Αθήνα, 13°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
13°C
14.8° 11.9°
3 BF
62%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
10°C
10.6° 8.7°
4 BF
44%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
15.5° 12.0°
4 BF
65%
Ιωάννινα
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
11°C
10.9° 10.9°
3 BF
46%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
5°C
4.9° 4.9°
5 BF
81%
Βέροια
Ασθενείς βροχοπτώσεις
8°C
8.2° 8.2°
2 BF
63%
Κοζάνη
Ήπιες χιονοπτώσεις
1°C
1.4° 1.4°
3 BF
69%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.0° 15.0°
3 BF
53%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 16.6°
3 BF
55%
Μυτιλήνη
Σποραδικές νεφώσεις
13°C
14.9° 13.2°
4 BF
60%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
5 BF
62%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.0° 10.0°
6 BF
75%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
13.4° 13.4°
4 BF
66%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
9°C
8.9° 8.9°
4 BF
57%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
9°C
8.8° 8.8°
2 BF
92%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.3° 18.8°
5 BF
39%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
13.3° 12.8°
4 BF
47%
Καβάλα
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
7.3° 6.6°
2 BF
86%
Κατερίνη
Ασθενείς βροχοπτώσεις
9°C
8.6° 8.6°
3 BF
52%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
5°C
5.2° 5.2°
2 BF
54%
ΜΕΝΟΥ
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
famelos
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Ο Σωκράτης Φάμελλος στη συνάντηση με τη Συνήγορο του Καταναλωτή, Αννα Στρατινάκη,

Γιατί αργεί η πρόταση μομφής;

ΣΥΡΙΖΑ: Για... δωράκι στο μέγαρο Μαξίμου από το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο η Κουμουνδούρου ● Τον Κ. Μητσοτάκη στοχοποιούν για τα Τέμπη Γ. Καραμέρος και Ν. Παππάς

Δικαιωμένος δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με τον χρόνο κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας. Η Κουμουνδούρου ήταν, ως γνωστόν, υπέρ της εδώ και τώρα κατάθεσης της πρότασης, απέσπασε το «ναι» της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας, αλλά προσέκρουσε στο «όχι» του ΠΑΣΟΚ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ειδικότερα ότι όσο περνούν οι μέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτιάχνει γραμμές άμυνας απέναντι στην πολιτική και κοινωνική πίεση που δέχεται η κυβέρνησή του μετά τα συλλαλητήρια της 26ης Ιανουαρίου. Είτε με τα βίντεο Καπερνάρου είτε με την επίρριψη των ευθυνών στον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, αλλά για ένα πλημμέλημα, η κυβέρνηση νομίζει πως θα τη… σκαπουλάρει, εκτιμά η Κουμουνδούρου, εξ ου και η επίθεση που εξαπολύει στο ΠΑΣΟΚ για το... δωράκι του προς το μέγαρο Μαξίμου, όπως υποστηρίζει.

Συγκάλυψη ίσον Μητσοτάκης, πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή, με τα λόγια του εκπροσώπου Τύπου του, Γιώργου Καραμέρου (Mega), «δεν υπάρχει Ελληνας μετά τις τελευταίες ημέρες που πιστεύει ότι όσο είναι πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης, υπάρχει περίπτωση να μάθουμε όλη την αλήθεια ή να αποδοθεί δικαιοσύνη, αυτή είναι η ουσία. Δεκατέσσερις μέρες μετά το συλλαλητήριο σε 196 πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει έρθει στη Βουλή να απολογηθεί», επισήμανε εξάλλου. Και, στο διά ταύτα, «γι’ αυτό εμείς λέμε πρόταση δυσπιστίας, πρόταση μομφής στον κύριο Μητσοτάκη, γιατί όσο είναι ο κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, με παρεμβάσεις στους θεσμούς, στις ανεξάρτητες αρχές, στη Δικαιοσύνη, στα μέσα ενημέρωσης, στα βίντεο, δεν θα μάθουμε την αλήθεια, δεν θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Επιπλέον, ο Γ. Καραμέρος έκανε λόγο για «διάθεση συγκάλυψης όταν κάποιος πήγε εκεί και είπε στους υφισταμένους υπηρεσιακούς “θα γίνει λαμπίκο μέχρι την Κυριακή”, ενώ ακόμα δεν είχαν ανασυρθεί οι άνθρωποι. Και κάποιος βιαζόταν να κάνει εκλογές χωρίς να πάρει ούτε μια ευθύνη, χωρίς να διατηρηθεί το πεδίο του εγκλήματος, του δυστυχήματος, προκειμένου να συλλεχθούν τα στοιχεία που έπρεπε».

Κατά του πρωθυπουργού συνεχίζει να στοχεύει και ο Νίκος Παππάς, από την Ημαθία όπου περιοδεύει με κομματικό κλιμάκιο. Οπως σημείωσε σε συνέντευξη προς τα τοπικά μέσα, «ο Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή στον Τριαντόπουλο. Δεν πρέπει να μάθουμε τι εντολή έδωσε, πότε την έδωσε, στη βάση ποιας ενημέρωσης και αν τελεσφόρησε η εντολή αυτή; Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο βασικός μάρτυρας».

Τα υπερκέρδη φέρνουν φτώχεια

Σωκράτης Φάμελλος για τραπεζικό καρτέλ

Τα υπερκέρδη των τραπεζών βρίσκονται, σταθερά, στο επίκεντρο της αντιπολιτευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με τον Σωκράτη Φάμελλο να έχει χθες δύο ακόμη συναντήσεις για το θέμα, με την Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας και με τη Συνήγορο του Καταναλωτή.

«Εχει δημιουργηθεί μια πολύ ακραία οικονομική κρίση, εφόσον βλέπουμε να συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σώρευση υπερκερδών –το 2024 υπάρχει μια πρόβλεψη κερδών 4,5 δισ.– τα οποία λείπουν από τα νοικοκυριά και από τις επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο θέμα ρευστότητας στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», κατήγγειλε στη συνάντηση με την Ομοσπονδία. Με άλλα λόγια, «δεν υπάρχει χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας ώστε να αναπτυσσόμαστε ως χώρα. Φτώχεια από τα υπερκέρδη και στέρηση της ανάπτυξης που δικαιούται να έχει η Ελλάδα. Δύο μεγάλα, σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα». Ενώ, επιπλέον, πρόσθεσε και ένα τρίτο: τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί. Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε θέματα, όπως τα εργασιακά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις, τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακά εργαλεία.

Στη συνάντηση με τη Συνήγορο του Καταναλωτή, Αννα Στρατινάκη, ο Σωκράτης Φάμελλος υπενθύμισε ότι «έχουμε ήδη ενημερωθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για μια παλαιότερη απόφαση, η οποία ανέδειξε το θέμα των υψηλών προμηθειών στα ΑΤΜ, αλλά και για μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα θέματα των επιτοκίων». Ενώ επεσήμανε, συγχρόνως, ότι «δυστυχώς, δεν έχουμε το καταναλωτικό κίνημα που θα θέλαμε και πρέπει να το ενισχύσουμε». Αλλα θέματα που αναδείχθηκαν είναι, μεταξύ άλλων, οι αθέμιτες πρακτικές, οι παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων, η επικοινωνία των τραπεζών με τους καταναλωτές. Από την πλευρά της, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση της Κουμουνδούρου, η Αννα Στρατινάκη έκανε λόγο για 24.000 καταγγελίες που έχει να διαχειριστεί αυτή τη στιγμή η Αρχή.

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Γιατί αργεί η πρόταση μομφής;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας