Το ΜέΡΑ25 σχολιάζει με ανακοίνωσή του τη μήνυση για «εξύβριση μέσω διαδικτύου» που δέχτηκε ο δημοσιογράφος του The Press Project, Κωνσταντίνος Πουλής από έναν εκ των δύο καταδικασμένων για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, τον μεσίτη Αθανάσιο Χορταριά, «ο οποίος μετέρχεται μεθόδων SLAPP, καταχρηστικών μηνύσεων δηλαδή, για να φιμώσει τον δημοσιογράφο», όπως σημειώνεται.
«Η "εξύβριση" έγκειται στη χρήση της λέξης "τραμπούκος" και, κυρίως, στην επανάληψη στον τίτλο του άρθρου του Κ. Πουλή της αποστροφής του εισαγγελέα προς τον καταδικασμένο Χορταριά που ζητούσε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, πως "τον άλλον τον τρώνε τα σκουλήκια όμως"», τονίζει το ΜέΡΑ25.
Ενώ, τονίζει πως η μήνυση έχει συγκεκριμένους στόχους. «Εκφοβισμός των δημοσιογράφων και απόπειρα εξωραϊσμού του καταδικασμένου δράστη ως "κατηγορούμενου που προστατεύεται από το τεκμήριο της αθωότητας", ισχυρισμός εξόχως εξοργιστικός για καταδικασμένο σε δύο βαθμούς δράστη θανατηφόρου σωματικής βλάβης».
«Ως ΜέΡΑ25 στεκόμαστε στο πλευρό του Κωνσταντίνου Πουλή, στεκόμαστε στο πλευρό κάθε δημοσιογράφου που δέχεται καταχρηστικές μηνύσεις και αγωγές απλώς επειδή κάνει τη δουλειά του», καταλήγει η ανακοίνωση.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας