• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.4°C / 31.3°C
  5 BF
  46%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 29.2°C / 34.6°C
  4 BF
  41%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.0°C / 32.7°C
  2 BF
  31%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  4 BF
  30%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.7°C / 30.9°C
  4 BF
  37%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.0°C / 33.8°C
  0 BF
  41%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 25.4°C / 28.7°C
  2 BF
  41%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.7°C / 30.7°C
  3 BF
  27%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 27.8°C / 30.2°C
  4 BF
  61%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.9°C / 29.6°C
  2 BF
  54%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.8°C / 27.2°C
  5 BF
  69%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 26.8°C / 28.7°C
  4 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 29.9°C
  0 BF
  48%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 29.5°C / 31.9°C
  3 BF
  31%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.5°C / 30.5°C
  3 BF
  41%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 27.8°C
  2 BF
  72%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.6°C / 31.0°C
  4 BF
  37%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  32°C 29.3°C / 32.1°C
  5 BF
  34%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.7°C / 32.3°C
  3 BF
  54%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 29.1°C / 29.1°C
  0 BF
  40%
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μηταράκη μετά τις αποκαλύψεις για δολοφονίες προσφύγων

 • A-
 • A+

Οι χθεσινές πολύ σοβαρές αποκαλύψεις διεθνών ΜΜΕ για δολοφονίες προσφύγων από το Λιμενικό και οι υπεκφυγές του υπουργού Μετανάστευσης έφεραν την οργισμένη αντίδραση από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον Νότη Μηταράκη ότι εκθέτει τη χώρα και απαιτεί εξηγήσεις με στοιχεία, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση ότι κάνει τι «βρώμικη» δουλειά για λογαριασμό της υπόλοιπης Ε.Ε..

Προτεραιότητα όλων πρέπει να είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Ακόμη μια φορά κορυφαία διεθνή έντυπα, μετά μάλιστα από ενδελεχή έρευνα, καταγγέλλουν την χώρα για παράνομες πρακτικές στη συνοριακή διαδικασία. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, παρά τη σοβαρότητα του θέματος, είτε απαξιώνει συστηματικά όσους ζητούν να ελεγχθούν αυτά που καταγγέλλονται επί μήνες από σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς και αξιωματούχους, είτε αρνείται συστηματικά να διερευνήσει τις καταγγελίες για επαναπροωθήσεις και εξαφανίσεις με τρόπο ουσιαστικό, όπως άλλωστε έχουμε ζητήσει πολλάκις στη Βουλή, αλλά ζητά μετ' επιτάσεως και η Ευρωπαία Επίτροπος.

Για τη χώρα η τήρηση του διεθνούς δικαίου, της Συμβάσης της Γενεύης, της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, είναι κομβική υποχρέωση και σημαντικό όπλο στην εξωτερική πολιτική της. Στο πλαίσιο αποτελεσματικής διαχείρισης προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών δεν πρέπει να αφήνεται καμία εντύπωση έκπτωσης από αυτό το πλαίσιο όπως και από τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης που πρέπει να υπηρετεί η Ευρώπη. Γι αυτό άλλωστε οφείλουμε να διεκδικούμε ένα Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου που θα βασίζεται σε δίκαιο επιμερισμό των αιτούντων ασύλου, μετεγκαταστάσεις προσφύγων από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες υποδοχής, καθώς και συνεργασία με τρίτες χώρες για επανεγκατάσταση προσφύγων στην Ευρώπη, εξάρθρωση δικτύων διακινητών και έναν αποτελεσματικό μηχανισμό επιστροφών. Μόνο στο πλαίσιο αυτό μπορούν να προληφθούν και να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά φαινόμενα  εργαλειοποίησης προσφύγων και μεταναστών.

Ο κος Μηταράκης όμως αντί να ενσκήψει στη διερεύνηση και να συμμορφωθεί με το αίτημα της αρμόδιας Ευρωπαίας Επιτρόπου για εγκαθίδρυση ανεξάρτητου μηχανισμού παρακολούθησης της τήρησης της διασυνοριακής διαδικασίας, συνεχίζει να προσκολλάται στο αφήγημα περί fake news και τουρκικής προπαγάνδας, απαντώντας με ευφυολογήματα και σοφιστείες.

Επιτέλους σοβαρευτείτε, απαντήστε με στοιχεία και σταματήστε να εκθέτετε τη χώρα, επιβεβαιώνοντας το αφήγημα ότι στο πλαίσιο του δόγματος του "τελευταίου φυλακίου της Δύσης προς Ανατολάς" η Ελλάδα κάνει τη «βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό της υπόλοιπης ΕΕ που κλείνει τα μάτια για να μην αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί.

Καλούμε την Κυβέρνηση να βάλει σε απόλυτη προτεραιότητα την αξία της ανθρώπινης ζωής, να διερευνήσει τις καταγγελίες και να δώσει ακριβείς απαντήσεις στις ανωτέρω κατηγορίες.

Συνεχίζει τις υπεκφυγές και τις αοριστολογίες ο Νότης Μηταράκης

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επιχείρησε να απαντήσει στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να λέει... κουβέντα για την ταμπακιέρα.

Για πολλοστή φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ προτάσσει τις ιδεοληψίες του και όχι το εθνικό συμφέρον.

Γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως παλαιότερες καταγγελίες περί υποτιθέμενων επαναπροωθήσεων εξετάζονται ενδελεχώς από την  Εθνική Αρχή Διαφάνειας, καθώς η χώρα μας διαθέτει ανεξάρτητους μηχανισμούς διερεύνησης καταγγελιών.

Μάλιστα, σε χθεσινή ανακοίνωση μου επανέλαβα ότι οι συντάκτες διαφόρων εκθέσεων, όταν κλήθηκαν να παρουσιάσουν συγκεκριμένες αποδείξεις, ουδέποτε συνεργάστηκαν με τις αρμόδιες αρχές.

Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει προπαγάνδα εις βάρος της χώρας, προσπαθώντας να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη.

Αναπολεί ξεκάθαρα την πολιτική των “ανοικτών συνόρων” που εφάρμοσε κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του, ξεχνώντας τις ολέθριες επιπτώσεις για τις τοπικές κοινωνίες και στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα μεγάλα αστικά κεντρα.

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να προστατεύει τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με  σεβασμό στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Προσπάθεια συγκάλυψης των επαναπροωθήσεων καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
Οι βουλευτές επισημαίνουν το πόρισμα της OLAF και των άλλων φορέων, ζητούν λογοδοσία στην Ελλάδα, ρωτούν εάν θα ανακληθεί το βραβείο στον Λετζέρι και τονίζουν ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας δεν είναι επαρκής για...
Προσπάθεια συγκάλυψης των επαναπροωθήσεων καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Γ. Ψυχογιός: «Θέλουμε τα στοιχεία για τις παράνομες επαναπροωθήσεις»
Για την κακομεταχείρηση των μεταναστών και τον αποκλεισμό τους από ένα σύστημα ισότιμης πρόσβασης σε δικαιώματα μίλησε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, στην Επιτροπή...
Γ. Ψυχογιός: «Θέλουμε τα στοιχεία για τις παράνομες επαναπροωθήσεις»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Η κυβέρνηση επέλεξε μια απάνθρωπη πολιτική βίας και ντροπιάζει τη χώρα»
Στο θέμα των επαναπροωθήσεων εστιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με φόντο το «χαστούκι» Γιόχανσον σε Μηταράκη
«Η κυβέρνηση επέλεξε μια απάνθρωπη πολιτική βίας και ντροπιάζει τη χώρα»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Οργή ΣΥΡΙΖΑ μετά την έκθεση-κόλαφο για τις επαναπροωθήσεις
Ντροπιαστική για τη χώρα χαρακτηρίζει ο Γιώργος Ψυχογιός την έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις συνθήκες κράτησης προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας και τις επαναπροωθήσεις.
Οργή ΣΥΡΙΖΑ μετά την έκθεση-κόλαφο για τις επαναπροωθήσεις
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Την παραίτηση Μηταράκη για την καταστροφή στη Μόρια ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Εγκληματικές ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις τραγικές εξελίξεις στη Μόρια» καταλόγισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.
Την παραίτηση Μηταράκη για την καταστροφή στη Μόρια ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Έρευνα για τις επαναπροωθήσεις ζητά ο Γιάννης Μουζάλας
Ερώτημα κατέθεσε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου σχετικά με τις ενέργειες που πρόκειται να κάνει για τη διερεύνηση των καταγγελιών για επαναπροωθήσεις.
Έρευνα για τις επαναπροωθήσεις ζητά ο Γιάννης Μουζάλας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας