Αθήνα, 12°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
12°C
13.5° 10.6°
1 BF
88%
Θεσσαλονίκη
Ψιχάλες
9°C
10.5° 8.2°
1 BF
92%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
12°C
11.6° 11.6°
2 BF
87%
Ιωάννινα
Ομίχλη
4°C
3.9° 3.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Ασθενείς βροχοπτώσεις
6°C
5.9° 5.9°
4 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
9°C
8.7° 8.7°
0 BF
85%
Κοζάνη
Ασθενής ομίχλη
5°C
5.4° 5.4°
0 BF
100%
Αγρίνιο
Ελαφρές νεφώσεις
11°C
11.5° 11.5°
1 BF
83%
Ηράκλειο
Αραιές νεφώσεις
13°C
12.8° 11.6°
2 BF
76%
Μυτιλήνη
Σποραδικές νεφώσεις
13°C
13.2° 12.9°
3 BF
78%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
2 BF
82%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.7° 11.7°
3 BF
87%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
2 BF
94%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
9.8° 9.8°
1 BF
90%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
12.3° 9.5°
0 BF
93%
Ρόδος
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.4° 14.8°
2 BF
78%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
11°C
10.8° 10.5°
0 BF
93%
Καβάλα
Αραιές νεφώσεις
7°C
6.6° 5.3°
3 BF
93%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
7.0° 7.0°
1 BF
86%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
6°C
6.3° 6.3°
1 BF
95%
ΜΕΝΟΥ
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2025
Αλέξης Χαρίτσης
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Χαρίτσης: Μάς κήρυξε τον πόλεμο ο Τραμπ

«Το Λαϊκό Μέτωπο απαιτεί ισχυρή Αριστερά...», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς.

Τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Αριστερά σήμερα, αλλά και αναφορές στο 2015, στο έγκλημα των Τεμπών και στον Ντόναλντ Τραμπ, περιλάμβανε η ομιλία του Αλέξη Χαρίτση στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Αριστεράς.

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς τόνισε ότι «το Λαϊκό Μέτωπο απαιτεί ισχυρή Αριστερά... και διαλεκτικά θα έλεγα ότι είναι και ο χώρος ενίσχυσης της Αριστεράς- ειδικά σήμερα». 

Αναφερόμενος στον ρόλο της Νέας Αριστεράς, ο Αλ. Χαρίτσης είπε ότι «χωρίς εμάς δεν γίνεται» και υποστήριξε: «Δεν γίνεται γιατί η Νέα Αριστερά είναι το κόμμα που ξεκάθαρα από το καλοκαίρι μιλά για το Λαϊκό Μέτωπο, είναι το κόμμα που κατέθεσε την πρώτη και μόνη μέχρι τώρα πρόταση για τις βασικές του αιχμές, είναι το κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί ριζοσπαστικές θέσεις και επεξεργασίες που συγκρούονται με τα κατεστημένα συμφέροντα, τις συντηρητικές αδράνειες και τη συνεργασία Δεξιάς και Ακροδεξιάς στην Ευρώπη και στη χώρα μας».

«Φραγμός στον Τραμπ»

Από την ομιλία Χαρίτση δεν απουσίασε η αναφορά στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και σε όσα σηματοδοτεί η εκλογή του. 

«Ο Τραμπ μάς κήρυξε τον πόλεμο», τόνισε ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, προειδοποιώντας ότι «η Αριστερά οφείλει να σημάνει συναγερμό και να υψώσει φραγμό στον παγκόσμιο και ντόπιο μετα-φασισμό και να αναστρέψει τη νομοτέλεια της καταστροφής». 

Η πρώτη φορά Αριστερά

Αναφερόμενος στην επέτειο της «πρώτης φοράς Αριστερά» είπε ότι «το 2015 έβαλε ψηλά τον πήχη για την Αριστερά...  Την αναβίβασε από δύναμη διαμαρτυρίας σε δύναμη αλλαγής της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων στο πιο κεντρικό επίπεδο: της κυβέρνησης. Και αυτό δεν ξεχνιέται». 

Πρόσθεσε ότι «οι αριστεροί πολίτες, οι άνθρωποι που απέχουν από τις εκλογές, τα υπόγεια και φανερά ρεύματα αμφισβήτησης της Δεξιάς και της ακροδεξιάς δεν ενδιαφέρονται πια για το ποια Αριστερά, ποιο ιστορικό ρεύμα, ποιο κόμμα έχει δίκιο». 

Τα σκάνδαλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη 

Ο Αλ. Χαρίτσης εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Όπως είπε, «έχουμε μια κυβέρνηση που βαρύνεται με τα μεγαλύτερα θεσμικά σκάνδαλα της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας. Το σκάνδαλο των υποκλοπών και το σκάνδαλο της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών». 

Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε ραντεβού για τις μεγάλες συγκενρώσεις της Κυριακής για τα Τέμπη: «Αύριο στις 12 θα είμαστε όλες και όλοι στην Πλατεία Συντάγματος για να ακουστεί δυνατά το σύνθημα που δονεί την ελληνική κοινωνία: Δικαιοσύνη. Μια ολόκληρη χώρα ασφυκτιά – Δεν έχει οξυνόνο!». 

Διήμερη η Κεντρική Επιτροπή

Η Κεντρική επιτροπή ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο, και θα συνεχιστεί και την Κυριακή. 

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο πολιτικός προγραμματισμός της επόμενης περιόδου, με κεντρικό άξονα τη συγκρότηση Λαϊκού Μετώπου, που –όπως επισημαίνεται– γίνεται, μάλιστα, ακόμη πιο αναγκαία μετά τις ανησυχητικές εξελίξεις σε Ευρώπη και Αμερική.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Χαρίτσης: Μάς κήρυξε τον πόλεμο ο Τραμπ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας