Στην «αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή πάλη για την ανατροπή του σάπιου συστήματος» βλέπει το ΚΚΕ τη διέξοδο προς το συμφέρον των λαών και για την αντιμετώπιση φαινομένων που χαρακτηρίζουν την παρούσα κατάσταση, όπως «φτώχεια, ανεργία, ιμπεριαλιστικός πόλεμος, προσφυγιά, αναγκαστική μετανάστευση», σύμφωνα με ανακοίνωση της Κ.Ε. του κόμματος «για τις τρέχουσες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις».
Στα επτά σημεία της ανακοίνωσης της Κ.Ε. του ΚΚΕ αναλύονται οι εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις και διατυπώνεται η εκτίμηση ότι μεγαλώνουν οι αντιθέσεις για το μέλλον της Ε.Ε. και της ευρωζώνης, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στο εσωτερικό πεδίο το ΚΚΕ διαπιστώνει δυσκολία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. να ολοκληρώσει τις μνημονιακές της υποχρεώσεις ενώ παράγοντα σ' αυτή τη δυσκολία θεωρεί και «τη στάση των άλλων αστικών κομμάτων που δεν στηρίζουν ανοιχτά τα μέτρα της κυβέρνησης».
Για τη Ν.Δ. το ΚΚΕ εκτιμά ότι «υπό τη νέα ηγεσία της, προσπαθεί να αναδειχτεί σε αξιόπιστη λύση αστικής διακυβέρνησης, εξασφαλίζοντας τη στήριξη βασικών τμημάτων του κεφαλαίου, αλλά και της Ε.Ε.».
Το ΚΚΕ, όμως, πιστεύει ότι «τα αστικά επιτελεία προτιμούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. να “κλείσει” την “αξιολόγηση”, να ολοκληρώσει το πακέτο αναδιαρθρώσεων, αλλά ταυτόχρονα προετοιμάζονται και για άλλα πολιτικά ενδεχόμενα, όπως εκλογές ή νέα κυβέρνηση ευρύτερης κομματικής αποδοχής από την παρούσα Βουλή».
Στη βάση αυτών των εκτιμήσεων η Κ.Ε. θεωρεί ότι το ΚΚΕ πρέπει να εντείνει την ιδεολογική, πολιτική, οργανωτική του ετοιμότητα και δράση και καλεί «το εργατικό και λαϊκό κίνημα, τους νέους και τις νέες των λαϊκών δυνάμεων σε επαγρύπνηση και αγωνιστική αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική δράση».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας