• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.5°C / 16.3°C
  2 BF
  68%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.5°C / 15.3°C
  1 BF
  79%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 12.7°C / 16.5°C
  0 BF
  88%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  2 BF
  77%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.5°C / 13.9°C
  2 BF
  62%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 13.0°C
  1 BF
  94%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 7.3°C / 9.4°C
  2 BF
  81%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 16.3°C / 16.3°C
  1 BF
  81%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 14.9°C / 17.7°C
  2 BF
  74%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 16.2°C
  3 BF
  63%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.5°C / 16.8°C
  3 BF
  59%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 11.8°C / 14.7°C
  1 BF
  72%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 16.5°C / 16.5°C
  4 BF
  79%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 14.5°C
  0 BF
  82%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 14.0°C / 14.5°C
  2 BF
  80%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 17.1°C
  3 BF
  61%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.0°C / 16.5°C
  2 BF
  56%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.3°C / 12.7°C
  2 BF
  78%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.7°C / 14.5°C
  2 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.7°C / 9.7°C
  2 BF
  74%

Φωτογραφία αρχείου

EUROKINISSI

Πολιτικοί οι λόγοι της παρακολούθησής μου επέμεινε ο Ν. Ανδρουλάκης στο Στρασβούργο

 • A-
 • A+

Για τις διαβολικές συμπτώσεις σχετικά με την παρακολούθησή του, «τα καυτά ερωτήματα που η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει», μίλησε ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛΛ. καταθέτοντας στην Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξιστόρησε τα γεγονότα όπως τα βίωσε και ζήτησε από τους ευρωβουλευτές της υποεπιτροπής που θα μεταβούν στην Ελλάδα «να μην καλύψουν όσους κάλυψε η Ν.Δ. και να μάθουν την αλήθεια», όπως είπε. Ζήτησε επίσης να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση ώστε να μην υπάρχουν κακόβουλα λογισμικά και να γίνονται σεβαστά τα θεμελιώδη δικαιώματα και το Κράτος Δικαίου.

Οι διαβολικές συμπτώσεις κατά τον Νίκο Ανδρουλάκη αφορούν στη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο Πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά και στο γεγονός ότι η απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το Predator και η παρακολούθηση της ΕΥΠ είναι στο ίδιο διάστημα - με διαφορά ελάχιστων ημερών. «Είναι δύο γεγονότα που συγχρονίζονται, παρόλο που η κυβέρνηση λέει ότι δεν το χρησιμοποιεί, αλλά δεν κάνει και τίποτα για να μάθουμε ποιος το χρησιμοποιεί», είπε με νόημα.
«Επίσης, ο χρόνος παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ είναι ακριβώς κατά την προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη προεδρίας της παράταξής μας», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Είναι πολιτικός ο λόγος της παρακολούθησής μου», τόνισε. «Οι υπηρεσίες μπορούν να επικαλεστούν εθνικό λόγο. Υπήρξαν διαρροές ότι πρεσβείες τρίτων χωρών ζήτησαν από τη χώρα μου να με παρακολουθήσει, μίλησαν για την Ουκρανία και την Αρμενία. Αμέσως και δημοσίως, οι δύο χώρες το διέψευσαν, μιλώντας για fake news. Ποιοι είναι οι λόγοι παρακολούθησής μου; Οκτώ χρόνια είμαι ευρωβουλευτής και ποτέ δεν μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά μόλις δήλωσα υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, η παρακολούθηση άρχισε», είπε, εξηγώντας γιατί θεωρεί τους λόγους παγίδευσης του κινητού του πολιτικούς.

«Χρησιμοποιούν νόμο που ψήφισε η Ν.Δ. για να μην ανακοινώσουν δημοσίως τους λόγους. Για μένα είναι προφανές ότι δεν υπάρχει τίποτα. Με ένα αλά καρτ απόρρητο. Στην Εξεταστική Επιτροπή, ο διοικητής την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε χωρίς απόρρητο, για τη δική μου υπόθεση χρησιμοποιούν απόρρητο. Δεν τηρείται ο νόμος», είπε.

«Έδωσα διέξοδο με αλλαγή του νόμου του 2008, ο Πρωθυπουργός ως προϊστάμενος να δώσει εντολή να ενημερώσει η ΕΥΠ την ΑΔΑΕ και να με ενημερώσει. Έκανα αίτηση και μου απάντησε ότι βάσει νόμου δεν μπορεί. Η κυβέρνηση λέει, αν θέλεις ενημέρωση, πήγαινε στην ΕΥΠ. Γιατί θα μου πουν κάτι που δεν είναι νόμιμο και ούτε επίσημο. Δεν έχει καμία αξία. Δεν εμπιστεύομαι τη διαδικασία αυτή γιατί δεν μπορεί να υπάρξει νόμιμο προϊόν, να πουν άλλα σ'εμένα, άλλα έξω. Καταθέσαμε ως ΠΑΣΟΚ τροπολογία να αλλάξουμε νόμο του 2021 για νόμιμη ενημέρωση», επεσήμανε.

«Οι παρακολουθήσεις είναι μεγάλο ζήτημα για όλους μας. Δεν είναι προσωπικό ζήτημα, αλλά ζήτημα Δημοκρατίας. Θέλουμε να υπερασπιστούμε τις ευρωπαϊκές αξίες, την Ευρώπη, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη διάκριση εξουσιών και το κράτος Δικαίου; Πρέπει να αγωνιστούμε ώστε να κατοχυρώσουμε τις ευρωπαϊκές αξίες και να μην επιτρέψουμε παράνομα λογισμικά εις βάρος της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων», κατέληξε στην αρχική του τοποθέτηση ο Ν. Ανδρουλάκης.

Βροχή οι ερωτήσεις των ευρωβουλευτών

Της αρχικής τοποθέτησης Ανδρουλάκη ακολούθησε βροχή ερωτήσεων από τους Ευρωβουλευτές. Δεν έλειψαν όμως και οι κόντρες, ειδικά με τον εκπρόσωπο του ΕΛΚ από την Ισπανία Χουάν Ιγνάθιο Ζόιδο.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει δράσει με μεγαλύτερη διαφάνεια σε σχέση με άλλες χώρες. Επίσης αμέσως παραιτήθηκαν κάποιοι άνθρωποι και προτάθηκαν κάποιες μεταρρυθμίσεις για να μην επαναληφθούν τα ίδια», ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Ισπανός ευρωβουλευτής. «Γιατί θέλετε στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη να αμαυρώσετε την ελληνική Δημοκρατία; Και από εσάς γίνεται και από άλλα κόμματα της Αριστεράς. Ακούσαμε ότι η Ελλάδα είναι αυταρχικό καθεστώς από τη δική σας ομάδα. Έγινε λόγος για Μεσαίωνα. Πιστεύετε ότι αληθεύουν;», ρώτησε.

«Ο Ορτέγκα, ο Μαδούρο και άλλα καθεστώτα της Λατινικής Αμερικής χρησιμοποιούν τα επιχειρήματά σας», απάντησε με έμφαση ο Ν. Ανδρουλάκης. «Αγαπώ περισσότερο την Ελλάδα από αυτούς που σας έστειλαν αυτές τις ερωτήσεις, ουδέποτε θα χρησιμοποιούσα δόλιες πρακτικές για να διαβάλλω την Ελλάδα», συμπλήρωσε.

«Ζητάω όσους προστάτευσε η Ν.Δ. για να μείνουμε στο σκοτάδι, όταν έρθετε στην Αθήνα να τους δείτε για περισσότερες πληροφορίες», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στους ευρωβουλευτές. «Οι αξίες της Ε.Ε. είναι οικουμενικές, όχι αλά καρτ και εμείς είμαστε οι πρεσβευτές τους σε όλον τον κόσμο. Δεν είναι δυνατόν να υπονομεύονται εντός της Ε.Ε.», δήλωσε.

«Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα είναι πρωτοφανές. Στα τελευταία χρόνια δεν είχε συμβεί κάτι ανάλογο. Γίνεται προσπάθεια συμψηφισμού. Η θέση μας είναι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, δε θέλουμε να καλύψουμε κανέναν. Πρέπει να καταλάβουν ότι το Ευρωκοινοβούλιο δεν τους δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν τέτοιες πρακτικές. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», σημείωσε ο Ν. Ανδρουλάκης. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέδειξε την ανάγκη ενδελεχούς διερεύνησης θεμάτων σχετικά με την λειτουργία των εταιρειών Intellexa και Krikel στην Ελλάδα. «Στην Εξεταστική Επιτροπή, στο ελληνικό κοινοβούλιο ήρθε ένας από τους εκπροσώπους της Krikel και είπε ότι την εταιρία αυτή την είχαν πάρει με 5.000 ευρώ το 2017. Η εν λόγω εταιρεία επί ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων κάνει απευθείας σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο ύψους 1 εκατ. ευρώ και επί Κυβέρνησης Ν.Δ. 9 εκατομμύρια ευρώ. Και ενώ ζητάμε να έρθουν στην Εξεταστική Επιτροπή αυτοί που η ερευνητική δημοσιογραφία εμπλέκει με την εταιρεία, η κυβέρνηση αρνείται. Άρα πως συνεργάζεται η κυβέρνηση; Μάλιστα διαβάζω στον Τύπο ότι ο γιος υπουργού, που σύναψε μία από αυτές τις συμφωνίες, μετά εργάστηκε σε αυτή την εταιρεία» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Τροπολογίες για αλλαγές σε ΕΥΠ και ΑΔΑΕ έφερε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ
Η κίνηση αυτή έρχεται μία μέρα πριν από την κατάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές.
Τροπολογίες για αλλαγές σε ΕΥΠ και ΑΔΑΕ έφερε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Προσφυγή Ανδρουλάκη στο ΕΔΔΑ για τις υποκλοπές
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου προσέφυγε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ., καθώς δεν του έχει δοθεί η δυνατότητα να πληροφορηθεί με επίσημο τρόπο τους λόγους για τους οποίους διατάχθηκε η...
Προσφυγή Ανδρουλάκη στο ΕΔΔΑ για τις υποκλοπές
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Συζήτηση Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ: Επικαιρότητα, Υποκλοπές, Ψηφοφορία για Frontex και Μουντιάλ
Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση για το ελληνικό σκάνδαλο υποκλοπών, την κρίσιμη ψηφοφορία της Frontex αλλά και το Μουντιάλ του Κατάρ την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου στις 19.30.
Συζήτηση Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ: Επικαιρότητα, Υποκλοπές, Ψηφοφορία για Frontex και Μουντιάλ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Υπεράσπιση της κοινοβουλευτικής του ασυλίας ζήτησε ο Ν. Ανδρουλάκης
Το θέμα έχει παραπεμφθεί στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως έγινε γνωστό απ' την πρόεδρο του ΕΚ Ρομπέρτα Μέτσολα.
Υπεράσπιση της κοινοβουλευτικής του ασυλίας ζήτησε ο Ν. Ανδρουλάκης
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Παρακρατικός βραχίονας μέσα στο κράτος, στην πίσω αυλή του Μαξίμου»
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση από τον Ν. Ανδρουλάκη, στην παρουσίαση των προτάσεων για εμβάθυνση της δημοκρατίας και ενίσχυση των θεσμών, προκειμένου να μπει ανάχωμα στον κυβερνητικό καθεστωτισμό.
«Παρακρατικός βραχίονας μέσα στο κράτος, στην πίσω αυλή του Μαξίμου»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Φορέας θεσμικής παρακμής η κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έψεξε τις κυβερνητικές πολιτικές ως υπεύθυνες για τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, τη διεύρυνση των ανισοτήτων, την υπερκερδοφορία των ελίτ και το χάιδεμα των τραπεζών.
Φορέας θεσμικής παρακμής η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας