• Αθήνα
    Ελαφρές νεφώσεις
    7°C 5.6°C / 7.6°C
    2 BF
    44%
  • Θεσσαλονίκη
    Αίθριος καιρός
    5°C 2.7°C / 7.2°C
    6 BF
    44%
  • Πάτρα
    Αίθριος καιρός
    6°C 3.3°C / 8.0°C
    2 BF
    43%
  • Ιωάννινα
    Αίθριος καιρός
    2°C -0.1°C / 1.6°C
    1 BF
    51%
  • Αλεξανδρούπολη
    Ελαφρές νεφώσεις
    4°C 3.9°C / 4.1°C
    0 BF
    87%
  • Βέροια
    Αίθριος καιρός
    3°C 3.0°C / 3.8°C
    2 BF
    50%
  • Κοζάνη
    Αίθριος καιρός
    -1°C -0.6°C / -0.5°C
    3 BF
    43%
  • Αγρίνιο
    Αίθριος καιρός
    1°C 0.7°C / 0.7°C
    2 BF
    60%
  • Ηράκλειο
    Σποραδικές νεφώσεις
    11°C 9.9°C / 11.8°C
    6 BF
    57%
  • Μυτιλήνη
    Σποραδικές νεφώσεις
    7°C 5.1°C / 6.9°C
    6 BF
    70%
  • Ερμούπολη
    Αίθριος καιρός
    9°C 9.4°C / 9.4°C
    6 BF
    46%
  • Σκόπελος
    Αίθριος καιρός
    5°C 5.1°C / 5.1°C
    7 BF
    48%
  • Κεφαλονιά
    Αίθριος καιρός
    10°C 10.4°C / 10.4°C
    5 BF
    38%
  • Λάρισα
    Αίθριος καιρός
    2°C 1.9°C / 3.4°C
    0 BF
    48%
  • Λαμία
    Αίθριος καιρός
    5°C 1.5°C / 5.1°C
    2 BF
    56%
  • Ρόδος
    Σποραδικές νεφώσεις
    12°C 10.8°C / 11.6°C
    6 BF
    67%
  • Χαλκίδα
    Ελαφρές νεφώσεις
    6°C 5.8°C / 7.7°C
    3 BF
    37%
  • Καβάλα
    Αίθριος καιρός
    5°C 4.9°C / 4.9°C
    1 BF
    47%
  • Κατερίνη
    Αίθριος καιρός
    4°C 3.9°C / 5.7°C
    2 BF
    47%
  • Καστοριά
    Αίθριος καιρός
    -3°C -2.6°C / -2.6°C
    2 BF
    78%
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Fake news καταγγέλλει η Ολ. Γεροβασίλη για τον γερανό της ΕΛ.ΑΣ.

  • A-
  • A+

Ψευδείς χαρακτηρίζει η Όλγα Γεροβασίλη τις διακινούμενες απ' την ΕΛ.ΑΣ. διαρροές που αναπαράγουν κάποιοι ότι δήθεν ο γερανός της αστυνομίας που λίγο έλειψε να πατήσει διαδηλωτές, το μεσημέρι της Πέμπτης, πήγαινε να απομακρύνει το υπηρεσιακό όχημά της, που νωρίτερα είχε δεχθεί επίθεση με πέτρες.

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ξεκαθαρίζει με δήλωσή της πως «ουδέποτε το προσωρινώς σταθμευμένο όχημα ασφαλείας μου ακινητοποιήθηκε αλλά μάλιστα αποχώρησε από το σημείο αυτοκινούμενο και μάλιστα νωρίτερα» και τονίζει πως «οι εν λόγω «διαρροές», οι οποίες ήδη αναπαράχθηκαν σε ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας μόνο τυχαίες δεν είναι». 

Αναλυτικά η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη:

«Υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων που προκλήθηκαν από τη δημοσίευση βίντεο με τη δολοφονική επίθεση γερανοφόρου οχήματος της ΕΛ.ΑΣ., νωρίτερα σήμερα επί της οδού Ακαδημίας, κατά τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, φέρεται να διατάχθηκε έρευνα από τη ΓΑΔΑ.

Ωστόσο, «αστυνομικές πηγές» διακινούν την παντελώς ψευδή πληροφορία ότι δήθεν το εν λόγω γερανοφόρο όχημα κινούνταν επί της Ακαδημίας για να ανασύρει το υπηρεσιακό όχημα συνοδείας-ασφαλείας που μου είχε χορηγηθεί και το οποίο δέχτηκε σήμερα επίθεση με θραύση κρυστάλλων.
Ουδέν ψευδέστερο.

Ουδέποτε το προσωρινώς σταθμευμένο όχημα ασφαλείας μου ακινητοποιήθηκε αλλά μάλιστα αποχώρησε από το σημείο αυτοκινούμενο και μάλιστα νωρίτερα! Από πότε για ένα τζάμι χρειάζεται γερανός;

Οι εν λόγω «διαρροές», οι οποίες ήδη αναπαράχθηκαν σε ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας μόνο τυχαίες δεν είναι. Συνιστούν, όμως, κινήσεις πανικού της κυβέρνησης που προσπαθεί να συσχετίσει τα ασύνδετα και για ακόμη μια φορά να αποσείσει τις ευθύνες της.

Αποτελούν δε απόδειξη ότι ακόμη κι αυτή η έρευνα που φέρεται να διατάχθηκε δεν πρόκειται να ρίξει φως στη δολοφονική επίθεση του γερανοφόρου οχήματος αλλά είναι εντελώς προσχηματική, για τη συγκάλυψη του γεγονότος.

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος για μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο. Τους κατανοούμε, όμως, γιατί ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί, παρά τα εξοργιστικά ντοκουμέντα αστυνομικής βίας
Η «μπάλα στην εξέδρα» από την ελληνική αστυνομία, για μια ακόμη ημέρα καταστολής με αδιάψευστα ντοκουμέντα αγριότητας.
Η ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί, παρά τα εξοργιστικά ντοκουμέντα αστυνομικής βίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα βίντεο της ντροπής: Γερανός της ΕΛ.ΑΣ. κατά διαδηλωτών
Εκτός ελέγχου οι δυνάμεις «προστασίας του πολίτη», όπως δείχνουν βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, όπου όχημα της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνει απειλητικά κατά ανθρώπων στην απεργιακή διαδήλωση της Αθήνας.
Τα βίντεο της ντροπής: Γερανός της ΕΛ.ΑΣ. κατά διαδηλωτών
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Γεροβασίλη: Η ΕΛ.ΑΣ. δεν παρασύρεται από «τηλεφωνήματα- παγίδα»
Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη, την επίσημη εκδοχή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την απρόκλητη βία και το ανθρωποκυνηγητό στην Κυψέλη αργά το βράδυ της Παρασκευής.
Γεροβασίλη: Η ΕΛ.ΑΣ. δεν παρασύρεται από «τηλεφωνήματα- παγίδα»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αντίδραση στην «αυταρχική στάση» της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Το άγριο ξύλο των ΜΑΤ κατά εκπαιδευτικών στο Μέγαρο Μουσικής προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και την καταδίκη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25.
Αντίδραση στην «αυταρχική στάση» της κυβέρνησης Μητσοτάκη
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Άμεσες εξηγήσεις απ' τον Θεοδωρικάκο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Greek Mafia
«Είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γνώριζε. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν παραιτηθεί...» σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Άμεσες εξηγήσεις απ' τον Θεοδωρικάκο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Greek Mafia

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας