Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος έστειλε επιστολή στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια με την οποία καταγγέλλει ότι εγκατάσταση εταιρείας που προσβλέπει στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε περιοχή της Ευρυτανίας δημιουργεί μια κατάσταση «άκρως επικίνδυνη», που μπορεί να αποτελέσει αιτία πυρκαγιάς.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Μέσα στο πυκνό δάσος, στην περιοχή Φουρνά, Μπλόκο Ζαχαράκη προς τη Ράχη του Ρέλλια, στον νόμο Ευρυτανίας, η εταιρεία που προσβλέπει στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή, έχει στήσει ρυμουλκούμενο οικίσκο, για ανεμολογικές μετρήσεις. Ο οικίσκος αυτός έχει ενσωματωμένο φωτοβολταϊκό πάνελ, το οποίο (είναι πνιγμένο στα ξερά χόρτα) χρησιμοποιείται για την τροφοδότηση των μπαταριών του συστήματος. Επίσης, έχει ενσωματωμένη γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη, γιατί είναι φανερό ότι μέσα στα ξερά χόρτα και το πυκνό δάσος ο μηχανισμός αυτός αποτελεί εξ ορισμού, εμπρηστικό μηχανισμό και αιτία πυρκαγιάς»
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΚΚΕ η Διοίκηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευρυτανίας, μετά από σχετικό έλεγχο επιβεβαιώνει την καταγγελία και με εξαιρετικά επείγον έγγραφο ζητάει την παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε εκδήλωση πυρκαγιάς.
Ο κ. Μαρίνος αναφέρει ακόμη ότι απαιτείται η άμεση, επείγουσα απομάκρυνση του οικίσκου στα Φουρνά Ευρυτανίας και όλων των παρόμοιων οικίσκων, και να σταματήσουν τέτοιου είδους εργασίες στην περιοχή, που χαρακτηρίζεται από τα πυκνά δάση καθώς και καταλογισμός ευθυνών στην εταιρεία που έστησε τον οικίσκο
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας