Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το ΜέΡΑ25 με αφορμή την εξειδίκευση των μέτρων, που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, και, όπως τονίζει το κόμμα, «αναδεικνύουν τα ψεύτικα επικοινωνιακά νούμερα της δήθεν "γενναίας ενίσχυσης", η οποία δεν συνιστά τίποτε άλλο πέρα από περαιτέρω υπερχρέωση της χώρας και των επόμενων γενιών, με δανεικά από την τρόικα, ώστε να μην χαλάσει η Κυβέρνηση την σχέση της με τους ολιγάρχες που ξεκοκκαλίζουν την τέως ΔΕΗ και λεηλατούν τον κόσμο».
«Χθες, προειδοποιούσαμε την κυβέρνηση πως αν δεν βάλει πλαφόν, επιλέγοντας να επιδοτήσει τους λογαριασμούς επειδή επιλέγει να μη στενοχωρήσει τους ιδιοκτήτες της «Μητσοτάκης Α.Ε.», ο κόσμος εκεί έξω θα καταλάβει ότι επέλεξε να χρεώνονται τα παιδιά και τα εγγόνια μας, ώστε να μην πληγούν τα υπερκέρδη των αφεντικών της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη», σημειώνει το ΜέΡΑ25 για να σημειώσει το εξής:
«Επιπλέον λέγαμε πως αν μπει ένα μόνο πλαφόν, ή κρατηθούν τα πλαφόν ψηλά, και πάλι θα φανεί η κοροϊδία ενός λαού που δεν μπορεί να κοροϊδεύει πλέον η Κυβέρνηση, διότι την μήνι του πολλαπλώς λαβωμένου αυτού λαού, των ίδιων των ψηφοφόρων ακόμα και της ΝΔ, δεν θα την γλυτώσει ο κ. Μητσοτάκης, όσα επικοινωνιακά τερτίπια κι αν στήσει με ή χωρίς τη "λίστα Πέτσα"».
Το κόμμα καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «επέλεξε να διαγωνιστεί με την αξιωματική αντιπολίτευση σε "ευφυολογήματα" και δεν αναφερόμαστε μόνο στο ότι "η φθηνότερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεται ποτέ", όπως μας είπε ο άριστος απόφοιτος του Χάρβαρντ, αλλά και στο "έμμεσο πλαφόν" που θα ναι σαν πλαφόν, αλλά δεν είναι και ακριβώς πλαφόν, κάτι δηλαδή σαν το "Δ" του κ. Τσίπρα στην ΔΕΗ, που δεν θα επανέλθει με επανακρατικοποίηση, αλλά με άλλους τρόπους - ίσως να περιμένει κι εκεί κάποια απόφαση του ΣτΕ».
«Απέναντι σε αυτή την κοροϊδία, εμείς θα επιμένουμε στην επιβολή διπλού πλαφόν ανά μονάδα παραγωγής, στο δημοψήφισμα για την κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας, στην επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ και σε ένα μορατόριουμ για να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα ευάλωτα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σε όλα δηλαδή εκείνα που πραγματικά θα μπορούσαν να ανακουφίσουν άμεσα την κοινωνία, στεναχωρώντας όμως τους ολιγάρχες προστάτες του μνημονιακού τόξου», καταλήγει η ανακοίνωση.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας