Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Ολοκληρώνουν τη βρόμικη δουλειά που ξεκίνησαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ»

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «το σύστημα δεν ξεχνάει την προσπάθεια διαμόρφωσης του νέου οπορτουνιστικού πόλου παγίδευσης αγωνιστών, για να τα χρησιμοποιήσει ως αναχώματα και “τσόντες” σε κυβερνητικές και άλλες συνεργασίες και εκδουλεύσεις αργότερα»

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

«Ολοκληρώνουν τη βρόμικη δουλειά που ξεκίνησαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ»

  • A-
  • A+

Νέα κάλπικα δίπολα βλέπει το ΚΚΕ να διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό, θεωρώντας μάλιστα την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. κομβικό σημείο προς αυτή την κατεύθυνση. Μιλώντας χθες στην πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση της Κ.Ο. Αττικής του κόμματος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα», αλλά «η ανάδειξη νέου προέδρου τη Ν.Δ. αποτελεί σήμερα κόμβο της γενικότερης αναδιάταξης του πολιτικού συστήματος».

Και πρόσθεσε:

Είναι υπαρκτή η ανάγκη του αστικού πολιτικού συστήματος να στήσει “νέα” κάλπικα δίπολα που θα αποπροσανατολίζουν τον λαό από τον πραγματικό του αντίπαλο, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, να στήσει “νέες” πλαστές διαχωριστικές γραμμές, που θα εγκλωβίζουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια σε “εναλλακτικές” εντός των τειχών. Ηδη προσπαθούν να επαναφέρουν το κάλπικο δίλημμα “Αριστερά-Δεξιά”. Οπου “Αριστερά” η σοσιαλδημοκρατία, η κεντροαριστερή αστική εκδοχή του μνημονιακού πλέον Τσίπρα, και “δεξιά” η νεοφιλελεύθερη κεντροδεξιά αστική εκδοχή του επίσης σταθερά μνημονιακού Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ εκτίμησε ότι παραμένει επίσης ανοικτή «η επιδίωξη ευρύτερων πολιτικών συναινέσεων προς όφελος της επιτυχούς προώθησης των επιδιώξεων του κεφαλαίου», χωρίς βεβαίως να προσδιορίσει αν αυτές οι συναινέσεις αποσκοπούν και σε διεύρυνση του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού.

Ολοκληρώνοντας αυτό το σκεπτικό περί αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «το σύστημα δεν ξεχνάει την προσπάθεια διαμόρφωσης του νέου οπορτουνιστικού πόλου παγίδευσης αγωνιστών, για να τα χρησιμοποιήσει ως αναχώματα και “τσόντες” σε κυβερνητικές και άλλες συνεργασίες και εκδουλεύσεις αργότερα». Προφανώς με αυτή του την αναφορά υπονοεί δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Στην ομιλία του, ο ηγέτης του ΚΚΕ άσκησε οξύτατη κριτική προς την κυβέρνηση, επικεντρώνοντας στο θέμα των ημερών, που είναι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση. «Το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είναι μία ακόμα απόδειξη πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του με τους ΑΝ.ΕΛΛ. ολοκληρώνουν τη βρόμικη δουλειά που δεν μπόρεσαν να τελειώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε μάλιστα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει το έγκλημα χρησιμοποιώντας ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα, τα ίδια ψέματα, τους ίδιους εκβιασμούς, τις ίδιες απειλές με τους προκατόχους του στο τιμόνι της αστικής διαχείρισης». Και πρόσθεσε: «Στον πόλεμο κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε. για να βάλουν ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, η εργατική τάξη, ο λαός, πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση και στο πραγματικό δίλημμα: υποταγή στη σφαγή ή λαϊκός ξεσηκωμός;».

Αναπτύσσοντας μάλιστα την πρόταση του κόμματός του, ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι έχει σημασία να ανοίξει η συζήτηση ποια γραμμή ωφελεί το κίνημα. «Ποια πολιτική πρόταση χρειάζεται να γίνει κυρίαρχη στο κίνημα; Η πάλη για αλλαγή διαχειριστών εντός του εκμεταλλευτικού συστήματος και των διεθνών συμμαχιών του ή η πάλη με γραμμή σύγκρουσης, ανατροπής και αποδέσμευσης από αυτά με αλλαγή τελικά τάξης στην εξουσία;» αναρωτήθηκε, προκρίνοντας φυσικά τη θέση για σύγκρουση και ανατροπή.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Σκληρά λόγια Κουτσούμπα κατά της Νέας Δημοκρατίας
Κάθετα αντίθετος στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης λίγους μήνες πριν από τις εκλογές δήλωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ, ο οποίος επίσης επανέλαβε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών...
Σκληρά λόγια Κουτσούμπα κατά της Νέας Δημοκρατίας
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Στην αντεπίθεση το ΚΚΕ... κατά παντός υπευθύνου
​Κάλεσμα συσπείρωσης γύρω από το ΚΚΕ απηύθυνε, το Σάββατο από το βήμα του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, ο γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος Δ. Κουτσούμπας κι έκανε ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε όλους εκείνους που ψήφισαν...
Στην αντεπίθεση το ΚΚΕ... κατά παντός υπευθύνου
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Δ. Κουτσούμπας: Κίνδυνος για την ειρήνη ένας συμβιβασμός στο Αιγαίο
Tην ανησυχία του για προώθηση «συμβιβασμού με την Τουρκία στο όνομα της αποτροπής μιας σύγκρουσης» εκφράζει ο γ.γ. του ΚΚΕ τονίζοντας ότι η Ν.Δ. συνεχίζει την πολιτική εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, αφού...
Δ. Κουτσούμπας: Κίνδυνος για την ειρήνη ένας συμβιβασμός στο Αιγαίο
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Για αντιλαϊκή εναλλαγή ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. μιλά το ΚΚΕ
Tο εκλογικό αποτέλεσμα «καταγράφει μια ακόμα αντιλαϊκή εναλλαγή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., δηλαδή μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του μεγάλου κεφαλαίου της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας,...
Για αντιλαϊκή εναλλαγή ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. μιλά το ΚΚΕ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. υπερασπίζονται τα συμφέροντα των ελίτ
Στο θέμα περί των κομμάτων που προωθούν τα συμφέροντα των ελίτ, τοποθετήθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή τις πρόσφατες κόντρες ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο...
Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. υπερασπίζονται τα συμφέροντα των ελίτ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Η αλλαγή πλεύσης του ΚΚΕ
Από την άρνηση υπογραφής του κοινού ανακοινωθέντος των πολιτικών αρχηγών το 1992, βάσει του οποίου η Ελλάδα δεν δεχόταν να αναγνωρίσει το γειτονικό κράτος με όνομα που περιείχε τον όρο «Μακεδονία», στο 2011,...
Η αλλαγή πλεύσης του ΚΚΕ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας