Αθήνα, 9°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
9°C
9.5° 7.3°
3 BF
84%
Θεσσαλονίκη
Αραιές νεφώσεις
6°C
6.7° 4.2°
2 BF
81%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
8.2° 7.7°
5 BF
90%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
1°C
0.9° 0.9°
1 BF
93%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
3°C
3.0° 2.9°
2 BF
87%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
4°C
3.7° 2.3°
0 BF
85%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
-1°C
0.9° -0.6°
2 BF
80%
Αγρίνιο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
6°C
5.7° 5.7°
1 BF
90%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
11°C
12.7° 10.2°
1 BF
87%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
9.9° 7.9°
0 BF
79%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.4° 11.1°
4 BF
62%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
5°C
5.1° 5.1°
4 BF
75%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
8.1° 8.1°
3 BF
68%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
5°C
4.6° 4.6°
1 BF
86%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
4°C
4.4° 2.8°
2 BF
91%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
12.7° 10.8°
1 BF
89%
Χαλκίδα
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
8.8° 6.7°
2 BF
95%
Καβάλα
Αυξημένες νεφώσεις
4°C
4.4° 4.4°
2 BF
89%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
3°C
4.4° 3.1°
2 BF
79%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
1°C
1.3° 1.3°
0 BF
83%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου, 2025
ο Σωκράτης Φάμελλος
EUROKINISSI

«Ηθική υποχρέωση η διεθνής αναγνώριση όλων των γενοκτονιών»

Με αφορμή την 9η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα μνήμης των θυμάτων των γενοκτονιών, κι ενώ συντελείται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού για πάνω από ένα χρόνο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε δήλωσή του τονίζει πως η μέρα αυτή «αποτελεί μια ισχυρή υπενθύμιση της ευθύνης μας απέναντι στην ιστορία και την ανθρωπότητα».

«Οι γενοκτονίες δεν σηματοδότησαν μόνο την τραγωδία συγκεκριμένων λαών, αλλά και την απώλεια ενός μέρους της συλλογικής μας ανθρωπιάς», πρόσθεσε.

«Η ιστορική μνήμη είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο οικοδομούνται η ειρήνη και η συμφιλίωση των λαών. Αποτελεί πολύτιμο εργαλείο ευαισθητοποίησης, που ενώνει τους λαούς μέσω της αλληλοκατανόησης και του σεβασμού στα ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και στο διεθνές δίκαιο».

«Με αυτή την αφορμή, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά το Σωματείο Δράσης "Νίκος Καπετανίδης" για τη σημαντική πρωτοβουλία του. Δράσεις όπως η σημερινή υπενθυμίζουν τη σημασία του αγώνα της μνήμης απέναντι στη λήθη», πρόσθεσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ο ίδιος τόνισε πως «η διεθνής αναγνώριση όλων των γενοκτονιών αποτελεί ηθική και ιστορική υποχρέωση. Ταυτόχρονα, η πρόληψη παρόμοιων εγκλημάτων είναι χρέος μας, το ελάχιστο χρέος μας, απέναντι στις επόμενες γενιές».

«Μνήμη, γνώση, δράση: αυτά είναι τα εργαλεία για να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά η ανθρωπότητα δεν θα ζήσει αντίστοιχες φρικαλεότητες.

Ποτέ ξανά γενοκτονίες», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Ηθική υποχρέωση η διεθνής αναγνώριση όλων των γενοκτονιών»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας