Με κοινή, σε μεγάλο βαθμό, ατζέντα έγιναν δεκτοί χθες από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Αλέξης Χαρίτσης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε διαδοχικές συναντήσεις. Και πρώτα, οι υποκλοπές: με αφορμή το πόρισμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς έκανε λόγο για «σκάνδαλο το οποίο οδηγεί σε μια θεσμική καταρράκωση».
Για το ίδιο θέμα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατήγγειλε «το επεισόδιο συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών». Η κ. Κωνσταντοπούλου επικαλέστηκε μάλιστα το προηγηθέν αίτημα του Αλ. Χαρίτση για σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών με θέμα το συγκεκριμένο σκάνδαλο. Οπως παρατήρησε δε, απευθυνόμενη στην κ. Σακελλαροπούλου, «η κυβέρνηση είναι υπόλογη, επομένως δεν μπορεί να εξαρτάται από την κυβέρνηση η δική σας πρωτοβουλία».
Από εκεί και πέρα, ο Αλ. Χαρίτσης έθεσε το ζήτημα της περιβαλλοντικής καταστροφής στην Αττική, με ταυτόχρονη αναφορά στη μείωση του αριθμού των πυροσβεστών, ακόμη στην πολύ χαμηλή απόδοση σε σχετικούς κοινοτικούς πόρους. Να συζητηθεί και αυτό σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών αιτήθηκε από την πλευρά της η κ. Κωνσταντοπούλου.
Επιπλέον, ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στο ζήτημα της κρίσης της ακρίβειας, της οικονομικής κρίσης και στα τρόφιμα και στο ρεύμα και στη στέγη. Ενώ έκανε, τέλος, λόγο για τριπλή κρίση, θεσμική, οικονομική και κλιματική. Ωστόσο, «εμείς από τη μεριά μας, ως Νέα Αριστερά, θέλουμε να παίξουμε τον ρόλο που μας αναλογεί και να ασκήσουμε μαχητική αλλά και ουσιαστική, τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη». Τον πρόεδρο της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς συνόδευε ο επικεφαλής Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Πέραν αυτών, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατέθεσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας επίσημο έγγραφο αίτημα για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών της 6ης Ιουλίου 2015 υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο. «Είναι εκείνη η συνεδρίαση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών που ξεκίνησε την αντιστροφή της δημοκρατικής εντολής, από εκείνη τη συνεδρίαση ξεκίνησε η μετατροπή του 62% του “όχι” σε “ναι”, και νομίζω ότι αποτελεί θεσμική υποχρέωση όλων μας να φροντίσουμε τα ντοκουμέντα εκείνης της εποχής να είναι όλα στη διάθεση του ελληνικού λαού, των Ελλήνων πολιτών», υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι οι κ. Μητσοτάκης, Κασσελάκης κ.ο.κ. δεν έχουν εκφράσει αντίρρηση.
Για το συγκεκριμένο αίτημα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε ότι θα εξεταστεί. Στην αντιφώνησή της και προς τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, η Πρόεδρος επεσήμανε ότι «η ορθή λειτουργία και η ποιότητα της Δημοκρατίας είναι καθήκον και μέριμνα όλων μας. Στο πλαίσιο αυτό, η αξία του διαλόγου και η αναζήτηση συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων έχουν πρωταρχική σημασία και συμβάλλουν στο γενικό καλό».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας