Σκληρά επιθετικός κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γρηγόρης Θεοδωράκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο One, αναφορικά με το έγκλημα των Τεμπών, το κράτος δικαίου και τη Δικαιοσύνη.
«Υπήρξε κόμμα που να παρενέβη τόσο στις ανεξάρτητες Αρχές όσο η Νέα Δημοκρατία; Υπήρξε κόμμα και πρωθυπουργός που άλλαξε τον νόμο για να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων τον διοικητή της ΕΥΠ; Υπήρξε άλλο κόμμα που παρενέβη τόσο άγαρμπα στο κράτος δικαίου; Υπήρξε άλλος πρωθυπουργός, ο οποίος μόνος του βγήκε και ομολόγησε όλα αυτά που παραδέχτηκε σε συνέντευξή του; Τι παραδέχεται ο πρωθυπουργός; Ότι "μπαζώσαμε, αλλά το κάναμε για καλό σκοπό", είπε. Όλη η Ελλάδα το άκουσε. Είπε ακόμη ότι "η Εξεταστική ήταν μια κακή στιγμή του Κοινοβουλίου"», σημείωσε αρχικά ο Γρ. Θεοδωράκης.
«Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να προκαταλάβει τη Δικαιοσύνη»
«Απαγορεύεται οποιαδήποτε αλλοίωση στο πεδίο, ειδικά σε ένα θέμα σαν αυτό που έχει επιφέρει το θάνατο 57 ανθρώπων. Υπήρξε λοιπόν μπάζωμα, το οποίο το παραδέχτηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός επιπλέον επιχείρησε να προκαταλάβει τη Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για "ανθρώπινο λάθος" και ότι "δεν υπήρχε τίποτε ύποπτο στο τρένο" και κατόπιν τα άλλαξε. Δεν αντέχει στην κοινή λογική ότι μπαζώθηκε ένα κομμάτι προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στον σιδηρόδρομο», πρόσθεσε.
«Θα ήταν ίδιο το αποτέλεσμα των εκλογών;»
«Το δυστύχημα των Τεμπών έλαβε χώρα δύο μήνες πριν τις εκλογές. Μπαζώθηκε η αλήθεια για να κερδίσει τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία. Γιατί αν ο πρωθυπουργός έλεγε τότε αυτά που είπε στη συνέντευξή του, ότι μπαζώθηκε ο χώρος, ότι ενδεχομένως να υπήρχε κάτι ύποπτο στο τρένο, θα ήταν ίδιο το αποτέλεσμα των εκλογών; Εγώ πιστεύω ότι δεν θα ήταν», σημείωσε ο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας