Αθήνα, 6°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
6°C
7.0° 4.8°
2 BF
61%
Θεσσαλονίκη
Αραιές νεφώσεις
5°C
5.5° 3.2°
2 BF
67%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
9°C
10.0° 7.6°
4 BF
62%
Ιωάννινα
Ασθενείς βροχοπτώσεις
4°C
3.9° 3.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
-4°C
-4.1° -4.1°
0 BF
74%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
4°C
4.4° 3.7°
2 BF
83%
Κοζάνη
Ήπιες χιονοπτώσεις
0°C
1.5° 0.1°
1 BF
80%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
6°C
6.3° 6.3°
1 BF
89%
Ηράκλειο
Αραιές νεφώσεις
10°C
9.8° 8.0°
4 BF
50%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
5°C
4.9° 2.9°
1 BF
61%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
8°C
8.4° 7.7°
5 BF
53%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
4°C
4.0° 4.0°
4 BF
57%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
9°C
9.5° 9.5°
3 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
4°C
3.9° 3.4°
0 BF
100%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
6°C
6.6° 5.1°
0 BF
81%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
9°C
9.8° 8.1°
4 BF
51%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
4°C
6.0° 2.5°
1 BF
67%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
2°C
2.1° 2.1°
2 BF
55%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
5°C
4.7° 3.7°
1 BF
100%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
2°C
1.9° 1.9°
1 BF
78%
ΜΕΝΟΥ
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2025
Μποϊκοτάζ στο Ισραήλ

Κάλεσμα ΜέΡΑ25 στα «προοδευτικά κόμματα» για μποϊκοτάζ στο Ισραήλ

Να συμμετάσχουν στην καμπάνια του BDS για μποϊκοτάζ εναντίον του Ισραήλ, καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά (και όσα κόμματα εντάσσονται στον "προοδευτικό χώρο") το ΜέΡΑ25, τονίζοντας πως η Ευρώπη και η Ελλάδα εισάγουν προϊόντα δισεκατομμυρίων από το κράτος που πραγματοποιεί γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων.

Επίσης, καλεί τα κόμματα να συνυπογράψουν την ανοιχτή επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση για πιθανή καταδίκη από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εφόσον παρέχει ηθική και υλική στήριξη στη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.  
 

Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: 

 

Είστε αρκετά «προοδευτικοί» για να στηρίξετε το μποϊκοτάζ στο Ισραήλ;

Η γενοκτονία των Παλαιστινίων πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ!

Το ισραηλινό κράτος διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα. Οι δυτικές κυβερνήσεις απλώς παρακολουθούν αμέτοχες.

Εμείς, οφείλουμε να αναλάβουμε δράση.

Στην Ευρώπη εισάγουμε προϊόντα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Ισραήλ, πολλά εκ των οποίων προέρχονται από τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς στα παλαιστινιακά εδάφη. Μόνο στην Ελλάδα εισαγάγαμε κατά το έτος 2022 προϊόντα αξίας 670 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ισραήλ.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε;

Την απάντηση δίνει το Κίνημα BDS, το Κίνημα για Μποϊκοτάζ, Αποεπένδυση και Κυρώσεις στο κράτος του Ισραήλ. Αυτό είναι το μόνο που μπορεί να σταματήσει την γενοκτονία.

Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα, ειδικά αυτά που εντάσσουν τον εαυτό τους στο «προοδευτικό τόξο» (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά) και ισχυρίζονται ότι στηρίζουν τους Παλαιστίνιους, να συμμετάσχουν στο μποϊκοτάζ και να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ του Κινήματος BDS.

Επίσης να συνυπογράψουν την ανοιχτή επιστολή, που από τον περασμένο Οκτώβριο έχει απευθύνει το ΜέΡΑ25 και το ICJP (Διεθνές Κέντρο Δικαιοσύνης για Παλαιστίνιους) προς την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, για πιθανή δίωξή τους από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, εφόσον παρέχουν ηθική και υλική στήριξη στο Ισραήλ κατά την διάπραξη Εγκλημάτων Πολέμου και Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας.

Διαφορετικά, το μόνο που κάνουν είναι να εργαλειοποιούν χυδαία και για μικροκομματικά οφέλη τον παλαιστινιακό λαό και τη γενοκτονία που εξελίσσεται, παίζοντας εν τέλει, τον ρόλο του αβανταδόρου ενός δολοφονικού κράτους.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κάλεσμα ΜέΡΑ25 στα «προοδευτικά κόμματα» για μποϊκοτάζ στο Ισραήλ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας