Αθήνα, 6°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
6°C
7.0° 5.1°
3 BF
74%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
5°C
5.5° 3.5°
1 BF
70%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
8°C
9.0° 6.6°
4 BF
56%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
5°C
4.9° 4.9°
0 BF
81%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
3°C
2.9° 2.9°
2 BF
56%
Βέροια
Ελαφρές νεφώσεις
4°C
4.3° 2.0°
1 BF
76%
Κοζάνη
Αίθριος καιρός
-2°C
2.0° -1.6°
1 BF
69%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
2°C
2.4° 2.4°
1 BF
75%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
9°C
9.8° 7.2°
4 BF
72%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
6°C
6.9° 5.1°
3 BF
69%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
9°C
9.4° 8.8°
5 BF
61%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
5°C
4.6° 4.6°
4 BF
57%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
10°C
10.0° 10.0°
1 BF
61%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
1°C
2.4° 0.9°
2 BF
93%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
5°C
5.1° 5.1°
2 BF
83%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
10°C
10.4° 9.8°
2 BF
44%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
6°C
7.2° 4.5°
2 BF
61%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
5°C
4.9° 4.9°
2 BF
55%
Κατερίνη
Σποραδικές νεφώσεις
4°C
5.0° 2.7°
1 BF
83%
Καστοριά
Αίθριος καιρός
2°C
2.4° 2.4°
1 BF
64%
ΜΕΝΟΥ
Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, 2025
Αλέξης Τσίπρας
Eurokinissi

Στο σπίτι του Ζάεφ ο Αλ. Τσίπρας

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στη Στρούμνιτσα της Βόρειας Μακεδονίας, για ιδιωτική επίσκεψη στον Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο σπίτι του.

Υπενθυμίζεται ότι οι αμφότεροι ήταν οι ηγέτες που οδήγησαν τις χώρες τους στην υπογραφή της «Συμφωνίας των Πρεσπών». 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Ζόραν Ζάεφ σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο facebook, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφία κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρει:  «Καλώς όρισε στη Στρούμνιτσα ο φίλος μου Αλέξης Τσίπρας που με επισκέπτεται σήμερα για ιδιωτική επίσκεψη. Υπενθυμίζουμε τις κοινές μας προσπάθειες και τη συμβολή μας στην ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και συζητάμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η περιοχή. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που η φιλία μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Ελλάδας και η φιλία μου με τον Αλέξη μετατρέπονται σε μόνιμες και πολύτιμες αξίες».

Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2022, όταν κεντρικός προσκεκλημένος ήταν ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, προσκλήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας να επισκεφθεί τον τόπο καταγωγής του για να ανταποδώσει τη φιλοξενία.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στο σπίτι του Ζάεφ ο Αλ. Τσίπρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας