Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αλλος για τον... Τζιτζικώστα!

Τα συντηρητικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ παίρνουν σιγά σιγά θέση για το ποιον θέλουν επόμενο αρχηγό στη Νέα Δημοκρατία, χωρίς, φυσικά, να λείπουν και τα «μαχαιρώματα» μεταξύ τους

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αλλος για τον... Τζιτζικώστα!

  • A-
  • A+

Τη στιγμή που τα περισσότερα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ αποφεύγουν προφανώς και για λόγους πωλήσεων και ακροαματικότητας την εξαρχής δεδηλωμένη στάση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου της Ν.Δ., δεδομένου και του αρκετού χρόνου που θα μεσολαβήσει, τα διάφορα επώνυμα και ανώνυμα ιστολόγια άρχισαν από νωρίς τους εγκωμιασμούς αλλά και τα μαχαιρώματα ακόμα και μεταξύ τους.

Ο χθεσινός κυριακάτικος Τύπος που εκφράζει τη συντηρητική έως και σκληρή δεξιά μερίδα των πολιτών παρουσίασε σειρά σεναρίων, πληροφοριών αλλά και σαφείς ενδείξεις προτιμήσεων.

Εύλογες «παρατηρήσεις» όπως το «πώς το στρατόπεδο Σαμαρά και τα ισχυρά στελέχη του πρώην Μαξίμου διαχέονται στον Γεωργιάδη και στον Τζιτζικώστα, με τον δεύτερο όμως να συσπειρώνει στελέχη από όλες τις τάσεις».

«Πώς ο Μεϊμαράκης απομάκρυνε τους “Μεσσήνιους” από τη Συγγρού και επανέφερε τους απολυμένους» («Παραπολιτικά»).

Το «Πρώτο Θέμα» δεν παίρνει μεν θέση ανοιχτά για ευνόητους λόγους, όμως παρουσιάζει σειρά ρεπορτάζ που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αναφέρονται σε στελέχη της Ν.Δ., π.χ. ρεπορτάζ (ξανά) για το γνωστό σκάνδαλο Καρούζου, εξηγεί με ποιους τρόπους ο εκτός Βουλής Τζιτζικώστας μπορεί να μπει εντός, ενώ ο εκδότης ζητάει απεγνωσμένα ηγέτη για ισχυρή Δεξιά.

Υπέρ Τζιτζικώστα και το «Παρόν» του Κουρή, και μάλιστα ανοιχτά: «Σοβαρός, σεμνός και πεισματάρης. Οι συμμαθητές του έλεγαν ότι εσύ θα γίνεις όταν μεγαλώσεις πρωθυπουργός».

Εξάλλου, η οικογένεια Κουρή διακρίνεται για τη φροντίδα να τα έχει πάντα καλά με τον επόμενο και τότε ακριβώς να αρχίζει τη σκληρή κριτική προς τον νυν και τον προηγούμενο.

Η τέλεια και ασφαλέστερη μέθοδος, ειδικά για όσους με μαγικούς τρόπους επιβιώνουν με πολλά χρέη και πολλά ΜΜΕ.

Σε κάθε περίπτωση, προς το παρόν τα ξεκατινιάσματα γίνονται ανάμεσα στα σκληρά δεξιά ιστολόγια που υποστηρίζουν την εκστρατεία των «νέων», «άφθαρτων» και «αμόλυντων» υποψήφιων ηγετών με εκατέρωθεν μαχαιρώματα.

Την εκστρατεία υπέρ Τζιτζικώστα - Αδωνη σιγοντάρουν όμως και πολλά παραδοσιακά «κεντρώα» ΜΜΕ, αλλά ακόμα και ΜΜΕ που τοποθετούνται αριστερότερα στο πολιτικό φάσμα, διότι δυστυχώς υπερισχύει το επιχείρημα ότι είναι ευκολότεροι αντίπαλοι οι Τζιτζικώστας - Γεωργιάδης από τους Μεϊμαράκη - Μητσοτάκη.

Είναι βέβαια αλήθεια ότι και οι πιο «κεντρώοι» υποψήφιοι της Ν.Δ. είναι εν πολλοίς ταυτισμένοι με ακραία δεξιές πολιτικές και δύσκολα ο ψηφοφόρος καταφέρνει να διακρίνει τις διαφορές στις απόψεις και στις θέσεις τους.

Διαδικτυακή κόντρα

Τα «Παραπολιτικά» σε ανάρτησή τους γράφουν για το (επίσης σαμαρικό) αντίπαλο ιστολόγιο:

«Το σαμαρικό antinews, στα πλαίσια του σφοδρού έρωτα που έχει τελευταία για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, εξαπολύει επίθεση ακόμα και στον άλλοτε στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργο Μουρούτη, επειδή στηρίζει τον Αδωνη Γεωργιάδη. Η στήριξη σε κάποιον υποψήφιο είναι θεμιτή, αρκεί να μην γελοιοποιείται αυτός που την δίνει. Τι εννοούμε; Εμείς στηρίξαμε τον Απόστολο Τζιτζικώστα, στις δύσκολες μάχες που έδωσε με απέναντι τον ΙΣΧΥΡΟ τότε Αντώνη Σαμαρά, που ήταν πρωθυπουργός. Εμείς ασκήσαμε κριτική στον Γιώργο Μουρούτη, όταν ο Μουρούτης ήταν ΙΣΧΥΡΟΣ. Το αστείο antinews χτυπάει τώρα τον πεσμένο Γιώργο Μουρούτη, που εργάζεται να βγάλει το ψωμί του και δεν είναι στο Μαξίμου και γλείφει τον Τζιτζικώστα, τώρα που βλέπει ότι για εκεί πάει η δουλειά».

Από την άλλη μεριά, το Antinews, αφού σχεδόν φανερά υποστηρίζει επίσης τον Τζιτζικώστα προβάλλοντας με πολύ θετικό τρόπο τα όσα λέει ο περιφερειάρχης, τον εμφανίζει ως ακλόνητο φαβορί, αφιερώνει πλήθος αναρτήσεων στον συγκεκριμένο υποψήφιο, ενώ ταυτόχρονα τον άλλο υποψήφιο που εκφράζει επίσης τη σκληρή δεξιά συνεχίζει να τον αποκαλεί Μπουμπούκο.

Επικρίνει σφοδρά τον Μεϊμαράκη καλώντας τον να αποσυρθεί ακόμα και με υπαινιγμούς για την ηλικία του: «Βαγγέλα παραιτήσου, μην ξεφτιλιστείς στα γεράματα...» και «Φαίνεται ότι έχουν αντιληφθεί πως ο Τζιτζικώστας πάει να τους πάρει το μαγαζί που νόμιζαν ότι είναι δικό τους και τους έχει πιάσει πανικός» (Antinews, 9.10.2015).

Τον τόνο στην Ακροδεξιά ή έστω σκληρή Δεξιά τον δίνει άλλωστε ο άλλοτε πανίσχυρος γ.γ. της κυβέρνησης του Σαμαρά, δικηγόρος Τ. Μπαλτάκος: «Δύσκολο να βγει αρχηγός από τον πρώτο εκλογικό γύρο στη Ν.Δ. ο Απόστολος Τζιτζικώστας επειδή υπάρχει ο Αδωνης Γεωργιάδης» (Παραπολιτικά 10/10).

Τελικά ο Τ. Μπαλτάκος δεν έπαψε ποτέ να είναι ο εν γένει γενικός γραμματέας, ο άνθρωπος για τις «επικίνδυνες αποστολές», ο αόρατος μηχανισμός που με κάθε αφορμή αναλαμβάνει να υπενθυμίσει το πόσο δεξιά είναι η Ν.Δ. και να συσπειρώσει έτσι τον κόσμο της σκληρής Δεξιάς και Ακροδεξιάς πάντα με τα ίδια επιχειρήματα-προσχήματα: ανανέωση, όχι στα τζάκια, «στρατιώτες» αρχηγούς, θρησκεία, καθαρότητα κ.λπ.

Χθες (και προχθές) ήταν ο Σαμαράς, ο Φρ. Φραγκούλης, σήμερα ο Αδωνις και ο Τζιτζικώστας, αύριο ο Βορίδης κ.ο.κ.

Οπως ο ίδιος έγραψε σε άρθρο του στην «Εφ.Συν.»:

«Στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. δεν συγκρούονται δεξιοί με κεντρώους υποψηφίους. Συγκρούονται δεξιοί με δεξιούς, με μόνη διαφορά ότι άλλοι από αυτούς λένε ότι είναι δεξιοί, ενώ άλλοι επιλέγουν τον χαρακτηρισμό του κεντρώου. Αυτό είναι καλό για την παράταξη. Μόνο αφελείς και παραπλανημένοι το βλέπουν. Ο Γεωργιάδης διατρανώνει ότι είναι δεξιός. Ο Τζιτζικώστας δεν λέει ότι δεν είναι. Ο Μεϊμαράκης και ο Μητσοτάκης δηλώνουν κεντρώοι. Ποιον θα επιλέξουν οι ψηφοφόροι; Δεξιοί είναι οι ψηφοφόροι. Τόσα χρόνια στη Νέα Δημοκρατία δεν άκουσα ποτέ κανέναν, σε όσες συγκεντρώσεις και αν πήγα, να δηλώνει “κεντρώος”».

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Δημοσιογράφοι, αυτοί οι άξιοι!
Ο Γιάννης Λοβέρδος, «συναγωνιστής» των Πρετεντέρη, Πορτοσάλτε, Οικονόμου, Αυτιά και τόσων άλλων στις «γαλάζιες» επάλξεις του αντι-ΣΥΡΙΖΑ αγώνα, έκανε το μεγάλο άλμα προς τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.
Δημοσιογράφοι, αυτοί οι άξιοι!
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Στο όνομα της σκανδαλολογίας η Ν.Δ. ξέχασε τους εργαζoμένους
Στον βωμό της προσπάθειας να τρωθεί το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και τα φιλικά τους ΜΜΕ προσπαθούν να πείσουν ότι έτσι στα ξαφνικά η κυβέρνηση άρχισε να φλερτάρει...
Στο όνομα της σκανδαλολογίας η Ν.Δ. ξέχασε τους εργαζoμένους
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Ποτέ πια Aριστερά», το δόγμα Βορίδη
Πίσω από τις ύβρεις του Μάκη Βορίδη κατά του πρωθυπουργού -που έσπευσαν να επιδοκιμάσουν τα φίλια προς τη Ν.Δ. μέσα ενημέρωσης- κρύβονται τα πραγματικά κίνητρα που δεν είναι απλώς η άσκηση αντιπολίτευσης, αλλά...
«Ποτέ πια Aριστερά», το δόγμα Βορίδη
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ποιος είδε τη διαπλοκή και δεν τη... θυμήθηκε!
Μπορεί σήμερα η Νέα Δημοκρατία να ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τίποτε για το «έγκλημα» πριν από το 2015 και πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο γεννήτορας της διαπλοκής, δηλώσεις όμως στελεχών της, αρχής γενομένης από τον...
Ποιος είδε τη διαπλοκή και δεν τη... θυμήθηκε!
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Απ. Τζιτζικώστας, ένας νέος... απ’ τα παλιά
Σφάζονται τα φιλοσαμαρικά ΜΜΕ στην ποδιά του «αντάρτη» Απόστολου Τζιτζικώστα, γιου μιας εξαιρετικά πλούσιας οικογένειας της Θεσσαλονίκης, την ίδια στιγμή που ο ίδιος πηγαινοέρχεται ανάμεσα στις συνιστώσες της...
Απ. Τζιτζικώστας, ένας νέος... απ’ τα παλιά

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας