• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 15.4°C / 18.5°C
  4 BF
  57%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 14.6°C / 18.2°C
  2 BF
  65%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.6°C / 20.4°C
  4 BF
  56%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 16.9°C / 18.3°C
  2 BF
  31%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 15.2°C
  4 BF
  67%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 17.0°C / 18.0°C
  0 BF
  67%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.4°C / 14.4°C
  3 BF
  51%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 20.2°C / 20.2°C
  1 BF
  47%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 14.9°C / 19.9°C
  3 BF
  77%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 15.1°C
  2 BF
  63%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 14.8°C / 16.4°C
  4 BF
  67%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  3 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 18.9°C
  2 BF
  55%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 17.9°C
  0 BF
  59%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 15.5°C / 18.8°C
  2 BF
  55%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.7°C / 18.8°C
  2 BF
  70%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.6°C / 18.1°C
  2 BF
  49%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 13.3°C / 15.3°C
  3 BF
  81%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 14.7°C / 17.8°C
  2 BF
  68%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 15.0°C / 15.0°C
  1 BF
  54%

ΜέΡΑ25: Εγκληματικοί πλιατσικολόγοι της ΕΒΖ οι «επενδυτές» της Μητσοτάκης Α.Ε.

 • A-
 • A+

«Ένα ακόμα μεγάλο έγκλημα σε βάρος των συμφερόντων της χώρας, της παραγωγικής της δυνατότητας και του ελληνικού λαού», καταγγέλλει το ΜέΡΑ25 με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» για το οργανωμένο έγκλημα στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

«Οι δήθεν "επενδυτές" τους οποίους περιέφερε η Μητσοτάκης Α.Ε. ως "σωτήρες" της ΕΒΖ, αποδεικνύονται εγκληματικοί πλιατσικολόγοι, όπως άλλωστε και συνολικά οι επιτελάρχες της Κυβέρνησης, με μοναδικό στόχο την περαιτέρω λεηλασία, την ερημοποίηση και την παντελή απαξίωση μιας ακόμα, άλλοτε πολύ ισχυρής, εξαγωγικής ελληνικής επιχείρησης, με το τραγικό αποτέλεσμα σήμερα να μην παράγεται ούτε ένας κόκκος ζάχαρης στις εγκαταστάσεις της», αναφέρει μεταξύ άλλων το κόμμα της αντιπολίτευσης στην ανακοίνωσή του και απαιτεί από τις Αρχές και «από όσους μας πλασάρουν τους διάφορους πλιατσικολόγους ως "επενδυτές" να δώσουν εξηγήσεις για την μυστική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στις εγκαταστάσεις της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας».

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

«Τα όσα δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών σχετικά με το πλιάτσικο στις εγκαταστάσεις της εγκαταλελειμμένης -άλλοτε κραταιάς- Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, επιβεβαιώνουν την διαχρονική ευθύνη όλων των μνημονιακών -και όχι μόνο- Κυβερνήσεων σε ένα ακόμα μεγάλο έγκλημα σε βάρος των συμφερόντων της χώρας, της παραγωγικής της δυνατότητας και του ελληνικού λαού.

Οι δήθεν "επενδυτές" τους οποίους περιέφερε η Μητσοτάκης Α.Ε. ως "σωτήρες" της ΕΒΖ, αποδεικνύονται εγκληματικοί πλιατσικολόγοι, όπως άλλωστε και συνολικά οι επιτελάρχες της Κυβέρνησης, με μοναδικό στόχο την περαιτέρω λεηλασία, την ερημοποίηση και την παντελή απαξίωση μιας ακόμα, άλλοτε πολύ ισχυρής, εξαγωγικής ελληνικής επιχείρησης, με το τραγικό αποτέλεσμα σήμερα να μην παράγεται ούτε ένας κόκκος ζάχαρης στις εγκαταστάσεις της.

Τα αποτελέσματα αυτά, όμως, δεν προσπάθησε καθ' οιονδήποτε τρόπο να ανατρέψει ούτε η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που τελικά ενστερνιζόμενη κι αυτή την μνημονιακή ιδιωτικομανία, άφησε την επιχείρηση στην τύχη της, ενώ δεν προχώρησε και σε καμία απόδοση ευθυνών για την προηγούμενη κακοδιαχείριση, με τον κ. Μητσοτάκη να έρχεται τώρα και μαζί με τον κ. Γεωργιάδη να προχωρούν στην χαριστική βολή, όπως συνέβη άλλωστε και στη ΛΑΡΚΟ και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.

Αναμένουμε από τις Αρχές και από όσους μας πλασάρουν τους διάφορους πλιατσικολόγους ως "επενδυτές" να δώσουν εξηγήσεις για την μυστική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στις εγκαταστάσεις της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας και για τα ευρήματα που αυτή απέδωσε, όπου, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, διαπιστώθηκε πως τα 3/4 των εγκαταστάσεων (μηχανήματα και εγκαταστάσεις πολλών εκατομμυρίων κλπ.) έχουν λεηλατηθεί προς άγνωστη κατεύθυνση. Αντίστοιχη έρευνα πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα και στις εγκαταστάσεις των Σερρών».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αδιάβαστοι στο ΜέΡΑ25
Διαμαρτυρήθηκαν με δημόσια επιστολή για το ότι δήθεν η «Εφ.Συν.» αποσιώπησε την ομιλία του Γ. Βαρουφάκη στη Βουλή ● Οι συντάκτες της ανακοίνωσης παρέλειψαν να διαβάσουν την… ίδια την εφημερίδα.
Αδιάβαστοι στο ΜέΡΑ25
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Το ΜεΡΑ25 για το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφ. Συν.»
Μονόδρομος η ρήξη για να αποφευχθεί το 5ο μνημόνιο, τονίζει το ΜέΡΑ25, με αφορμή το σημερινό κύριο θέμα της «Εφ.Συν.» για τις πιέσεις από Eurostat για εξαρχής εγγραφή στο δημόσιο χρέος των κρατικών εγγυήσεων.
Το ΜεΡΑ25 για το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφ. Συν.»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Προτάσεις του ΜέΡΑ25 για την αντιμετώπιση της ακρίβειας
Σειρά συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας προτείνει το ΜέΡΑ25 με αφορμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή για το συγκεκριμένο θέμα.
Προτάσεις του ΜέΡΑ25 για την αντιμετώπιση της ακρίβειας
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αίτημα προς την ΠτΔ για αναπομπή του νόμου για την ιδιωτικοποίηση του νερού
Αίτημα αναπομπής του νόμου για ιδιωτικοποίηση του νερού κατέθεσε χθες η Κ.Ο. του ΜέΡΑ25 στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς τον «κατάφωρα αντισυνταγματικό».
Αίτημα προς την ΠτΔ για αναπομπή του νόμου για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας