γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την αποχώρησή του από το κόμμα, αφήνοντας σαφείς αιχμές.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος σε δήλωσή του τόνισε ότι «αναλαμβάνω για ακόμη μια φορά ευθύνες που μου αποδίδονται αλλά και δεν μου αναλογούν . Γι' αυτό το λόγο διευκόλυνα τον πρόεδρο της ΝΔ και του υπέβαλα την παραίτησή μου από γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και από μέλος της ΝΔ».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η επιστολή παραίτησης του Ανδρέα Παπαμιμίκου:

Σαν σήμερα πριν ακριβώς από 6 χρόνια, στις 18/4/2010, εξελέγην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κόντρα σε όλους και όλα τα συστήματα, στην πρώτη ανοιχτή κινηματική διαδικασία που συμμετείχαν 45.000 νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα.

Σήμερα 6 χρόνια μετά κάποιοι αποφάσισαν την κατάργηση της οργάνωσης που άνδρωσε γενιές και γενιές πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων αγώνες και ιστορία 40 ετών.

Ο λόγος βεβαίως είναι προφανής και μπορεί να τον κατανοήσει ο καθένας. Η απόφαση φυσικά αυτή με βρίσκει αντίθετο.

Επιπλέον, από το πρωί μαθαίνω πως κάποιοι ψάχνουν άλλοθι -που δυστυχώς για αυτούς δεν τους έχω δώσει- προκειμένου να με διαγράψουν 5 ημέρες πριν από το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και την λήξη της θητείας μου.

Η αλήθεια βεβαίως είναι πως δεν ήμουν αρεστός. Δεν εξαρτιόμουν από μηχανισμούς και έλεγα πάντα ελεύθερα την άποψή μου. Όπως έκανα και πρόσφατα σχετικά με την θεσμοθέτηση τάσεων στο εσωτερικό της παράταξής μας, πρόταση που όπως γνωρίζετε θα κατέθετα για ψηφοφορία στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Επειδή όμως όπως είπα και παραπάνω δεν βρίσκουν κάποια κατηγορία να μου προσάψουν για να με διαγράψουν και επειδή εγώ βάζω πάνω από όλα την ισχυροποίηση και την ενότητα της παράταξης, θα αναλάβω για άλλη μία φορά ευθύνες που μου αποδίδονται και ας μην μου αναλογούν.

Υπέβαλα την παραίτησή μου από Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για να διευκολύνω τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίο πραγματικά εύχομαι καλή επιτυχία και μακάρι να καταφέρει να ξαναενώσει την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

Με αυτή μου την πράξη ελπίζω να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια και στον άδικο καταλογισμό ευθυνών σε άλλους.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, όλα τα μέλη-στελέχη και υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας και να ζητήσω συγγνώμη για τα λάθη που έκανα. Θέλω να γνωρίζουν όμως ότι έδωσα την ψυχή μου και δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα.

Επιπλέον θέλω να ευχαριστήσω τους Προέδρους της Ν.Δ., τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

'Αφησα τελευταίους την οικογένειά μου αλλά και τους στενούς μου ανθρώπους για την στήριξη που μου έδωσαν αλλά και για την υπομονή που έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στους τόνους λάσπης και τις άδικες επιθέσεις που δέχθηκα.

Μια φορά Οννεδίτης για πάντα Οννεδίτης

Διεγράφη και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Από τη Νέα Δημοκρατία αποχωρεί και ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ,  Βασίλης Γεωργιάδης, ο οποίος διεγράφη από το κόμμα, έπειτα από αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και συνεπώς εξέπεσε από το αξίωμάτου.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Με εισήγηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη παραπέμφθηκε στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας, με το ερώτημα της διαγραφής, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Βασίλης Γεωργιάδης.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας κ. Απόστολος Κράτσας, ο κ. Βασίλης Γεωργιάδης διεγράφη από μέλος του Κόμματος και ως εκ τούτου εξέπεσε αυτοδίκαια από το αξίωμα του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, καθώς και από κάθε άλλη κομματική ιδιότητα.

Το φιάσκο φέρνει διάλυση;

Σημειωτέον ότι τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δημιούργησαν εκρηκτικό κλίμα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του κόμματος, ουσιαστικά, αποφάσισε να διαλύσει την ΟΝΝΕΔ, καθώς δεν αναγνωρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής και αποφάσισε πως οι εκλεγμένοι δεν θα συμμετάσχουν στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωσή του ότι θα αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες γι' αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση.

 

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Τι προβλέπει το νέο καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το προσχέδιο του νέου καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα εγκριθεί από το 10ο τακτικό Εθνικό Συνέδριο του...
Τι προβλέπει το νέο καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Η διαδικασία εξελίχθηκε σε φιάσκο καταγγέλλει ο πρώην πρόεδρος της Νεολαίας
Από το «παίζουμε επίθεση» στο... οδεύουμε προς διάλυση, η ΟΝΝΕΔ. «Μύλος» στο συνέδριο της Νεολαίας της Ν.Δ. με τα βέλη και τις καταγγελίες να...
Η διαδικασία εξελίχθηκε σε φιάσκο καταγγέλλει ο πρώην πρόεδρος της Νεολαίας
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Καταλονία ξακουστή...»
Θέμα μειονότητας στη Μακεδονία έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ανγκελα Μέρκελ, φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει για «καταλανοποίηση της Βορείου...
«Καταλονία ξακουστή...»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Στρίβειν διά της αποχής
Με γύρισμα της πλάτης στην ηγεσία του κόμματος εκτιμούν στελέχη της Ν.Δ. ότι ισοδυναμεί η αποχή του 30% των συνέδρων κατά την ψηφοφορία για την...
Στρίβειν διά της αποχής