• Αθήνα
    Αραιές νεφώσεις
    12°C 8.1°C / 14.8°C
    5 BF
    71%
  • Θεσσαλονίκη
    Ελαφρές νεφώσεις
    12°C 10.8°C / 13.1°C
    7 BF
    29%
  • Πάτρα
    Αίθριος καιρός
    15°C 12.6°C / 15.0°C
    6 BF
    53%
  • Ιωάννινα
    Αραιές νεφώσεις
    11°C 10.9°C / 11.1°C
    4 BF
    23%
  • Αλεξανδρούπολη
    Ασθενείς βροχοπτώσεις
    12°C 11.9°C / 11.9°C
    3 BF
    76%
  • Βέροια
    Αυξημένες νεφώσεις
    11°C 10.0°C / 12.1°C
    3 BF
    33%
  • Κοζάνη
    Αυξημένες νεφώσεις
    6°C 6.4°C / 7.3°C
    4 BF
    31%
  • Αγρίνιο
    Ελαφρές νεφώσεις
    10°C 9.6°C / 9.6°C
    4 BF
    48%
  • Ηράκλειο
    Σποραδικές νεφώσεις
    18°C 17.1°C / 17.8°C
    5 BF
    54%
  • Μυτιλήνη
    Σποραδικές νεφώσεις
    16°C 13.5°C / 15.9°C
    3 BF
    48%
  • Ερμούπολη
    Σποραδικές νεφώσεις
    13°C 12.8°C / 13.4°C
    6 BF
    76%
  • Σκόπελος
    Αυξημένες νεφώσεις
    11°C 10.8°C / 10.8°C
    6 BF
    51%
  • Κεφαλονιά
    Ελαφρές νεφώσεις
    14°C 13.9°C / 13.9°C
    6 BF
    72%
  • Λάρισα
    Αραιές νεφώσεις
    11°C 10.1°C / 10.9°C
    3 BF
    62%
  • Λαμία
    Αυξημένες νεφώσεις
    14°C 9.5°C / 14.0°C
    2 BF
    62%
  • Ρόδος
    Σποραδικές νεφώσεις
    18°C 17.8°C / 17.8°C
    5 BF
    63%
  • Χαλκίδα
    Αραιές νεφώσεις
    8°C 7.8°C / 12.7°C
    3 BF
    86%
  • Καβάλα
    Αραιές νεφώσεις
    12°C 11.3°C / 11.6°C
    5 BF
    46%
  • Κατερίνη
    Αραιές νεφώσεις
    12°C 11.7°C / 11.7°C
    5 BF
    31%
  • Καστοριά
    Ασθενείς βροχοπτώσεις
    3°C 3.4°C / 3.4°C
    3 BF
    76%
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τιμωρούν τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν ρεύμα για θέρμανση

  • A-
  • A+

Με σφοδρά πυρά έρχεται το πρώτο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για μείωση στην επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος, την ώρα που ο χειμώνας έφτασε στη χώρα και οι θερμοκρασίες κινούνται πτωτικά.

Με κοινή τους δήλωση οι Σωκράτης Φάμελλος και Πέτη Πέρκα, Τομεάρχες Ενέργειας και Περιβάλλοντος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλογίζουν «άγνοια ή θράσος» στον Κώστα Σκρέκα και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι χρεώνει στους καταναλωτές της δική της ανεπάρκεια.

«Θα μάς εξηγήσει γιατί η μεγαβατώρα στην Ελλάδα είναι πιο ακριβή από όλη την Ευρώπη; Μήπως η αποκλιμάκωση των τιμών την οποία αναφέρει ο κος Σκρέκας αφορούσε τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ΕΚΤΟΣ της Ελλάδας;» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά

Άγνοια ή θράσος οι δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις επιδοτήσεις Φεβρουαρίου;

Τον πιο ψυχρό, όπως φαίνεται, μήνα του χειμώνα η κυβέρνηση επιλέγει να μειώσει την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος και να τιμωρήσει τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν ρεύμα για θέρμανση. Αλλά και όλες οι επιχειρήσεις πληρώνουν τα αδιέξοδα και την ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής με το δεύτερο υψηλότερο κόστος ρεύματος από την υπόλοιπη Ευρώπη και με λανθασμένες υπουργικές αποφάσεις.

Τον Φεβρουάριο λοιπόν η κυβέρνηση αποφάσισε να «τιμωρήσει» με μικρότερη επιδότηση τα νοικοκυριά με κατανάλωση που ξεπερνάει τις 500 κιλοβατώρες το μήνα, εάν δεν μειώσουν κατά 15% την κατανάλωσή τους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ οι καταναλωτές δεν έχουν στη διάθεσή τους έξυπνους μετρητές και η καταμέτρηση της κατανάλωσης γίνεται ανά 4μηνο και συχνά ακόμα πιο σπάνια! Πώς θα μετρηθεί η μικρότερη κατανάλωση και πώς θα συσχετισθεί με το μήνα;

Η κυβέρνηση χρεώνει στους καταναλωτές τη δική της ανεπάρκεια!

Από την άλλη διαθέτει ακόμη 95 εκατ. ευρώ για τον μήνα Φεβρουάριο από τα λεφτά των καταναλωτών προηγούμενων μηνών για να χρηματοδοτήσει την ακρίβεια και τα υπερκέρδη λίγων.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, φτάνει να συγχαίρει μάλιστα τον εθνικό ωτακουστή, Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή δήθεν συνέβαλλε στο να αποκλιμακωθούν οι τιμές ρεύματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αποτελεί όμως άγνοια ή θράσος η δήλωση αυτή όταν, η Ελλάδα είναι η χώρα με την ακριβότερη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη στην προημερήσια αγορά για ολόκληρο τον Ιανουάριο, με 191,79 ευρώ ανά μεγαβατώρα, 17 ευρώ πάνω από τη 2η Ιταλία, ενώ σήμερα «σκοράρει» στα 201,48 ευρώ ανά μεγαβατώρα!

Μάλιστα η Ελλάδα κλείνει τον Ιανουάριο με 21 ημέρες στην πρώτη θέση ακρίβειας για το μήνα που τελειώνει σήμερα. Η ακρίβεια στη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος πλήττει όλους τους καταναλωτές αλλά και την εθνική οικονομία.

Για αυτές τις πρωτιές παινεύεται ο κ. Σκρέκας; Θα μάς εξηγήσει γιατί η μεγαβατώρα στην Ελλάδα είναι πιο ακριβή από όλη την Ευρώπη; Μήπως η αποκλιμάκωση των τιμών την οποία αναφέρει ο κος Σκρέκας αφορούσε τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ΕΚΤΟΣ της Ελλάδας.;

Η κυβερνητική πολιτική και στον τομέα της ενέργειας συνεχίζει να κοστίζει ακριβά στον ελληνικό λαό. Πρέπει να φύγουν γρήγορα.

Σωκράτης Φάμελλος, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Πέτη Πέρκα, Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία​

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ: Δισεκατομμύρια στο καρτέλ ενέργειας, κάρτα σίτισης για τους πολίτες
Αρνητικό πρόσημο βάζει στις ανακοινώσεις Σκρέκα η αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βάζει προτεραιότητα να χαρίζει υπερκέρδη και όχι να παρεμβαίνει για τη μείωση των τιμών.
ΣΥΡΙΖΑ: Δισεκατομμύρια στο καρτέλ ενέργειας, κάρτα σίτισης για τους πολίτες
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη στο ρεύμα
Πρωταθλήτρια στην αισχροκέρδεια των παρόχων και στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας η χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία εξαμήνου της Eurostat, επισημαίνουν οι τομεάρχες Αλέξης Χαρίτσης και Σωκράτης Φάμελλος.
ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη στο ρεύμα
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αλ. Χαρίτσης: Πρωτοφανής η θεσμική καταρράκωση - Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την ομαλότητα
«Ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα σαφές πρόγραμμα οικονομικής ανάταξης αλλά και αποκατάστασης της θεσμικής ομαλότητας της χώρας θα είναι ο μεγάλος νικητής στις επερχόμενες εκλογές», τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Αλ. Χαρίτσης: Πρωτοφανής η θεσμική καταρράκωση - Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την ομαλότητα
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Να σταματήσει η κυβέρνηση να επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην ενέργεια
«Είναι ανορθολογικό να δίνουμε 2 δισ. το Σεπτέμβρη σε αυτούς που "κλέβουν" τους πολίτες, ενώ μπορούμε με 340 εκατ. να έχουμε μία ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο, η οποία θα συγκρατήσει τις τιμές».
Να σταματήσει η κυβέρνηση να επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην ενέργεια

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας