• Αθήνα
    Αραιές νεφώσεις
    22°C 20.1°C / 23.0°C
    3 BF
    53%
  • Θεσσαλονίκη
    Ελαφρές νεφώσεις
    19°C 15.6°C / 21.0°C
    2 BF
    70%
  • Πάτρα
    Αυξημένες νεφώσεις
    21°C 20.5°C / 22.0°C
    2 BF
    79%
  • Ιωάννινα
    Αυξημένες νεφώσεις
    16°C 13.9°C / 16.1°C
    1 BF
    80%
  • Αλεξανδρούπολη
    Αίθριος καιρός
    17°C 16.9°C / 16.9°C
    3 BF
    72%
  • Βέροια
    Αυξημένες νεφώσεις
    18°C 16.8°C / 18.2°C
    1 BF
    71%
  • Κοζάνη
    Αυξημένες νεφώσεις
    13°C 13.4°C / 14.5°C
    2 BF
    77%
  • Αγρίνιο
    Αυξημένες νεφώσεις
    19°C 18.5°C / 18.5°C
    2 BF
    72%
  • Ηράκλειο
    Σποραδικές νεφώσεις
    19°C 18.3°C / 19.9°C
    1 BF
    91%
  • Μυτιλήνη
    Αυξημένες νεφώσεις
    19°C 19.0°C / 19.0°C
    2 BF
    78%
  • Ερμούπολη
    Αυξημένες νεφώσεις
    20°C 20.4°C / 21.1°C
    1 BF
    77%
  • Σκόπελος
    Αυξημένες νεφώσεις
    19°C 19.0°C / 19.0°C
    3 BF
    75%
  • Κεφαλονιά
    Αυξημένες νεφώσεις
    21°C 21.4°C / 21.4°C
    1 BF
    77%
  • Λάρισα
    Ελαφρές νεφώσεις
    18°C 17.9°C / 18.4°C
    0 BF
    68%
  • Λαμία
    Αυξημένες νεφώσεις
    18°C 18.0°C / 18.0°C
    1 BF
    57%
  • Ρόδος
    Ελαφρές νεφώσεις
    22°C 22.1°C / 22.8°C
    3 BF
    84%
  • Χαλκίδα
    Αυξημένες νεφώσεις
    20°C 19.4°C / 23.0°C
    2 BF
    47%
  • Καβάλα
    Αυξημένες νεφώσεις
    19°C 18.8°C / 18.8°C
    1 BF
    80%
  • Κατερίνη
    Αυξημένες νεφώσεις
    18°C 15.7°C / 18.9°C
    1 BF
    78%
  • Καστοριά
    Αυξημένες νεφώσεις
    14°C 13.7°C / 13.7°C
    0 BF
    88%

«Παίζουν με τις λέξεις, προσβάλλουν τους νεκρούς»

  • A-
  • A+
Στην επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το επικοινωνιακό φιάσκο της κυβέρνησης και την κατάρρευση του αφηγήματος περί τηλεδιοίκησης στη Λάρισα • Η on camera διάψευση στον υφυπουργό Μεταφορών από εργαζόμενο.

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στο Μαξίμου από το επικών διαστάσεων φιάσκο στη Λάρισα με πρωταγωνιστή τον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, ο οποίος είδε το κυβερνητικό αφήγημα περί τηλεδιοίκησης να καταρρέει σε... ζωντανή μετάδοση από τις δηλώσεις του εργαζόμενου του σιδηρόδρομου.

Την ώρα που οι Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Γεραπετρίτης ξεκίνησαν ένα προκλητικό παιχνίδι με τις λέξεις βαφτίζοντας το τοπικό σύστημα ελέγχου ως «τοπική τηλεδιοίκηση», ο υφυπουργός Μεταφορών έβγαινε πολλαπλά εκτεθειμένος στη Λάρισα και, μάλιστα, μπροστά στις κάμερες, με αποτέλεσμα να ζητήσει να μπει... τέλος στη συζήτηση.

Το φιάσκο δεν μπόρεσε να αποτρέψει ούτε η εσπευσμένη ανακοίνωση του ΟΣΕ που προσπάθησε να μαζέψει τα κακώς κείμενα και, σήμερα, ήρθε η νέα τοποθέτηση από την αξιωματική αντιπολίτευση σε υψηλούς τόνους.

Σχολιάζοντας τα όσα έχουν συμβεί, η Πόπη Τσαπανίδου κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέματα, κατηγορώντας την ότι προσβάλλει τη μνήμη των 57 νεκρών.

«Τι άλλο πρέπει να συμβεί;» διερωτάται η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση

 

Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να σταματήσει η κυβέρνηση να προσβάλει τη μνήμη 57 ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα;

Η χθεσινή live διάψευση του υφυπουργού Παπαδόπουλου από σταθμάρχες επιβεβαίωσε πως τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, που ρύθμιζε την κυκλοφορία από το Δομοκό μέχρι το Πλατύ και θα απέτρεπε την τραγωδία, δεν υπάρχει από το καλοκαίρι του 2019.

Χρειαζόταν η αυτοψία του κ. Τσίπρα για να παραδεχθούν πως λένε ψέματα εδώ και 20 μέρες.

Και τώρα τόσο οι υπουργοί όσο και ο ΟΣΕ παίζουν με τις λέξεις βαφτίζοντας τηλεδιοίκηση έναν τοπικό πίνακα σταθμάρχη, που βλέπει μόνο την είσοδο και την έξοδο του σταθμού.

Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να σταματήσει η κυβέρνηση να λέει ψέματα και να προσβάλει τη μνήμη 57 ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα;"

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ήδη είναι αλλιώς στον ΣΥΡΙΖΑ
Η νέα εκλογική αναμέτρηση «θα είναι διαφορετική από τη προηγούμενη» τονίζουν στην Κουμουνδούρου που έχει ήδη προβεί σε δραστικές αλλαγές.
Ήδη είναι αλλιώς στον ΣΥΡΙΖΑ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Προοδευτικό προσκλητήριο για κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή
«Σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνω το παν για να έχουμε κυβέρνηση», ξεκαθάρισε ο Αλ. Τσίπρας • Χαρακτήρισε «προαναγγελθέν έγκλημα» τα Τέμπη.
Προοδευτικό προσκλητήριο για κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Η Τσαπανίδου «δείχνει» την αποκαθήλωση Μητσοτάκη ως εθνική αναγκαιότητα
Την ανάγκη να επέλθει η πολιτική αλλαγή στη χώρα την επομένη των εκλογών ανέδειξε με δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού.
Η Τσαπανίδου «δείχνει» την αποκαθήλωση Μητσοτάκη ως εθνική αναγκαιότητα
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις: «Ποιος και γιατί φοβάται τη διαφάνεια;»
Αρνητική απάντηση έδωσε ο ΣΕΔΕΑ (Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς) στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αναρτούν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων...
Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις: «Ποιος και γιατί φοβάται τη διαφάνεια;»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Π. Τσαπανίδου: Ο κ. Παπαθανάσης οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις στο λαό
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά εξηγήσεις και για τα δάνεια της Ν.Δ. και των μελών της κυβέρνησης, την οποία καλεί να ψηφίσει την τροπολογία για το πόθεν έσχες.
Π. Τσαπανίδου: Ο κ. Παπαθανάσης οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις στο λαό
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ευθύνης τους για τα Τέμπη»
«Κεραυνοί» από την Πόπη Τσαπανίδου για το έγκλημα στα Τέμπη και την συνέντευξη Μητσοτάκη σε Θεοδωράκη. Πώς σχολιάζει τις δηλώσεις Ανδρουλάκη για μετεκλογικές συνεργασίες.
«Δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ευθύνης τους για τα Τέμπη»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας