• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 28.8°C / 32.9°C
  2 BF
  33%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 24.1°C / 28.5°C
  1 BF
  72%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  29°C 27.0°C / 30.9°C
  3 BF
  61%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 25.9°C / 26.9°C
  2 BF
  54%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  2 BF
  69%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 23.5°C / 28.1°C
  2 BF
  30%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 24.4°C / 27.4°C
  3 BF
  26%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 25.6°C / 27.9°C
  2 BF
  52%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  29°C 27.7°C / 28.8°C
  1 BF
  65%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.9°C / 28.9°C
  2 BF
  45%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  29°C 27.1°C / 30.8°C
  2 BF
  54%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.7°C / 29.6°C
  1 BF
  54%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 26.9°C / 26.9°C
  0 BF
  83%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 29.5°C / 32.9°C
  3 BF
  25%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 26.2°C / 30.6°C
  3 BF
  28%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.7°C / 27.8°C
  3 BF
  59%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 29.5°C / 33.1°C
  2 BF
  27%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 23.8°C / 24.4°C
  4 BF
  79%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  25°C 24.2°C / 31.7°C
  2 BF
  85%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.8°C / 27.8°C
  4 BF
  33%

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ανεβάσει τους τόνους προσωπικά προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα με αιχμή το προσφυγικό και αμφισβητεί την αξιοπιστία της κυβέρνησης

ΙΝΤΙΜΕ

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., που θα συγκληθεί σήμερα το μεσημέρι, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει το στίγμα της πολιτικής του απέναντι στην κυβέρνηση και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ανεβάσει τους τόνους προσωπικά προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα με αιχμή το προσφυγικό και αμφισβητεί την αξιοπιστία της κυβέρνησης, αλλά και την ικανότητά της να διαχειριστεί την κρίση.

Μετά τη συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης του προσφυγικού της Ν.Δ., ο Κυρ. Μητσοτάκης έβαλε και πάλι κατά της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στη διαχείριση της κρίσης, ζητώντας επειγόντως «την εφαρμογή ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα». Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., θα πρέπει να καλύπτει τις εξής πτυχές:

● Να αξιοποιήσει το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαραίτητες βασικές δομές σίτισης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

● Να ετοιμάσει, μέσα σε μία εβδομάδα, όλους τους απαραίτητους φυλασσόμενους, ανοιχτούς, αλλά και κλειστούς χώρους προσωρινής διαμονής, με σωστή γεωγραφική κατανομή στην επικράτεια.

● Να εξασφαλίσει καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.

● Να διασφαλίσει ότι η ΝΑΤΟϊκή δύναμη θα κάνει αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε. Δηλαδή να συμβάλει αποφασιστικά, μαζί με τη FRONTEX, στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών.

● Να αξιοποιήσει τους υπάρχοντες ευρωπαϊκούς πόρους και να ζητήσει έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

● Να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας και για τη στήριξη του τουριστικού της προϊόντος.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε εμμέσως και στο ενδεχόμενο χρήσης βέτο από τον πρωθυπουργό, διαχωρίζοντας τη θέση του στην περίπτωση που τεθεί το θέμα στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

Οχι βεβιασμένες και μονομερείς επιλογές που βαθαίνουν την απομόνωση της χώρας και τραυματίζουν περαιτέρω την αξιοπιστία της» τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «είναι νωπές, άλλωστε, οι μνήμες από την τραγική διαπραγμάτευση του περασμένου καλοκαιριού. Δεν θα επιτρέψουμε νέα ολέθρια λάθη

Στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., ο Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανεβάσει κι άλλο τους τόνους κατά της κυβέρνησης αναφορικά με την προσφυγική κρίση και το ενδεχόμενο να πιεστεί για παραχωρήσεις με ανταλλάγματα στο οικονομικό πρόγραμμα. Και στην οικονομία, η Ν.Δ. βλέπει μεγάλες καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, που δημιουργούν πρόσθετους κινδύνους για την αξιολόγηση και την ομαλή χρηματοδότηση.

Η πίεση στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι να πάρει θέση ο Κυρ. Μητσοτάκης και απέναντι στις επιθέσεις της κυβέρνησης προς την προηγούμενη ηγεσία του κόμματος αναφορικά με τη διαπλοκή. Τις επόμενες ημέρες η Ν.Δ. πρόκειται να παρουσιάσει τους νέους κανόνες για τη λειτουργία και τη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος.

Τα «ανεξόφλητα τιμολόγια» όμως του Π. Μαυρίκου και οι βαριές σκιές για τις σχέσεις του με τη Συγγρού προκαλούν πονοκέφαλο στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη. Αντιθέτως, ο πόλεμος της κυβέρνησης με τον ΔΟΛ δίνει λαβή στον πρόεδρο της Ν.Δ. να θέσει εκ νέου τα ερωτήματα που έθεσε ο εκπρόσωπος Γ. Κουμουτσάκος για τις συναντήσεις του Αλ. Τίπρα με τον εκδότη Στ. Ψυχάρη.

Σεναριολογία

Οι συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι συνεχείς καταγγελίες από την κυβέρνηση να εντάσσονται σε μια προσπάθεια φυγής από τους κυβερνητικούς εταίρους, στην περίπτωση που ενταθούν τα προβλήματα στο προσφυγικό και στην οικονομία.

Θέμα εκλογών σε αυτές τις συνθήκες δεν σχεδιάζει να θέσει ο Κυρ. Μητσοτάκης, πλην όμως, στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο απρόβλεπτων εξελίξεων, εάν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να διαχειριστεί τις παράλληλες κρίσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Συναίνεση για το προσφυγικό τέλος
Θέμα εμπιστοσύνης για τους χειρισμούς του Αλ. Τσίπρα σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες έθεσε για πρώτη φορά, δηλώνοντας καχυποψία και για το πώς διαπραγματεύεται και για το πώς θα χρησιμοποιήσει το βέτο, ενώ...
Συναίνεση για το προσφυγικό τέλος
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Τι είδε στην Ειδομένη
Μέσω tweet και με αιχμές κατά του πρωθυπουργού ο πρόεδρος της Ν.Δ. γνωστοποίησε την απόφασή του να επισκεφτεί τον πρόχειρο καταυλισμό της μεθορίου. Σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την κατάσταση «γροθιά στο στομάχι...
Τι είδε στην Ειδομένη
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Τώρα «πυροβολεί», μετά θα... γαζώσει
Ν.Δ.: Διόλου ικανοποιημένος δεν είναι ο Κ. Μητσοτάκης από τη σύνοδο κορυφής, ενώ ανησυχεί για την επόμενη στις 17-18/3, την οποία περιμένει για να εξαπολύσει... γενική επίθεση στην κυβέρνηση και μέχρι τότε...
Τώρα «πυροβολεί», μετά θα... γαζώσει
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Χρεώνουν το προσφυγικό στην έλλειψη σχεδιασμού
Η Ν.Δ. θα είναι έτοιμη και θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε και να γίνουν, ήταν το μήνυμα του Κυρ. Μητσοτάκη στη συνέντευξη για τις κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματος ενόψει του 10ου τακτικού συνεδρίου, τον...
Χρεώνουν το προσφυγικό στην έλλειψη σχεδιασμού
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Συναίνεση μόνο στο προσφυγικό
Στην πρώτη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες ως αρχηγός της Ν.Δ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τη σύνοδο του ΕΛΚ, αλλά και τη Γερμανίδα καγκελάριο, ότι η στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την...
Συναίνεση μόνο στο προσφυγικό

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας