• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 23.9°C / 26.4°C
  3 BF
  55%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 19.9°C / 23.9°C
  5 BF
  66%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.6°C / 23.3°C
  2 BF
  71%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 16.9°C / 17.7°C
  2 BF
  64%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 21.3°C / 23.9°C
  2 BF
  83%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.0°C / 21.5°C
  2 BF
  60%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  16°C 16.4°C / 17.9°C
  2 BF
  59%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.7°C / 20.7°C
  2 BF
  78%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 24.9°C / 28.6°C
  3 BF
  52%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 23.5°C / 26.9°C
  4 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.8°C / 26.4°C
  5 BF
  65%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 22.9°C / 23.7°C
  2 BF
  50%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  4 BF
  64%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.9°C / 23.4°C
  4 BF
  43%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.8°C / 24.9°C
  2 BF
  52%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.8°C / 27.7°C
  2 BF
  35%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.8°C / 26.0°C
  2 BF
  41%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 20.3°C / 22.1°C
  3 BF
  67%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.4°C / 23.9°C
  2 BF
  67%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.4°C / 17.4°C
  0 BF
  72%
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Πληρωμένη απάντηση σε Ανδρουλάκη για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

 • A-
 • A+

Ο Γιάννης Ραγκούσης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με δηλώσεις τους απαντούν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και τον βάζουν στη θέση του αναφορικά με τα όσα τους καταλόγισε για τα οικονομικά του κόμματος, κατά τη χθεσινή συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Αμφότεροι διευκρινίζουν πως ως γραμματείς του κόμματος δεν είχαν αρμοδιότητα κι ευθύνη για τα οικονομικά και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως γι' αυτό άλλωστε δεν κλήθηκαν ως μάρτυρες στη σχετική δικαστική έρευνα. 

Επιπλέον, οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιστρέφουν τα βέλη στον Νίκο Ανδρουλάκη τόσο για τη στάση που κρατά για τις τελευταίες αποκαλύψεις γύρω απ' το σκάνδαλο Novartis όσο και για τις κατά καρούς αναφορές του σε στελέχη που διαφώνησαν και αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ.

Ο μεν Γιάννης Ραγκούσης μέμφεται τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. ότι  «ψεύδεται δημοσίως και ενσυνείδητα» και «διαστρεβλώνει» το παρελθόν του κόμματος, πετώντας του το γάντι: να πάρει δημοσίως θέση για τις συγκλονιστικές καταγγελίες για την παραποίηση επίσημου εγγράφου του FBI σχετικά με το σκάνδαλο Novartis.

Η δε Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τον κατηγορεί «για εσκεμμένη παραπληροφόρηση και στοχοποίηση» και τον κατηγορεί για πολιτικές σκοπιμότητες αναβίωσης του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου πέρα και έξω από την αγωνία και τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου.

Η δήλωση Ραγκούση

Για πολλοστή φορά και με αφορμή όσα είπε ο Ν.Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στον Αντ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου:

Είναι πραγματικά  θλιβερό γεγονός να ψεύδεται δημοσίως και ενσυνείδητα ο Πρόεδρος ενός κόμματος.

Αυτό έκανε ο Ν.Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και στις δήθεν ευθύνες πρώην γραμματέων, ενώ πολύ καλά γνωρίζει δύο αναντίλεκτες αλήθειες:

1. αρμοδιότητα, γνώση κι ευθύνη για τα οικονομικά καθώς και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν οι γραμματείς του κόμματος, αλλά είχαν ο Πρόεδρος, ο Γενικός Διευθυντής καθώς και η εκλεγμένη επιτροπή οικονομικού ελέγχου της οποίας μέλη - όπως καλά γνωρίζει ο Ν.Ανδρουλάκης - δεν ήταν οι γραμματείς.

2. Η απόλυτη απόδειξη της παραπάνω αλήθειας, είναι το γεγονός ότι οι εισαγγελείς κι ανακριτές που ερεύνησαν τα οικονομικά και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ - και οι οποίοι τελικά άσκησαν ποινικές διώξεις σε σειρά πρώην στελεχών - ούτε καν ως μάρτυρες δεν μας κάλεσαν να καταθέσουμε.
Και με την ευκαιρία.

Αντί να καταπιάνεται διαρκώς με το παρελθόν διαστρεβλώνοντάς το, μήπως ο κ.Ανδρουλάκης νιώθει ότι έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να πάρει δημοσίως θέση για τις συγκλονιστικές καταγγελίες για την παραποίηση επίσημου εγγράφου του FBI σχετικά με το σκάνδαλο Νοβάρτις;

Μήπως ;

Η δήλωση Ξενογιαννακοπούλου

Οφειλόμενη απάντηση στον κ. Νίκο Ανδρουλάκη Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε προσωπική αναφορά στο πρόσωπο μου για δήθεν ευθύνες για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο που διετέλεσα Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για εσκεμμένη παραπληροφόρηση και στοχοποίηση, καθώς γνωρίζει πολύ καλά, αφού διετέλεσε και ο ίδιος Γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης με τον κ. Σαμαρά, ότι οι Γραμματείς του κόμματος δεν είχαν αρμοδιότητα, υπογραφή και ευθύνη για τα οικονομικά και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτόν τον λόγο εξάλλου δεν εκλήθησαν ως μάρτυρες στη σχετική δικαστική έρευνα.

Επειδή όλα αυτά είναι γνωστά και έχουν απαντηθεί επανειλημμένα δημόσια και στη Βουλή, οι συνεχιζόμενες αυτές ψευδείς και μάλιστα επιλεκτικές αναφορές προφανώς υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες απαξίωσης των στελεχών που διαφώνησαν και αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ και, ταυτόχρονα, αναβίωσης του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου πέρα και έξω από την αγωνία και τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, τα κοινωνικά αδιέξοδα και την προσδοκία της κοινωνικής πλειοψηφίας για πολιτική αλλαγή και μία ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση.

Απάντηση από ΠΑΣΟΚ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Δημήτρης Μάντζος απάντησε στους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με βέλη κυρίως προς τον Γ. Ραγκούση.

Συγκεκριμένα σχολίασε: «Για να μην ξεχνιόμαστε, γιατί νομίζουν ότι απευθύνονται σε Λωτοφάγους.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου και ο κ. Ραγκούσης, που διετέλεσαν, πέρα από γραμματείς του ΠΑΣΟΚ, και Υπουργοί στην τρικομματική κυβέρνηση με το ΛΑ.Ο.Σ., πετούν σήμερα τη μπάλα στην εξέδρα. Διαστρεβλώνουν όσα είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος δεν μίλησε για νομικές ευθύνες, αφού -ως γνωστόν- υπεύθυνος για τα οικονομικά ενός κόμματος είναι ο διευθυντής του. Είναι φαιδρό, όμως, να θέτουν στο δημόσιο διάλογο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα αυτό, και να έχουν στο κόμμα τους αυτούς που μπορούν αρμοδίως να τους λύσουν όλες τις απορίες.

Βεβαίως, δεν περιμένουμε κάτι περισσότερο σε επίπεδο συνέπειας, ειδικά από τον κ. Ραγκούση, που σήμερα είναι κορυφαίο στέλεχος δίπλα στον κ. Τσίπρα, αλλά λίγους μήνες πριν μεταπηδήσει στο ΣΥΡΙΖΑ τον αποκαλούσε «τον πιο ανέντιμο Πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης».

Ο κόσμος γνωρίζει και αξιολογεί. Γι’ αυτό κρείττον του λαλείν το σιγάν».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Οι «σύγχρονοι γενίτσαροι» και η απάντηση Ραγκούση στον Ανδρουλάκη
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητά «να κριθεί η συνέπεια λόγων και πράξεων» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. γυρνώντας πίσω το χρόνο, το 2014, τότε που ο Κώστας Χρυσόγονος άφηνε το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη για...
Οι «σύγχρονοι γενίτσαροι» και η απάντηση Ραγκούση στον Ανδρουλάκη
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Τροπολογίες για αλλαγές σε ΕΥΠ και ΑΔΑΕ έφερε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ
Η κίνηση αυτή έρχεται μία μέρα πριν από την κατάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές.
Τροπολογίες για αλλαγές σε ΕΥΠ και ΑΔΑΕ έφερε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Εγώ δεν θα γίνω ο Καμμένος κανενός»
Στη γραμμή «ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας» εξακολουθεί να κινείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, τους οποίους μάλιστα ταυτίζει αναφορικά με τις πολιτικές τους επιδιώξεις.
«Εγώ δεν θα γίνω ο Καμμένος κανενός»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Διμέτωπος Ανδρουλάκη κατά Μητσοτάκη-Τσίπρα: «Θέλουν να διαμοιράσουν τα ιμάτια του ΠΑΣΟΚ»
Επίθεση τόσο προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νίκος Ανδρουλάκης. Τους κατηγόρησε για επικίνδυνο «δημοσιονομικό...
Διμέτωπος Ανδρουλάκη κατά Μητσοτάκη-Τσίπρα: «Θέλουν να διαμοιράσουν τα ιμάτια του ΠΑΣΟΚ»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Μία γραμμή στα εθνικά ζητά το ΠΑΣΟΚ
Την ανάγκη μιας ενιαίας γραμμής στα εθνικά ζητήματα σπεύδει να υπενθυμίσει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις παρατεταμένες προκλήσεις της Τουρκίας αλλά και τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ...
Μία γραμμή στα εθνικά ζητά το ΠΑΣΟΚ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ανδρουλάκης: Το απόρρητο δεν μπορεί να είναι αλά καρτ
Συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε σχέση με την υποκλοπή των τηλεφωνικών συνομιλιών του από την ΕΥΠ.
Ανδρουλάκης: Το απόρρητο δεν μπορεί να είναι αλά καρτ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας