Αθήνα, 13°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
13°C
14.0° 11.9°
2 BF
57%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
9°C
10.1° 7.6°
3 BF
51%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
13°C
12.7° 11.6°
3 BF
68%
Ιωάννινα
Ελαφρές νεφώσεις
1°C
0.9° 0.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
10°C
9.9° 9.9°
2 BF
76%
Βέροια
Αίθριος καιρός
9°C
8.7° 8.7°
2 BF
57%
Κοζάνη
Αίθριος καιρός
5°C
5.4° 5.4°
2 BF
52%
Αγρίνιο
Ελαφρές νεφώσεις
7°C
7.1° 7.1°
1 BF
86%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.7° 12.7°
2 BF
62%
Μυτιλήνη
Σποραδικές νεφώσεις
12°C
13.2° 11.6°
1 BF
73%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
4 BF
47%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
13°C
12.8° 12.8°
6 BF
61%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
13°C
13.1° 13.1°
3 BF
41%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
8°C
7.9° 7.9°
3 BF
61%
Λαμία
Αίθριος καιρός
10°C
10.1° 10.1°
2 BF
74%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
16.6° 15.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
8°C
10.5° 7.8°
3 BF
61%
Καβάλα
Αραιές νεφώσεις
11°C
11.0° 11.0°
1 BF
78%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
8°C
8.1° 8.1°
1 BF
63%
Καστοριά
Ελαφρές νεφώσεις
5°C
5.2° 5.2°
2 BF
72%
ΜΕΝΟΥ
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
kaselakis
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Παρουσίαση άλλων 25 υποψηφίων

ΣΥΡΙΖΑ Σε εκδήλωση στο Περιστέρι ο Στ. Κασσελάκης συνομίλησε με ακόμα 25 στελέχη που θα εκτεθούν στην εσωκομματική κάλπη της Κυριακής ● Πρότεινε 4 μέτρα για την εξυγίανση της ΕΛ.ΑΣ. και επιτέθηκε σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ.

Αλλους 25 υποψήφιους και υποψήφιες για την εσωκομματική εκλογή της Κυριακής παρουσίασαν χθες ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι. Ηταν η δεύτερη από τις 3 συνολικά εκδηλώσεις-παρουσιάσεις, με την επόμενη και τελευταία να είναι προγραμματισμένη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε και πάλι στην κυβέρνηση, τόσο για το νέο πλαίσιο αντιμετώπισης του bullying στα σχολεία, για τη γενικότερη ανασφάλεια που βιώνουν οι πολίτες με αφορμή την τελευταία γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, αλλά και για τα Τέμπη, θέτοντας γι’ άλλη μια φορά το καίριο ερώτημα για το ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα στον χώρο του δυστυχήματος. Την ίδια ώρα πρότεινε 4 μέτρα για την εξυγίανση της ΕΛ.ΑΣ. δίνοντας έτσι τη δική του απάντηση στην κυβέρνηση που τον κατηγορεί για lifestyle και όχι για παραγωγή πολιτικής. Οπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει:

1. Να αλλάξει η διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και πλέον αυτή να εγκρίνεται από διακομματική επιτροπή της Βουλής, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα απολογίας και ελέγχου της.

2. Οι προσλήψεις αστυνομικών να γίνονται μόνο από Πανελλαδικές και να μην προσλαμβάνονται κάθε λίγο ειδικοί φρουροί με δίμηνη εκπαίδευση.

3. Να υπάρξει μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση των αστυνομικών, με διά βίου εκπαίδευση και σε θέματα νέου τύπου εγκληματικότητας.

4. Να εφαρμοστεί στο σύστημα του «αστυνομικού της γειτονιάς».

Eν συνεχεία ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία όπως και στην εκδήλωση της Νέας Ιωνίας. Οι υποψήφιοι ανέβηκαν στην εξέδρα και παρουσίασαν τον εαυτό τους (κάποια προσωπικά στοιχεία, σπουδές, εργασιακή εμπειρία), ευχαριστώντας τον Στέφανο Κασσελάκη για την ευκαιρία που τους έδωσε ώστε να βγουν μπροστά και να δώσουν τη δική τους μάχη για τις ευρωεκλογές.

Ψυχρός πόλεμος

«Εύχομαι να αισθάνεστε περήφανοι για το κόμμα που στηρίζετε», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο κλείσιμο της παρουσίασης, καταλήγοντας: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στις 9 Ιουνίου θα σκίσουμε. Πάμε δυνατά!».

Συνέχεια στον ψυχρό πόλεμο με το ΠΑΣΟΚ έδωσε χθες βράδυ η Κουμουνδούρου μετά τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στο δελτίο ειδήσεων του Alpha. O ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «λεονταρισμούς» και «κούφια λόγια» του κ. Ανδρουλάκη όταν «επιχειρεί να εμφανίσει τον εαυτό του ως τον κύριο αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη». Η ανακοίνωση συνέχιζε ως εξής:

«Κι αυτό γιατί ο κ. Ανδρουλάκης, την ίδια στιγμή που χαρακτήριζε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως αναξιόπιστη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως υπονομευτή του κράτους Δικαίου, φάνηκε ότι εν τέλει την εμπιστεύεται ως προς τη διεξαγωγή αδιάβλητων εκλογών.

»Μιλάμε για την κυβέρνηση που έχει μετατρέψει τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων του εξωτερικού σε πεδίο για προεκλογική προπαγάνδα, εκτός όλων των άλλων». Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου κατέληγε ως εξής: «Είναι πλέον ολοφάνερο ποιος κάνει πλάτες στη Ν.Δ. Κατά τα άλλα, ευχόμαστε στον κ. Ανδρουλάκη να συνεχίσει τα όνειρα για τη δεύτερη θέση. Τζάμπα είναι, άλλωστε».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Παρουσίαση άλλων 25 υποψηφίων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας