• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  32°C 30.4°C / 33.8°C
  4 BF
  36%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 28.3°C / 34.9°C
  3 BF
  49%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  34°C 31.0°C / 36.5°C
  2 BF
  38%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 32.5°C
  2 BF
  45%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.9°C / 32.4°C
  3 BF
  51%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  31°C 27.9°C / 32.0°C
  2 BF
  56%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.3°C / 28.4°C
  2 BF
  37%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  34°C 34.1°C / 34.1°C
  1 BF
  28%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.8°C / 29.9°C
  5 BF
  54%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.9°C / 29.6°C
  5 BF
  47%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.4°C / 27.8°C
  5 BF
  65%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 29.6°C
  2 BF
  69%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 29.9°C
  0 BF
  51%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 32.9°C / 32.9°C
  0 BF
  33%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 29.5°C / 32.2°C
  2 BF
  40%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 28.8°C
  4 BF
  50%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  33°C 30.6°C / 34.0°C
  3 BF
  24%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.3°C / 28.3°C
  0 BF
  66%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.6°C / 31.7°C
  3 BF
  75%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.5°C / 28.5°C
  0 BF
  54%
Γ.Τ. ΠΑΣΟΚ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οι έξι προτεραιότητες του Ανδρουλάκη

 • A-
 • A+
Αυτο-οργάνωση, ανασυγκρότηση, συνέδριο, ψηφιακό κόμμα, ψηφοδέλτια, Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, ζητήματα καθημερινότητας-εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας είναι οι βασικοί δημιουργικοί «πονοκέφαλοι» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. αυτό το διάστημα.

Μια ευρεία γκάμα θεμάτων πολιτικής στρατηγικής και οργανωτικής συγκρότησης τρέχουν να υλοποιήσουν στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου διάγουν μια περίοδο έντονων αλλά δημιουργικών διεργασιών και για την ώρα σε κλίμα σύμπνοιας και εσωκομματικής γαλήνης.

Ολοκληρώνοντας πρόσφατα τον κύκλο των πρώτων εκατό ημερών στην ηγεσία, ο Νίκος Ανδρουλάκης εγκαινίασε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής την είσοδο στην επόμενη φάση δράσεων και στοχεύσεων, θέτοντας υπ’ όψιν των στελεχών έξι άξονες προτεραιοτήτων για την παράταξη. Σε γενικές γραμμές αυτές είναι η αυτο-οργάνωση και ανασυγκρότηση, το ψηφιακό κόμμα, η πραγματοποίηση του συνεδρίου, η επεξεργασία και κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αποφασιστούν, η περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και φυσικά η ανάδειξη των θέσεων για ζητήματα καθημερινότητας που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, όπως η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις και η ενεργειακή κρίση.

Πιο αναλυτικά, το μεγάλο στοίχημα για τον κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος πιστεύει ότι η επιτυχημένη εκπλήρωσή του θα οδηγήσει στην αναγέννηση του χώρου, ακούει στο όνομα αυτο-οργάνωση. Πρόκειται για μια διαδικασία προσέγγισης και ανοιχτής διαβούλευσης με την κοινωνία με σκοπό την ενεργό εμπλοκή της με τα κομματικά δρώμενα. Σε αυτό το πλαίσιο ήδη ξεκίνησαν περιοδείες και επισκέψεις σε πόλεις και χωριά, ενώ προγραμματίζονται θεματικές εκδηλώσεις ανά Περιφέρεια.

Κορύφωση της πορείας προς την κομματική βάση θα αποτελέσει το συνέδριο, που θα διεξαχθεί από τις 20 ώς τις 22 Μάϊου, καθορίζοντας στίγμα και φυσιογνωμία και εκλέγοντας Κεντρική Επιτροπή και στη συνέχεια Πολιτικό Συμβούλιο και γραμματέα. Θα προηγηθεί στις 8 του ίδιου μήνα η εκλογή αντιπροσώπων καθώς και των οργάνων σε δημοτικό και νομαρχιακό επίπεδο. Μάλιστα η μάχη της εκπροσώπησης δεν άργησε να εμφανιστεί, με την πολιτική κίνηση της Ανανεωτικής Αριστεράς να ζητά στο συνέδριο «να ληφθεί πρόνοια, με ρυθμίσεις που θα εξασφαλίζουν χώρο για τη συμμετοχή και σε δυνάμεις που δεν ανήκουν στην ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, ώστε να εκφραστεί η πλουραλιστική συγκρότηση του ΚΙΝ.ΑΛΛ.».

Κατά τη γνωστή παροιμία «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», στη Χαριλάου Τρικούπη άναψαν «πράσινο φως» και για την ετοιμασία των εκλογικών λιστών, απευθύνοντας πρόσκληση προς όσους επιθυμούν να είναι υποψήφιοι να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν στην «Εφ.Συν.» αρμόδιες πηγές, η αρχική ανταπόκριση θυμίζει τις παλιές καλές εποχές του ΠΑΣΟΚ.

Βαρύνουσας σημασίας για το κύρος του κόμματος στο διεθνές σοσιαλδημοκρατικό στερέωμα, κάτι που αναμφίβολα θα έχει αντανάκλαση και στο εσωτερικό ακροατήριο, είναι εξάλλου η εδραίωση της συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, προς το οποίο έχει «απλώσει δίχτυα» ο Αλέξης Τσίπρας. Η πολυετής ευρωπαϊκή θητεία του κ. Ανδρουλάκη τον βοηθά σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση, όπως αποδεικνύει και η συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα στη Λισαβόνα με τον πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα. Τέλος, τη διασύνδεση με νεαρότερα ηλικιακά κοινά, τα οποία δεν έλκονται από τους παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας με τα κόμματα, φιλοδοξεί να υπηρετήσει η νέα διαδραστική πλατφόρμα digitalsociety.gr που ανέβηκε στον διαδικτυακό αέρα.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Δεν βιάζεται για εκλογές το ΠΑΣΟΚ
Άτοπη η προκήρυξή τους, με βάση την επώδυνη πραγματικότητα που διαμορφώνει ο κορονοϊός, υποστηρίζουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη • Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις Ανδρουλάκη σχετικά με εκπρόσωπο...
Δεν βιάζεται για εκλογές το ΠΑΣΟΚ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Τα μηνύματα της «πράσινης» κάλπης
Τα τρία ποιοτικά δεδομένα, πέραν της μαζικότητας της προσέλευσης, στα οποία εστιάζουν στο επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη ● Με ποσοστό 95% η επιστροφή στον πράσινο ήλιο, θα ξεπεράσει τις 180 χιλιάδες η...
Τα μηνύματα της «πράσινης» κάλπης
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ και στον πράσινο ήλιο
Η βάση του κόμματος αποφάσισε την επαναφορά της ιστορικής ονομασίας και του ιστορικού συμβόλου, ενώ ιδιαίτερα μαζική ήταν η συμμετοχή στις κάλπες για τα όργανα και τους συνέδρους, φτάνοντας κατά τις πρώτες...
Επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ και στον πράσινο ήλιο
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Έκλεισαν οι κάλπες στο ΚΙΝ.ΑΛΛ., πάνω από 160 χιλιάδες η συμμετοχή
Σε αρκετά εκλογικά κέντρα, λόγω της αυξημένης συμμετοχής, δημιουργούνται επιπλέον χώροι για να ψηφίζουν οι πολίτες. Δόθηκε παράταση μιας ώρας στην ψηφοφορία.
Έκλεισαν οι κάλπες στο ΚΙΝ.ΑΛΛ., πάνω από 160 χιλιάδες η συμμετοχή

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας