Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε για να κάνει τη βρώμικη δουλειά»

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε «κοροϊδία» το γεγονός να ισχυρίζεται κάποιος ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων

EUROKINISSI / ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε για να κάνει τη βρώμικη δουλειά»

  • A-
  • A+

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από τους εταίρους και την αστική τάξη, που έχουν την πραγματική εξουσία, γιατί μπορεί να κάνει την βρώμικη δουλειά, εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας (ΣΚΑΪ) προσθέτοντας πως «αν είχαν πάρει τέτοια μέτρα οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν». 

Όταν ρωτήθηκε για την στάση του ΚΚΕ στο σύμφωνο συμβίωσης, αφού υπενθύμισε ότι το Κόμμα είχε καταψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης για ετερόφυλα ζευγάρια, πρόσθεσε ότι θέση του Κόμματος είναι η θέσπιση ως καθολικού δικαιώματος και μάλιστα με περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών του πολιτικού γάμου, ενώ περαιτέρω απλούστευση μπορεί να επέλθει και σε διαδικασίες του Αστικού Δικαίου.

Διευκρίνησε πως το ΚΚΕ καταδικάζει οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον του σεξουαλικού προσανατολισμού, ενώ πρόσθεσε οτι οι απόψεις του Κόμματος δεν έχουν καμία σχέση ούτε με αντιδραστικές αντιλήψεις, ορισμένων εκπροσώπων της Εκκλησίας, ούτε με φασιστικές αντιλήψεις.

Το φέρετρο για το ασφαλιστικό

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως «είναι κοροϊδία το να ισχυρίζεται κάποιος ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων» εκτιμώντας ότι «θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι».

Κατέστησε σαφές ότι το θέμα του ασφαλιστικού πρώτον, αφορά όλες τις ηλικίες και όχι μόνο τους συνταξιούχους ή όσους είναι κοντά στην συνταξιοδότηση και δεύτερον, είναι ένα θέμα που άπτεται όχι μόνο των συντάξεων, αλλά και της περίθαλψης και της υγείας.

Επανέλαβε ότι οι επικείμενες αλλαγές αποτελούν «αιτία πολέμου» για τον λαό, ο οποίος πρέπει να ξεσηκωθεί, καθώς με το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση εισάγεται η διάλυση του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος.

Αναφερόμενος στα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια, είπε ότι οι όλοι οι κυβερνώντες που δημιούργησαν το πρόβλημα, λένε τώρα ότι το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο και ανέφερε «αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, σε 1-2 χρόνια πάλι θα συζητάμε για την βιωσιμότητα του».

«Εγώ λέω πως δεν πρέπει να έλθει το νομοσχέδιο, ο λαός να μην επιλέξει το είδος του φέρετρου για το Ασφαλιστικό» ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι σε μια κοινωνία με εργατική-λαϊκή εξουσία, το κοινωνικό-ασφαλιστικό σύστημα μπορεί να λυθεί.

Παράλλη, προέβλεψε ότι το 2016 μπορεί να είναι ακόμα δυσκολότερη χρονιά για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες συλλογικά, όχι με απλές διαμαρτυρίες, αλλά δίνοντας στον συλλογικό αγώνα περιεχόμενο και κατεύθυνση για την ριζική αλλαγή του συστήματος.

Απαντώντας σε σχετική παρατήρηση, είπε ότι μεγάλο τμήμα της κοινωνίας εξακολουθεί να πείθεται απο τον ΣΥΡΙΖΑ, η πορεία του οποίου «είναι νέα μέτρα, νέα μνημόνια και διάψευση των προσδοκιών του λαού».

«H στράτευση γυναικών οδηγεί στην στρατικοποίηση»

Την αντίθεση του ΚΚΕ στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία γυναικών που επιθυμούν να υπηρετήσουν στα Σώματα Ασφαλείας, καθώς κάτι τέτοιο «οδηγεί στην στρατικοποίησή τους», εξέφρασε ο κ.  Κουτσούμπας

Το ίδιο, εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στην θέσπιση Στρατιωτικών Λυκείων, προσθέτοντας ότι οι έφηβοι πρέπει να ολοκληρώνουν την Γενική Εκπαίδευση. 

Μάλιστα, ενέταξε τέτοιου είδους κινήσεις στην «προετοιμασία του εδάφους για συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

Δεν απέκρυψε την ανησυχία του ΚΚΕ για τις διεθνείς εξελίξεις, προσθέτοντας οτι η Ελλάδα έχει ήδη εμπλακεί στον πόλεμο, μέσω της συμμετοχής της σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και μέσω της παροχής διευκολύνσεων.

Επίσης, αναφερόμενος στην ΝΟΤΑΜ της Τουρκίας με την οποία δεσμεύει περιοχές στο Αιγαίο για όλο τον χρόνο, την χαρακτήρισε ως παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Στην παρατήρηση ότι «η Ελλάδα δεν είναι ιμπεριαλιστική χώρα», ο κ. Κουτσούμπας αποσαφήνισε οτι με τον όρο "ιμπεριαλιστική χώρα" εννοείται ότι ο καπιταλισμός στην δοσμένη χώρα είναι μονοπωλιακός και πρόσθεσε "στην Ελλάδα ο καπιταλισμός είναι μονοπωλιακός, η αστική της τάξη έχει συμφέροντα, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Κοτζιάς έκανε ξεκάθαρο λόγο για ενεργό συμμετοχή της χώρας στις εξελίξεις στην περιοχή, όπου υπάρχουν περάσματα αγωγών, κοιτασμάτων, μεταφορών κλπ".

Τόνισε επίσης ότι με δεδομένο το γεγονός πως η Ελλάδα έχει συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής σε κρίσιμους στρατηγικούς τομείς, είναι δυνατή η οικοδόμηση ενός διαφορετικού κοινωνικού-οικονομικού συστήματος με λαϊκή εξουσία, στο πλαίσιο του οποίου και με αποδεσμευμένη την χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, μπορεί να αναπτυχθούν ισότιμες σχέσεις με όλες τις χώρες.

Ερωτηθείς γιατί το ΚΚΕ αρνείται την στήριξη σε μια "αριστερή κυβέρνηση", είπε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τον κόσμο και η πολιτική του υπηρετεί ξένα προς τους εργαζόμενους συμφέροντα. Η συμμετοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση δίνει άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική η οποία δεν διορθώνεται στο πλαίσιο της ΕΕ και της εξουσίας της αστικής τάξης".

"Ας φέρει ένα φιλολαϊκό νόμο και θα τον ψηφίσουμε. Αλλά δεν θα φέρει" είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας οτι ο ΣΥΡΙΖΑ "άγεται και φέρεται από τα μονοπώλια και έχει καταστεί εκ των βασικών πυλώνων του συστήματος, με την ΝΔ να διεκδικεί αντίστοιχο ρόλο ως ο άλλος πυλώνας."

«Η λύση είναι στα χέρια του λαού που μέσα από την λαϊκή συμμαχία μπορεί να βάλει το στίγμα του στις εξελίξεις και να γίνει ο ίδιος εξουσία. Εκεί το ΚΚΕ θα δώσει το 'παρών'» κατέληξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Είστε άπαιχτοι»
Με το γνωστό ειρωνικό του στιλ ξεκίνησε την κριτική του κατά της κυβέρνησης και του πολυνομοσχεδίου που προωθείται ο Δημήτρης Κουτσούμπας. O γγ του ΚΚΕ αποκάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης τους πιο πιστούς...
«Είστε άπαιχτοι»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Για πολιτική αθλιότητα της κυβέρνησης μίλησε ο Δ. Κουτσούμπας
Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης επιφύλαξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο. «Η...
Για πολιτική αθλιότητα της κυβέρνησης μίλησε ο Δ. Κουτσούμπας
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Να τα πάρουν από αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα»
«Κρίκο» για την εν εξελίξει αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού χαρακτήρισε την εκλογή Μητσοτάκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας εκτιμώντας πως πάει να δημιουργηθεί ένας κάλπικος, τεχνητός διπολισμός με συνονθύλευμα...
«Να τα πάρουν από αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Κουτσούμπας: Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. ολοκληρώνει τη βρόμικη δουλειά
Δριμύ κατηγορώ από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τα νομοσχέδια που προωθούνται προς ψήφιση στη Βουλή. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «ολοκληρώνει τη σφαγή του λαού για τα κέρδη του...
Κουτσούμπας: Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. ολοκληρώνει τη βρόμικη δουλειά
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Κουτσούμπας κατά κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας
«Εμείς δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο, όπως κάνει η κυβέρνηση, με τα πετσοκομμένα υγειονομικά πρωτόκολλα για το "άνοιγμα" του Τουρισμού», υπογράμμισε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ.
Κουτσούμπας κατά κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Κουτσούμπας: Ο λαός ήταν αυτός που τα κατάφερε στην πανδημία
Επίθεση από τον γραμματέα του ΚΚΕ κατά της κυβέρνησης για τις επιλογές της εν μέσω πανδημίας, τονίζοντας πως το Μαξίμου έβαλε σε μόνιμη καραντίνα τα εργασιακά δικαιώματα.
Κουτσούμπας: Ο λαός ήταν αυτός που τα κατάφερε στην πανδημία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας