Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
19.8° 15.9°
3 BF
63%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
17.5° 15.9°
4 BF
68%
Πάτρα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.5°
2 BF
62%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
0 BF
58%
Αλεξανδρούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
14°C
14.1° 13.9°
2 BF
72%
Βέροια
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
19.0° 14.0°
2 BF
62%
Κοζάνη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.4° 14.5°
2 BF
27%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.1° 15.1°
2 BF
73%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
16°C
16.5° 15.5°
4 BF
75%
Μυτιλήνη
Σποραδικές νεφώσεις
16°C
16.2° 15.9°
2 BF
67%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.4° 16.8°
2 BF
63%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
14.6° 14.6°
2 BF
66%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
72%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 16.9°
2 BF
55%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.3° 16.5°
2 BF
57%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
19.3° 17.8°
3 BF
68%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
18°C
20.0° 15.1°
1 BF
46%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
14.3° 13.3°
2 BF
82%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
15°C
18.9° 14.7°
3 BF
90%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
13°C
13.4° 13.4°
2 BF
52%
ΜΕΝΟΥ
Κυριακή, 03 Μαρτίου, 2024
famellos
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Φάμελλος: Αυξάνουν άδικα τα έσοδα και πιέζουν τις επιχειρήσεις να κλείσουν

«Αυτό που αναδείξαμε στη Βουλή είναι ότι, ενώ υπάρχει πρόβλημα φοροδιαφυγής, η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να το αντιμετωπίσει. Πρακτικά ο κ. Μητσοτάκης μάς είπε ότι δεν έκανε κάτι τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια και άρα ότι είναι ανεπαρκής και δεύτερον ότι, αντί να κάνει κάτι έστω και τώρα, πετάει στα σκουπίδια όποιο ψηφιακό εργαλείο υπάρχει, my data κτλ. και επιβάλλει ένα τεκμαρτό εισόδημα, δηλαδή ένα χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες, που θίγει μόνο τους μικρούς και μικρομεσαίους και ευνοεί τους επαγγελματίες με μεγάλο ετήσιο εισόδημα. Θα είναι μεγάλο το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση όταν οι πολίτες θα βιώνουν την εφαρμογή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος στο ATTICA TV.

«Σαν να σου λέει η κυβέρνηση: κόψε μισθούς και απέλυσε εργαζόμενους»

«Πληρώνεις μεγαλύτερο φόρο όταν έχεις εργαζόμενους, σε κόντρα δηλαδή με τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, και μάλιστα μεγαλύτερο φόρο όσο μεγαλύτερο μισθό λαμβάνει ο εργαζόμενος. Σαν να σου λέει η κυβέρνηση: κόψε μισθούς και απέλυσε εργαζόμενους. Είναι ένας μηχανισμός για να κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις και να εξαγοραστούν από μεγάλες εταιρείες. Το αποτέλεσμα δηλαδή θα είναι μεγάλες εταιρείες δικηγόρων, μηχανικών, ταξί, εμπορικές αλυσίδες και ούτω καθ' εξής. Παραλογισμός είναι ακόμη ότι ο τεκμαρτός φόρος θα αυξάνεται βάσει των ετών που έχει ο/η απασχολούμενος/η στο επάγγελμα. Αυτό σημαίνει ότι διαλέγεις ταξί στο δρόμο ή στην πιάτσα με βάση την επαγγελματική ηλικία του ιδιοκτήτη ταξί! Ο μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι διπλός. Να αυξήσει αφενός τα φορολογικά έσοδα -αλλά άδικα- και αφετέρου να συμπιέσει τις μικρές επιχειρήσεις για να κλείσουν», επισήμανε ο Σ. Φάμελλος. 

«Με βάση την ίδια λογική φορολόγησης η κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει τα ίδια φορολογικά έσοδα αντί με το νέο χαράτσι, αν φορολογούσε για το 2023 τα υπερκέρδη των δύο διυλιστηρίων. Είναι απολύτως άδικο, παράλογο και υποκριτικό το μέτρο αυτό της κυβέρνησης. Την ενοχλεί η μικρή μεσαία επιχειρηματικότητα και ο κόσμος της επιστήμης», τόνισε. 

 

Σημείωσε ακόμα πως η «χαραμάδα» που άνοιξε η κοινωνία με την ανατροπή και την αμφισβήτηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές γεννά ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν: «ο κόσμος δήλωσε ότι θέλει νέα πρόσωπα, θέλει νέες πολιτικές προτάσεις και ότι δεν θέλει την πολιτική του κ. Μητσοτάκη, ούτε την οικογένεια του κ. Μητσοτάκη. Μπορεί να είναι μόνο εξαιρέσεις στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Θεσσαλία οι πολίτες έδειξαν ότι αν υπάρξει μία χαραμάδα, θέλει μία προοδευτική ανάσα. Με νέα πρόσωπα αλλά και πρόταση διοίκησης, άρα κυβερνώσα πρόταση». 

«Βλέποντας τις υφιστάμενες πολιτικές προτάσεις και την αδυναμία και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και στο ΚΚΕ να εκφράσουν μία ολοκληρωμένη κυβερνητική πολιτική πρόταση, φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μόνη προοδευτική πολιτική δύναμη που μπορεί να προσφέρει μία προοδευτική κυβερνητική διέξοδο για την κοινωνία και που έχει αποδείξει και σε κυβερνητικούς ρόλους ότι μπορεί να το κάνει. Θεωρώ ότι είναι κοινωνική αναγκαιότητα ένα τέτοιο κόμμα. Δεν υπάρχει άλλο κόμμα που μπορεί να καλύψει αυτό το κενό και της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και της προοδευτικής πρότασης», πρόσθεσε. 

«Η κατάθεση ένστασης αντισυνταγματικότητας επί του φορολογικού νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή, για παράδειγμα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η δύναμη που λαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες. Καταθέσαμε ακόμη την πρόταση να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων ώστε να βρει τα φορολογικά έσοδα που είναι προφανές ότι ψάχνει η κυβέρνηση. Άρα υπάρχει και η διαχειριστική δυνατότητα απολύτως εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου αφού η φορολόγηση προβλέπεται σε Κανονισμό της Ε.Ε., αλλά και η δυνατότητα πολιτικών κινήσεων που μπορεί να ανακτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μιλώ για δυνατότητα να ανακτηθεί η πρωτοβουλία γιατί, όλα αυτά πρέπει να τα αποδείξουμε στον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Σχετικά με την προσπάθεια να παρουσιαστούν αντιθέσεις σε πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη ο Σ.Φάμελλος ξεκαθάρισε ότι: «ο Στέφανος Κασσελάκης είπε σε δύο διαφορετικές στιγμές δύο πράγματα που είναι απολύτως αληθή. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επειδή θέλει και πρέπει, πολιτικά και κοινωνικά, να είναι μία δύναμη που δίνει κυβερνητική διέξοδο πρέπει να είναι ή να διεκδικεί να είναι πρώτο κόμμα. Δεν μπορεί δηλαδή να ακολουθεί μία ηττοπαθή λογική. Οι πολίτες θέλουν λύσεις, θέλουν να ζουν καλύτερα, θέλουν σχολεία, νοσοκομεία και όχι απλά μία αριστερή αντιπολιτευτική φωνή. Από την άλλη δεν μπορώ να υποτιμήσω ότι η συσχέτιση του ποσοστού μας με το αποτέλεσμα των τελευταίων εθνικών εκλογών και των ευρωεκλογών θα μας δώσει πολλά συμπεράσματα. Και τα δύο έχουν μία δόση αλήθειας αλλά ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να δίνει πρόταση στην κοινωνία που να μπορεί να προκρίνει στην πρώτη θέση των εκλογών η κοινωνία. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Φάμελλος: Αυξάνουν άδικα τα έσοδα και πιέζουν τις επιχειρήσεις να κλείσουν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας