• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 14.9°C / 17.9°C
  6 BF
  48%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  18°C 15.5°C / 18.8°C
  3 BF
  49%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.7°C / 18.2°C
  4 BF
  35%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  17°C 13.1°C / 16.9°C
  1 BF
  39%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  0 BF
  67%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  18°C 14.0°C / 18.2°C
  2 BF
  45%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  10°C 10.4°C / 14.5°C
  2 BF
  43%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.8°C / 11.8°C
  2 BF
  49%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 15.5°C / 17.8°C
  5 BF
  67%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.2°C / 16.9°C
  4 BF
  59%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.8°C / 17.4°C
  6 BF
  67%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.6°C / 14.6°C
  4 BF
  53%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  0 BF
  88%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.4°C / 13.9°C
  0 BF
  58%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.5°C / 13.4°C
  0 BF
  65%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.8°C / 19.9°C
  3 BF
  61%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 13.8°C / 17.2°C
  0 BF
  50%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 15.3°C / 17.7°C
  2 BF
  62%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 15.6°C / 18.9°C
  2 BF
  71%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  10°C 10.4°C / 10.4°C
  2 BF
  57%

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Από 24 έως 27 Ιουνίου το 21ο Συνέδριο ΚΚΕ

 • A-
 • A+
Ξεκινώντας από το Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, οι εργασίες θα συνεχιστούν στην έδρα της Κ.Ε. του ΚΚΕ στον Περισσό.

Θα γίνει ζωντανά, θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας από την πανδημία, θα συμμετάσχουν (διαδικτυακά και με μηνύματα) δεκάδες Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα ανά τον κόσμο, θα έχει μουσική, θα έχει και συζητήσεις/τοποθετήσεις, εκτός από μέλη του κόμματος, και από εκπροσώπους πολλών φορέων. Ο λόγος για το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ, που θα πραγματοποιηθεί σε μία εβδομάδα, από την επόμενη Πέμπτη 24/6 έως και την Κυριακή 27/6, σε δυο ξεχωριστά μέρη.

Την Πέμπτη στις 19.30, στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωσή του. Εκεί θα μιλήσει ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και θα ακολουθήσει διεθνιστικό μουσικό πολυθέαμα (η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις και θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα). Από την επόμενη μέρα έως το τέλος, οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν στην έδρα της Κ.Ε. του ΚΚΕ στον Περισσό.

«Δυνατό ΚΚΕ. Νους - Καρδιά - Οργανωτής της εργατικής-λαϊκής πάλης για τον σοσιαλισμό» - αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα του φετινού συνεδρίου του ΚΚΕ και με βάση αυτό το πλαίσιο θα κινηθούν και οι συζητήσεις. Συγκεκριμένα, τα θέματα του συνεδρίου, με βάση πάντα το καταστατικό του κόμματος, είναι:

■ Ο απολογισμός δράσης της Κ.Ε. και όλου του κόμματος από το 20ό (2017) προς το 21ο Συνέδριο (2021).

■ Οι βασικές εκτιμήσεις για τις διεθνείς και εγχώριες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις της περιόδου.

■ Η κατάσταση του εργατικού-λαϊκού κινήματος και τα καθήκοντα του κόμματος έως το 22ο Συνέδριο.

■ Η εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Την πρώτη μέρα του συνεδρίου έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι μαζικών φορέων, εργατικών συνδικάτων, του γυναικείου κινήματος, άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της επιστήμης. Επίσης έχουν προσκληθεί το προεδρείο της Βουλής και οι δήμαρχοι Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Γαλατσίου.

Μετά, θα παρουσιαστεί μια οπτικοποιημένη συναυλία με τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου συνοδευόμενα από βίντεο και κατασκευές. Ο τίτλος της είναι «Ποτάμι ο κόσμος και δεν γυρνάει» και είναι δανεισμένος από «Το τραγούδι του Μολδάβα» των Μπέρτολτ Μπρεχτ - Κουρτ Βάιλ, καθώς «εκφράζει την αλήθεια ότι ο κόσμος, παρά τις καμπές και τα εμπόδια, με κινήσεις εσωτερικές που κάποτε φτάνουν να γίνουν ορμητικές, προχωρά μπροστά», όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.

Οι εργασίες του 21ου Συνεδρίου θα συνεχιστούν την Παρασκευή 25.6. από τις 9.00 το πρωί έως και την Κυριακή 27.6. στην έδρα της Κ.Ε. του ΚΚΕ στον Περισσό. Εκεί θα συζητηθούν τα τρία κείμενα των Θέσεων της Κ.Ε. του κόμματος, στα οποία έχουμε ήδη αναφερθεί διεξοδικά σε προηγούμενα δημοσιεύματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής: Το Κόμμα ως καθοδηγητής του επαναστατικού εργατικού κινήματος, της κοινωνικής συμμαχίας στην πάλη για τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Το πολιτικό-στρατιωτικό πλαίσιο του σύγχρονου κόσμου. Η κατάσταση στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και η δράση του ΚΚΕ. Το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα. Η κοινωνική συμμαχία και η παρέμβαση του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Νους – Καρδιά – Οργανωτής της πάλης για Σοσιαλισμό»
Στο επίκεντρο του συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή, βρίσκονται οι εξελίξεις σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, η κατάσταση στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και η δράση του ΚΚΕ, το...
«Νους – Καρδιά – Οργανωτής της πάλης για Σοσιαλισμό»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ολα έτοιμα για το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ
Η εναρκτήρια εκδήλωση του Συνεδρίου θα γίνει στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, μόνο με προσκλήσεις, όπου θα γίνει και η κεντρική ομιλία του γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Ολα έτοιμα για το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Για ένα... τρύπιο ευρώ
Η θέση του Δημήτρη Κουτσούμπα, ότι η έξοδος από την ευρωζώνη θα έπληττε τον λαό εξανεμίζοντας το λαϊκό εισόδημα, προκάλεσε την μήνιν ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑ.Ε., οι οποίες επιτέθηκαν πολιτικά στο ΚΚΕ, ενώ σε δεύτερο...
Για ένα... τρύπιο ευρώ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Μια μαύρη επέτειος»
Στην ημερίδα του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια ένταξης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ ο γ.γ. του κόμματος Δημ. Κουτσούμπας τόνισε ότι είναι μια ευκαιρία για τον λαό, ιδιαίτερα για τους πιο νέους να μάθουν πολλά από την...
«Μια μαύρη επέτειος»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΚΚΕ: Πρωτομαγιά με νέους αγώνες
H Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια ιδιαίτερη μέρα για το Κόμμα. Καταρχάς, ανήμερα 1η του Μάη, στις 10.30 στο Σύνταγμα, θα γίνει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ όπου θα κάνει δηλώσεις και ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ,...
ΚΚΕ: Πρωτομαγιά με νέους αγώνες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας