Αθήνα, 10°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
10°C
10.7° 8.1°
2 BF
79%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
7°C
8.6° 5.9°
2 BF
65%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
11°C
11.6° 7.6°
3 BF
60%
Ιωάννινα
Ελαφρές νεφώσεις
3°C
2.9° 2.9°
0 BF
75%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
4°C
5.7° 3.9°
3 BF
81%
Βέροια
Αίθριος καιρός
6°C
6.0° 5.0°
2 BF
73%
Κοζάνη
Αίθριος καιρός
1°C
2.3° 1.4°
2 BF
64%
Αγρίνιο
Ελαφρές νεφώσεις
4°C
4.1° 4.1°
2 BF
71%
Ηράκλειο
Ψιχάλες μικρής έντασης
11°C
12.7° 11.1°
2 BF
88%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
10°C
9.9° 8.5°
2 BF
71%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
11.8° 9.9°
4 BF
87%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
10°C
9.7° 7.9°
1 BF
71%
Κεφαλονιά
Αραιές νεφώσεις
12°C
12.0° 12.0°
2 BF
56%
Λάρισα
Αίθριος καιρός
6°C
5.9° 4.6°
0 BF
75%
Λαμία
Ελαφρές νεφώσεις
8°C
8.8° 4.5°
1 BF
74%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
14°C
14.8° 14.3°
3 BF
70%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
9°C
10.4° 8.4°
0 BF
80%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
8°C
7.7° 3.3°
2 BF
76%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
6°C
6.7° 6.4°
1 BF
69%
Καστοριά
Σποραδικές νεφώσεις
2°C
2.4° 2.4°
1 BF
61%
ΜΕΝΟΥ
Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου, 2023
kasselakis-pasok

Το ΠΑΣΟΚ παίρνει θέση κατά Κασσελάκη: «Εθνικά επικίνδυνος» UPD

«Η πολιτική δεν είναι tik tok, σκυλάκια & lifestyle» σημειώνει η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Δυτικής Αθήνας αναφερόμενη στον Στέφανο Κασσελάκη.

Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, με το κόμμα της αντιπολίτευσης να παίρνει και επίσημα θέση ενάντια στον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΖΑ στον δημόσιο διάλογο των τελευταίων ημερών και ενώ μαίνεται η μάχη με την Έφη Αχτσιόγλου.

Παρά τη θέση Ανδρουλάκη ότι το κόμμα του δεν σκοπεύει να παρέμβει στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Δυτικής Αθήνας προχώρησε σε μια άκρως καυστική ανακοίνωση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη αποκαλώντας «εθνικά επικίνδυνο» με αφορμή το τελευταίες του δηλώσεις για ζητήματα που αφορούν στην εξωτερική πολιτική, με ειδική αναφορά περί «κρατιδίου» για το κατεχόμενο από την Τουρκία βόρειο τμήμα της Κύπρου. Ακόμη τον συνέδεσε με πολιτική που γίνεται με «tik tok, σκυλάκια και lifestyle».

Με ανάρτησή της στο Facebook η τοπική οργάνωση έγραψε χαρακτηριστικά:

«Σε περίπτωση επικράτησής του την Κυριακή ο κ. Κασσελάκης θα είναι στις επόμενες εκλογές υποψήφιος πρωθυπουργός. Η πολιτική δεν είναι tik tok, σκυλάκια & lifestyle. Είναι η παραγωγή θέσεων, προάσπισης συμφερόντων της χώρας και των κοινωνικών ομάδων που εκπροσωπεί το κάθε κόμμα. Με βάση τα παραπάνω ο κ. Κασσελάκης από ένα ανάλαφρο και χωρίς υπόβαθρο πολιτικό πρόσωπο μεταβάλλεται σε επικίνδυνη περίπτωση για τη χώρα».

Πριν λίγες μέρες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε πει από το Ζάππειο -αφήνοντας και αιχμές κατά της ΝΔ για τις παρακολουθήσεις: «Σε καμία των περιπτώσεων, -και αυτό για μένα είναι θέση αρχής-, δεν πρόκειται να πω σήμερα οτιδήποτε που αφορά στις εκλογές που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη Κυριακή. Αν θέλετε, να συζητήσουμε αυτές τις εξελίξεις μετά την Κυριακή. Και το λέω αυτό, διότι έχω προσωπική εμπειρία τι σημαίνει εμπλοκή τρίτων κομμάτων, ακόμη και με παρακρατικούς τρόπους σε μία εσωτερική δημοκρατική διαδικασία».

Ανδρέας Σπυρόπουλος: «Απαράδεκτες τέτοιες τοποθετήσεις»

Παρέμβαση για τις δηλώσεις του υποψηφίου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος:

«Φυσικά είναι ατόπημα από εκεί και πέρα πρέπει να αναλογιστεί και ο ίδιος ότι διεκδικεί ένα σημαντικό αξίωμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση και εν πάση περιπτώσει όταν μιλάμε για σοβαρά εθνικά θέματα, και ιδιαίτερα για μια πληγή του ελληνισμού που είναι η εισβολή στην Κύπρο, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και πάρα πολύ διαβασμένοι. Είναι απαράδεκτες τέτοιες τοποθετήσεις και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί».

Για την αφίσα

«Το ΠΑΣΟΚ ουδέποτε υιοθέτησε την αφίσα που κυκλοφόρησε στο fb ως κείμενο της νομαρχιακής Δυτικής Αθήνας», εξηγούσαν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη αναφορικά με την παρέμβαση Κασσελάκη για τα κατεχόμενα που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε Ελλάδα και Κύπρο. 

Όπως πρόσθεταν,  η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που εκφράζει ο πρόεδρος του περί απόλυτου σεβασμού στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω ανάρτηση ήταν μεμονωμένη πρωτοβουλία και έχει ήδη αποσυρθεί από τη σελίδα της οργάνωσης στο διαδίκτυο. 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το ΠΑΣΟΚ παίρνει θέση κατά Κασσελάκη: «Εθνικά επικίνδυνος»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας