Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό έκανε χθες ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μετά και τη νέα άρνηση του τελευταίου να απαντήσει σε ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης –την τρίτη κατά σειρά– για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, έκανε και πάλι λόγο για έναν πρωθυπουργό που κρύβεται και ο οποίος δεν δίνει εξηγήσεις και απαντήσεις για το επίμαχο ζήτημα. Υπενθύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρνηθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις του στη Βουλή, ενώ απέφυγε να συναντήσει και τα μέλη της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβούλιου όταν βρέθηκε στην Αθήνα διερευνώντας το θέμα. «Εχετε δει κάποιον αθώο να κρύβεται;» αναρωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ έθεσε εκ νέου το ερώτημα αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε υπουργούς της κυβέρνησης της Ν.Δ. και με ποιον τρόπο. Μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει από την ΑΔΑΕ έλεγχο για να φανεί εάν παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ υπουργοί του. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω ερώτημα το είχε απευθύνει και στον πρωθυπουργό στις δύο από τις τρεις ερωτήσεις που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα χωρίς να πάρει απάντηση.
«Η δημοκρατία που με τόσες θυσίες και αγώνες αποκαταστάθηκε στη χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βουλιάζει μέσα στον ζόφο και στην παρακμή ενός σκανδάλου που πλήττει τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., εξηγώντας γιατί συγκάλεσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα, προσθέτοντας: «Η κοινωνία είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βυθίζεται και αποσυντίθεται από την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, την τρομακτική όξυνση των ανισοτήτων».
«Το βασικό θέμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι αν είναι κακή ή χειρότερη αλλά ότι αποδείχτηκε επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας: «Επιχείρησε να στήσει ένα καθεστώς. Που υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον. Και είναι επικίνδυνο για την κοινωνία, για τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα, για τη ζωή την ίδια κάθε οικογένειας και κάθε πολίτη. Εύχομαι να μην αποδειχτεί επικίνδυνο και για την εθνική μας ασφάλεια».
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο «χρέος» του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την επόμενη μέρα, τονίζοντας πως «ως το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης, έχουμε σήμερα την ευθύνη και την υποχρέωση να βάλουμε ένα τέλος στην παρακμή. Χρέος μας δεν είναι η αναμέτρηση με τους υβριστές. Ούτε η απαντήσεις στις χυδαιότητές τους. Χρέος μας πρώτιστο είναι η αναμέτρηση με τις τρομακτικές δυσκολίες που αφήνει η ισοπεδωτική πολιτική τους. Χρέος μας είναι να βρούμε ρεαλιστικές λύσεις στα οξυμένα προβλήματα. Αλλά και να οργανώσουμε την αντίσταση στο καθεστώς του ζόφου και της υπονόμευσης της δημοκρατίας».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας