• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 15.9°C / 18.8°C
  3 BF
  79%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 12.9°C / 16.1°C
  1 BF
  72%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 18.3°C / 20.4°C
  4 BF
  79%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 15.3°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  4 BF
  67%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 13.5°C / 16.0°C
  0 BF
  63%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.4°C / 12.4°C
  3 BF
  50%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 16.3°C / 19.6°C
  1 BF
  91%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 19.9°C / 22.1°C
  3 BF
  83%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 14.9°C / 16.9°C
  3 BF
  67%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 18.3°C / 20.7°C
  5 BF
  76%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 15.6°C
  6 BF
  77%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 19.9°C / 20.9°C
  2 BF
  68%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 15.5°C
  3 BF
  77%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.5°C / 16.1°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  22°C 19.8°C / 22.8°C
  3 BF
  62%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.0°C / 19.8°C
  3 BF
  70%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.1°C / 13.8°C
  2 BF
  78%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 13.9°C / 16.1°C
  1 BF
  82%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 10.8°C
  2 BF
  61%

Στη Βουλή ο αποκλεισμός μαθητή από τις πανελλαδικές

 • A-
 • A+

Στη Βουλή φέρνει η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα, το απίστευτο περιστατικό αποκλεισμού του 18χρονου Σαζέμπ από τις πανελλαδικές.

Με δεδομένο πως ο αποκλεισμός των παιδιών από το αγαθό της εκπαίδευσης μοιραία συνεπάγεται κοινωνική περιθωριοποίηση, πόσο μάλλον για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που προσπαθούν να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία, μετέχοντας στην παιδεία και τον πολιτισμό της χώρας μας, η βουλευτής ρωτάει την Υπουργό Παιδείας αν είναι ενήμερη για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ζητά ενδελεχή ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωση του μαθητή του ΕΠΑΛ Βασιλικών Θεσσαλονίκης και για ποιο λόγο απομακρύνθηκε ο συγκεκριμένος μαθητής από τις Πανελλήνιες και μάλιστα ενώ είχε μπει στην αίθουσα για να δώσει εξετάσεις, γεγονός που είναι από μόνο του εντελώς αντιπαιδαγωγικό, ενώ θέτει τα εξής ερωτήματα:

 • Ποιες άμεσες ενέργειες θα γίνουν ώστε να εξεταστεί ο μαθητής στα 2 αυτά μαθήματα από άλλο καθηγητή και να βαθμολογηθεί εκ νέου, δεδομένου μάλιστα πως ο υπεύθυνος καθηγητής, όπως ενημερωνόμαστε, δήλωσε ασθένεια και δεν ανταποκρίνεται στις κλήσεις, την ίδια στιγμή που διακυβεύεται το μέλλον ενός παιδιού;
 • Ποιος ο λόγος αυτής της βαθμολογίας που δόθηκε στο μαθητή, δεδομένου πως είναι κοινή πρακτική σε όλα τα σχολεία πως σε μη βασικά μαθήματα, ακόμα και αν κάποιος επιμελής μαθητής βρεθεί σε άσχημη μέρα και δεν γράψει καλά, υπάρχει κατανόηση και δεν στερούν από μαθητές τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους, λαμβάνοντας μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις;
 • Ποιες άμεσες ενέργειες θα γίνουν ώστε να μπορέσει ο μαθητής να δώσει πανελλήνιες το Σεπτέμβριο, οπότε και προβλέπεται να δώσουν και όσοι μαθητές αρρωστήσουν;

Τι επισημαίνει η βουλευτής στην ερώτησή της

 

Οι «Ανάδοχοι Εκπαιδευτικοί» καταγγέλλουν πως, μετά από «μια αυθαίρετη και καταχρηστική βαθμολόγηση καθηγητή σε ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης», ασυνόδευτος πρόσφυγας, υποψήφιος στις πανελλήνιες εξετάσεις απομακρύνθηκε στις 16 Ιουνίου, με εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, από την αίθουσα των εξετάσεων ενώ ήδη είχε μπει στην αίθουσα και έγραφε το πρώτο του μάθημα, τα Νέα Ελληνικά.

Μάλιστα, οι «Ανάδοχοι Εκπαιδευτικοί» καλούν σε ψήφισμα συμπαράστασης ώστε ο μαθητής να μπορεί να συμμετέχει στις τελικές εξετάσεις, διεκδικώντας το μέλλον που ονειρεύεται.

«Ένα ασυνόδευτο ανήλικο προσφυγόπουλο, ο μαθητής της Γ’ Λυκείου του Ημερήσιου ΕΠΑΛ Βασιλικών Θεσσαλονίκη, που διαμένει σε Δομή Φιλοξενίας, έχασε απρόσμενα το δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλήνιες εξετάσεις του Ιουνίου 2021. Το σχολείο αυτό στήριξε ιδιαίτερα το μαθητή του αλλά και όλα τα ασυνόδευτα παιδιά, με αποτέλεσμα φέτος να αποφοιτήσουν τρεις μαθητές.

Θλιβερή εξαίρεση αποτέλεσε ένας και μόνο καθηγητής με τη χαμηλή βαθμολογία σε δύο εργαστηριακά μαθήματα, κατά μισή μόνο μονάδα κάτω από την απαιτούμενη βάση (7,5 αντί 8). Έτσι ένας πολύ καλός μαθητής αποκλείστηκε από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις» τονίζει στο κάλεσμα η ομάδα εκπαιδευτικών.

Ο μαθητής είχε ήδη καταθέσει ένσταση για την αυθαίρετη βαθμολόγηση του στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου και έχει αναφέρει τον κίνδυνο αποκλεισμού του από τις εξετάσεις στον Συνήγορο του Πολίτη, με την απόφαση να εκκρεμεί, δεδομένου πως, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι σε άδεια ασθενείας.

Για την υπόθεση αυτή ο μαθητής προτίθεται ν’ απευθυνθεί και προς τον Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και προς κάθε άλλη αρμόδια εθνική ή ευρωπαϊκή δικαστική ή διοικητική αρχή, προς απόδοση της δικαιοσύνης, ζητώντας τη διερεύνηση των συγκεκριμένων συνθηκών, καθώς και των πραγματικών κινήτρων που οδήγησαν τον καθηγητή στην αυθαίρετη βαθμολόγησή του, αν δηλαδή επρόκειτο για κίνητρα ρατσιστικά.

«Η δραματική απόκλιση της βαθμολογίας του συγκεκριμένου καθηγητή κρίνεται αυθαίρετη, καθώς δεν αντιστοιχεί στην πραγματική επίδοση του μαθητή» σημειώνεται στην καταγγελία των «Ανάδοχων Εκπαιδευτικών» που ως εθελοντές δάσκαλοι «στηρίζουν την προσπάθεια του μαθητή Α.Σ. για μόρφωση, για μια καλύτερη ζωή σε μια ανθρωπιστική κοινωνία».

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Τιμωρήθηκε γιατί ήταν φιλομαθής αλλοδαπός!
Aπίστευτη περιπέτεια βιώνει ένας 18χρονος από το Πακιστάν που ήρθε στην Ελλάδα ως ασυνόδευτος ανήλικος και τόλμησε να διεκδικήσει μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων. Δεν έπρεπε...
Τιμωρήθηκε γιατί ήταν φιλομαθής αλλοδαπός!
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Επίθεση ΜέΡΑ25 κατά Κεραμέως για τον «κόφτη» στους εισακτέους των ΑΕΙ
To ΜέΡΑ25 κατηγορεί την «φερόμενη ως υπουργό της δημόσιας εκπαίδευσης στη χώρα ότι οδηγεί όσους δεν εισαχθούν στην Τριτοβάθμια στα διάφορα κολλέγια, ιδρύματα αμφίβολης ποιότητας, τα οποία έναντι αδρών...
Επίθεση ΜέΡΑ25 κατά Κεραμέως για τον «κόφτη» στους εισακτέους των ΑΕΙ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ζητά το ΜέΡΑ25
Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος καλεί την Νίκη Κεραμέως και την κυβέρνηση «έστω και τώρα να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη και να επιτρέψει στους νέους και τις νέες που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στις...
Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ζητά το ΜέΡΑ25
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Οργή ΣΥΡΙΖΑ και παρέμβαση Τσίπρα για το κυβερνητικό «τσεκούρι» στους εισακτέους
Σκληρή κριτική από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και δέσμευση για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από την πρώτη ημέρα.
Οργή ΣΥΡΙΖΑ και παρέμβαση Τσίπρα για το κυβερνητικό «τσεκούρι» στους εισακτέους
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την τύχη των Αφγανών πολιτών»
Την τρομερή αντίστιξη και την υποκριτική στάση της κυβέρνησης όσον αφορά την τύχη των Αφγανών πολιτών που είναι έρμαιο στα χέρια των Ταλιμπάν, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 με αφορμή την επίσκεψη των...
«Υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την τύχη των Αφγανών πολιτών»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας