• Αθήνα
    Ελαφρές νεφώσεις
    11°C 7.0°C / 12.6°C
    2 BF
    33%
  • Θεσσαλονίκη
    Ελαφρές νεφώσεις
    11°C 6.6°C / 11.6°C
    2 BF
    33%
  • Πάτρα
    Ελαφρές νεφώσεις
    12°C 8.7°C / 11.6°C
    3 BF
    48%
  • Ιωάννινα
    Αίθριος καιρός
    5°C 4.9°C / 4.9°C
    1 BF
    42%
  • Αλεξανδρούπολη
    Αίθριος καιρός
    5°C 4.9°C / 4.9°C
    2 BF
    65%
  • Βέροια
    Αίθριος καιρός
    9°C 8.2°C / 9.3°C
    2 BF
    37%
  • Κοζάνη
    Αίθριος καιρός
    5°C 5.4°C / 5.6°C
    2 BF
    28%
  • Αγρίνιο
    Ελαφρές νεφώσεις
    5°C 4.6°C / 4.6°C
    2 BF
    57%
  • Ηράκλειο
    Ελαφρές νεφώσεις
    9°C 7.7°C / 9.8°C
    3 BF
    53%
  • Μυτιλήνη
    Ελαφρές νεφώσεις
    7°C 5.1°C / 6.9°C
    2 BF
    45%
  • Ερμούπολη
    Σποραδικές νεφώσεις
    9°C 9.4°C / 9.8°C
    1 BF
    46%
  • Σκόπελος
    Αίθριος καιρός
    10°C 10.1°C / 10.1°C
    2 BF
    39%
  • Κεφαλονιά
    Αυξημένες νεφώσεις
    12°C 11.9°C / 11.9°C
    4 BF
    60%
  • Λάρισα
    Ελαφρές νεφώσεις
    4°C 3.9°C / 6.7°C
    2 BF
    56%
  • Λαμία
    Αίθριος καιρός
    10°C 3.5°C / 10.1°C
    1 BF
    54%
  • Ρόδος
    Σποραδικές νεφώσεις
    10°C 9.9°C / 10.8°C
    5 BF
    33%
  • Χαλκίδα
    Αραιές νεφώσεις
    8°C 7.2°C / 11.1°C
    1 BF
    36%
  • Καβάλα
    Ελαφρές νεφώσεις
    6°C 6.3°C / 6.3°C
    2 BF
    53%
  • Κατερίνη
    Αίθριος καιρός
    10°C 9.7°C / 10.0°C
    2 BF
    42%
  • Καστοριά
    Αίθριος καιρός
    2°C 2.0°C / 2.0°C
    2 BF
    55%
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Ανοιχτές» έξι περιφέρειες μετά την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ. για τα ψηφοδέλτια

  • A-
  • A+

Το έναυσμα για την προεκλογική μάχη του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής έδωσε την Κυριακή η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του κόμματος που συνεδρίασε και ενέκρινε τα ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους του σχεδόν σ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Ανακοινώθηκαν, μετά από εισήγηση της επιτροπής ψηφοδελτίων, το 82% των υποψηφιοτήτων, σχεδόν 350 υποψήφιοι, από τους 400 συνολικά που είναι η πληρότητα των ψηφοδελτίων.

Δεν ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι σε έξι εκλογικές περιφέρειες. Πρόκειται για τις μονοεδρικές Σάμου, Ζακύνθου, Καστοριάς κι Ευρυτανίας, όπου αναζητούνται ισχυρές προσωπικότητες, καθώς και για τις τριεδρικές περιφέρειες της Αρκαδίας και της Λακωνίας, όπου συνεχίζονται ακόμη οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του γιου του αείμνηστου βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη. Αναμένεται μάλιστα να ενταχθεί σε ψηφοδέλτιο «αυξημένου πολιτικού κύρους».

Ενεργό συμμετοχή στα ψηφοδέλτια θα έχει ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης, ο οποίος πιθανόν να είναι στο Επικρατείας, στο Ρέθυμνο, ο αθλητικογράφος Βασίλης Σκουντής, ενώ όλοι οι νυν βουλευτές θα κατέβουν στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Η λίστα με τους υποψήφιους βουλευτές μετά τη Συνεδρίαση της ΚΠΕ

 ►Τις προτεραιότητες που θα προτάξει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην προεκλογική μάχη ανέλυσε στην πολιτική του ομιλία με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα θα κατέβει αυτόνομα και ανακοίνωσε διμέτωπο αγώνα απέναντι σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

«Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ γιατί βρισκόμαστε σε δυο διαφορετικές όχθες. Από τη μια είναι η όχθη του καθήκοντος και από την άλλη η όχθη του “όλα για την εξουσία”», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης και τόνισε αναφερόμενος στο σκάνδαλο των οποίων, στο οποίο ενεπλάκη από την πρώτη στιγμή και το όνομά του: «Tο αμαρτωλό παρελθόν χειραγώγησης των θεσμών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να γίνει το συγχωροχάρτι της σημερινής θεσμικής εκτροπής του κυρίου Μητσοτάκη».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ. προσδιόρισε το δίλημμα των εκλογών: «Ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα, αρκεί να ασκούν την εξουσία ακόμη και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, των θεσμών και της Δημοκρατίας ή με αυτούς που είναι διατεθειμένοι να τα θυσιάσουν όλα για το εθνικό συμφέρον».
 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Πότε θα ανακοινώσει ψηφοδέλτια το ΠΑΣΟΚ
Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη καταγγέλλουν «φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια ορισμένων» που εμφανίζουν το κόμμα να καθυστερεί να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων του 
Πότε θα ανακοινώσει ψηφοδέλτια το ΠΑΣΟΚ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΚΚΕ: Επιβεβαιώνονται τα αλισβερίσια για την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ «μπαλαντέρ»
«Απέναντι σ' αυτήν την "κινούμενη άμμο" του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, είναι ελπιδοφόρο ότι μέσα στο λαό δυναμώνει ένα ρεύμα που δηλώνει "κανένας απ' τους δύο" και τους πρόθυμους συγκυβερνήτες τους».
ΚΚΕ: Επιβεβαιώνονται τα αλισβερίσια για την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ «μπαλαντέρ»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ν. Ανδρουλάκης: «Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, βγαίνει ΠΑΣΟΚ»
Τη λογική του «χρήσιμου» κόμματος που θα τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις, είτε βρίσκεται στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, ανέλυσε χτες ο πρόεδρος του Κινήματος από το Ηράκλειο.
Ν. Ανδρουλάκης: «Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, βγαίνει ΠΑΣΟΚ»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Πολλά ερωτηματικά» για τον Ανδρουλάκη στο δυστύχημα των Τεμπών
«Το ΠΑΣΟΚ θα μπει σε κυβερνητική συζήτηση μόνο με προγραμματικούς όρους» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη.
«Πολλά ερωτηματικά» για τον Ανδρουλάκη στο δυστύχημα των Τεμπών
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Υψηλοί τόνοι ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για παλιές και μελλοντικές συνεργασίες
Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στα δύο κόμματα, με επίκεντρο τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
Υψηλοί τόνοι ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για παλιές και μελλοντικές συνεργασίες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας