• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 19.6°C / 24.0°C
  2 BF
  61%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 15.3°C / 18.3°C
  2 BF
  54%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  22°C 21.0°C / 24.3°C
  4 BF
  72%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 18.1°C
  1 BF
  94%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  4 BF
  76%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 15.9°C / 17.1°C
  0 BF
  60%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 12.4°C / 15.0°C
  3 BF
  47%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 19.6°C / 21.6°C
  1 BF
  78%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.8°C / 23.8°C
  2 BF
  76%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 17.9°C / 20.9°C
  3 BF
  68%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.5°C / 22.9°C
  4 BF
  73%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 15.7°C / 16.7°C
  3 BF
  72%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  0 BF
  78%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  20°C 19.5°C / 19.9°C
  3 BF
  49%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.7°C / 19.5°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.8°C / 24.8°C
  2 BF
  48%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 19.4°C / 24.2°C
  3 BF
  63%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.7°C / 13.8°C
  2 BF
  79%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 16.6°C / 18.3°C
  2 BF
  57%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  2 BF
  58%

ΣΥΡΙΖΑ: Να διασφαλιστούν οι εργασιακές σχέσεις στα Ελληνικά Πετρέλαια

 • A-
 • A+

Επαφές με εκπροσώπους των εργαζομένων και με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητούν διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων στην εταιρεία.

Στις επαφές με εκπροσώπους των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΕΚΟ (ΠΕΠΕΚΟ) των εργαζομένων, και στη συνέχεια με τη Διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων, στα γραφεία της εταιρείας στο Μαρούσι, συμμετείχαν οι Σωκράτης Φάμελλος, τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και Κώστας Γενιδούνιας, Αναπληρωτής Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΔΕΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η επίσκεψη έγινε σε συνέχεια ερώτησης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που είχαν καταθέσει οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή σχετικά με την πρώτη απόλυση εργαζόμενου αορίστου χρόνου, που έγινε μέσα στον Αύγουστο, και τη μεγάλη ανησυχία των εργαζομένων, όπως έχει εκφραστεί, μέχρι σήμερα, μέσα από τις ανακοινώσεις των φορέων τους (Σωματεία και Ομοσπονδία) για δυσμενείς εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις συνολικά στον Όμιλο των ΕΛΠΕ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, συγκεκριμένα ο Πρόεδρος, Οφθαλμίδης Παναγιώτης και ο Γ. Γραμματέας, Θεοτόκης Σπύρος, από τον ΠΣΕΕΠ, καθώς και ο Πρόεδρος, Σπυράντης Σάκης, και ο Γ. Γραμματέας, Καραβιτάκης Μανόλης, από την ΠΕΠΕΚΟ, μετέφεραν στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την ανησυχία τους και το κλίμα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί μετά την πρόσφατη απόλυση απασχολούμενου με μόνιμη θέση εργασίας στον Όμιλο με πρόφαση χαμηλή αξιολόγηση, την πάγια​ θέση τους υπέρ της διατήρησης και άρα μη πώλησης ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου στα ΕΛΠΕ, καθώς και το αίτημά τους να συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου με τη νέα μορφή, όπως έχει ανακοινωθεί, ως εταιρεία Συμμετοχών (Holding).

Κατά τη συνάντησή τους με τη Διοίκηση του Ομίλου, τον Πρόεδρο, Ιωάννη Παπαθανασίου, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ανδρέα Σιάμισιη, στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκαν στις ανησυχίες που εξέφρασαν οι εργαζόμενοι, σημείωσαν πως οι καλές εργασιακές σχέσεις είναι εχέγγυο και όχι εμπόδιο για την αναπτυξιακή πορεία των ΕΛΠΕ και επανέλαβαν την στρατηγική σημασία του Ομίλου για τη χώρα και την ελληνική οικονομία.

Και στις δύο συναντήσεις, με τα σωματεία των εργαζομένων και με τη Διοίκηση των ΕΛΠΕ, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασαν τις θέσεις του κόμματος και έθεσαν το αίτημα προς τη Διοίκηση να ανακαλέσει την απόλυση εργαζομένου με σύμβαση αορίστου χρόνου, να εγγυηθεί ότι δε θα αποτελέσει κερκόπορτα για μελλοντικές απολύσεις και να διασφαλίσει ότι η διαδικασία αξιολόγησης των εργαζόμενων δεν υποτάσσεται σε σκοπιμότητες και διακρίσεις, αλλά ακολουθεί μόνο αντικειμενικά κριτήρια.

Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ότι ο όμιλος των ΕΛΠΕ οφείλει και μπορεί να συνεισφέρει θετικά στο ΑΕΠ και στην ενίσχυση της απασχόλησης και παράλληλα να συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας. Για το λόγο αυτό, ζήτησαν επίσης από τη Διοίκηση να δεσμευτεί ότι η στρατηγική της δεν περιλαμβάνει απολύσεις, αλλά αντίθετα ενίσχυση της απασχόλησης, αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων, καθώς και διεύρυνση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων και στους εργολαβικούς εργαζόμενους, και μονιμοποίηση αυτών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασαν την κάθετη διαφωνία τους με την απόφαση της κυβέρνησης να απεμπολήσει δικαιώματα συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΠΕ και τόνισαν ότι το Δημόσιο πρέπει να έχει ισχυρό ρόλο σε οποιοδήποτε πλάνο μετεξέλιξης του Ομίλου στο μέλλον, καθώς η λειτουργία των ΕΛΠΕ είναι εθνικής σημασίας, και υποστήριξαν την ανάγκη διασφάλισης της συμμετοχής των εργαζομένων στο ΔΣ του Ομίλου. Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τέλος, δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν και να αναδεικνύουν, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα ζητήματα που αφορούν στην προοπτική και στη λειτουργία των ΕΛΠΕ και στις εργασιακές σχέσεις του Ομίλου.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ: Χιλιάδες εργαζόμενοι αντιμέτωποι με μειώσεις μισθών ή απόλυση
Καυστικό είναι το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εκκίνηση σήμερα του προγράμματος απασχόλησης ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ.
ΣΥΡΙΖΑ: Χιλιάδες εργαζόμενοι αντιμέτωποι με μειώσεις μισθών ή απόλυση
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ σε Χατζηδάκη: Μόνη της η ΝΔ κατέστρεψε τις ζωές των εργαζομένων
«Όσα ψέματα και να πει ο κ. Χατζηδάκης για να καλύψει αυτή την πραγματικότητα οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας στον υπουργό Εργασίας.
ΣΥΡΙΖΑ σε Χατζηδάκη: Μόνη της η ΝΔ κατέστρεψε τις ζωές των εργαζομένων
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Σε θέση μάχης για τα εργασιακά
Θέσεις μάχης παίρνει από σήμερα στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. εν όψει της συζήτησης στην Ολομέλεια του εργασιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.
Σε θέση μάχης για τα εργασιακά
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Γεννηματά: Η κυβέρνηση στηρίζει μόνο τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα
Κατά την επίσκεψή της στην ΕΑΒ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση πώς με το εργασιακό νομοσχέδιο εξυπηρετεί τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
Γεννηματά: Η κυβέρνηση στηρίζει μόνο τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Χρηστίδης: Ο εργαζόμενος μένει απροστάτευτος με υπογραφή της Ν.Δ.
«Με το εργασιακό νομοσχέδιο η κυβέρνηση απορυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύει πλήρως τις συλλογικές συμβάσεις, ενισχύει μόνο τους ασύδοτους εργοδότες» τόνισε ο...
Χρηστίδης: Ο εργαζόμενος μένει απροστάτευτος με υπογραφή της Ν.Δ.

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας