Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα οργανώνει στη Νομική Αθηνών το ετήσιο φεστιβάλ του ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ, στις 7, 8 και 9 Ιουλίου με το ιδιαίτερο φορτίο της συζήτησης που «έχει ανάψει» στην Αριστερά, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21 Μάη.
Κατά τη διάρκεια του τριήμερου θα λάβουν χώρα 50 τουλάχιστον συζητήσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, προβολή ταινίας για τον Μάη του '68, ζωντανή μουσική στην αυλή της Σχολής, εκθέσεις φωτογραφίας, αφίσας και βιβλίου στο φουαγιέ.
↳ Ορισμένοι από τους ομιλητές στο αρχικό πρόγραμμα
Η ανακοίνωση του ΣΕΚ
Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21 Μάη και ενόψει των εκλογών της 25 Ιούνη η συζήτηση στον κόσμο της Αριστεράς και των αγώνων έχει ανάψει. Σε αυτή τη συζήτηση έρχεται να παρέμβει το τριήμερο φεστιβάλ επαναστατικών ιδεών ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ 2023 που διοργανώνεται από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ) στη Νομική Σχολή Αθήνας από τις 7 μέχρι τις 9 Ιούλη.
Η τελική συζήτηση της πρώτης μέρας έχει τίτλο «Μετά τις εκλογές, ο αγώνας συνεχίζεται». Είναι μια συζήτηση που τη χρειάζεται όλος ο κόσμος της Αριστεράς, όχι μόνο για τις εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων αλλά, το κυριότερο, για το πως και με ποια προοπτική θα παλέψουμε το επόμενο διάστημα.
Αυτό είναι το κόκκινο νήμα που διαπερνάει τις δεκάδες συζητήσεις του τριημέρου. Πώς οργανώνονται και πως συνδέονται οι αγώνες, οι μάχες ενάντια στον ρατσισμό, τους φασίστες, την καταστροφή του περιβάλλοντος, την ιδιωτικοποίηση των μουσείων, του πολιτισμού και της τέχνης, Και παράλληλα μια σειρά από συζητήσεις που επιμένουν ότι η κοινωνία μπορεί να αλλάξει με επαναστάσεις, εντοπίζουν το ή τα υποκείμενα της επανάστασης, ανατρέχουν στην εμπειρία 200 χρόνων, εξεγέρσεων και επαναστάσεων διεθνώς και στην Ελλάδα.
Συμμετέχουν ομιλητές απ’ όλους τους χώρους που οργανώνουν και δίνουν τις μεγάλες μάχες.
Από τους εργαζόμενους στις τέχνες που οργάνωσαν το μεγάλο κίνημα των καταλήψεων και των απεργιών, ομιλητές/τριες από τα νοσοκομεία, τα μουσεία, ομιλητές/τριες από τη Γαλλία, από την Ισπανία, την Τουρκία και την Κύπρο. Πρόσφυγες, μετανάστες και αγωνιστές του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, συγγραφείς που θα παρουσιάσουν τα βιβλία τους, ακτιβιστές/τριες από την απεργιακή 8 Μάρτη, από την καμπάνια για την καταδίκη των δολοφόνων του Ζακ, από το κίνημα για την απελευθέρωση των Τρανς.
Ένα τριήμερο με 50 τουλάχιστον συζητήσεις, με καλλιτεχνικά δρώμενα, με εκθέσεις και μουσική. Κλείστε τη συμμετοχή σας από τώρα!
#Προβολή ταινίας - Μάης 68 Παρασκευή 7 Ιούλη 9μμ #Ζωντανή μουσική στην αυλή Σάββατο 8 Ιούλη 9μμ# Εκθέσεις φωτογραφίας, αφίσας και βιβλίου στο φουαγιέ σε όλο το τριήμερο
Η συμμετοχή για το τριήμερο είναι 10 ευρώ. Για μια μέρα 5 ευρώ. Άνεργοι/ες και μαθητές/τριες 3 ευρώ
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας