• Αθήνα
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 15.2°C / 20.5°C
  1 BF
  73%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 10.4°C / 13.8°C
  3 BF
  57%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.2°C / 21.0°C
  2 BF
  62%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 14.7°C
  1 BF
  87%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 13.5°C
  1 BF
  81%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 10.7°C / 13.2°C
  1 BF
  59%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 9.0°C / 9.4°C
  3 BF
  50%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 15.6°C / 19.0°C
  1 BF
  75%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 21.8°C / 24.7°C
  2 BF
  68%
 • Μυτιλήνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  4 BF
  76%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 17.7°C / 21.8°C
  5 BF
  82%
 • Σκόπελος
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  13°C 13.5°C / 13.5°C
  4 BF
  84%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.3°C / 21.3°C
  5 BF
  65%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  3 BF
  51%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 15.1°C / 16.2°C
  2 BF
  87%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  24°C 18.8°C / 24.3°C
  3 BF
  57%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 15.4°C / 19.2°C
  2 BF
  78%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  13°C 11.0°C / 14.8°C
  1 BF
  69%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 11.0°C / 13.9°C
  1 BF
  67%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.8°C / 9.8°C
  2 BF
  74%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο Α. Λοβέρδος υπόσχεται «πράσινη επανάσταση»!

 • A-
 • A+
Παρουσιάζοντας τη διακήρυξη της υποψηφιότητάς του για την αρχηγία του κόμματος δήλωσε ότι θα αγωνιστεί για να γίνει το ΠΑΣΟΚ δύναμη εξουσίας, ενώ χαρακτήρισε τη Ν.Δ. ιδεολογικό και τον ΣΥΡΙΖΑ «υπαρξιακό» αντίπαλο.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με διαρκείς αναφορές στο ΠΑΣΟΚ, τα σύμβολα και τα χρώματά του και σαφή πρόθεση την επιστροφή στην ιστορική ονομασία του κόμματος, ο Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε χθες στη δημοσιότητα τη διακήρυξη της υποψηφιότητάς του για την αρχηγία μέσα από ένα 15λεπτο βίντεο, στο οποίο το κεντρικό σύνθημα είναι η «πράσινη επανάσταση».

Συνεχίζοντας την τακτική που τον θέλει να προπορεύεται σε επίπεδο κινήσεων και ανακοινώσεων σε σχέση με τις εσωκομματικές διαδικασίες, ώστε να δημιουργούνται και οι ανάλογες επικοινωνιακές εντυπώσεις, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός παρουσίασε το βασικό πλαίσιο των αρχών του στο οποίο κεντρική θέση έχει το ΠΑΣΟΚ και η προσπάθεια να καταστεί εκ νέου φορέας άσκησης διακυβέρνησης.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει εδώ και τώρα να μετασχηματιστεί, για να μπορέσει να καταστεί κίνημα αλλαγής, δύναμη εξουσίας. Διεκδικώ την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, για να καταστήσουμε το Κίνημα αυτό μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση και αύριο μεταρρυθμιστική δύναμη εξουσίας» τονίζει ο κ. Λοβέρδος. Στο ίδιο πνεύμα αναδρομής στο παρελθόν και με σκοπό να συγκινήσει συναισθηματικά ένα ακροατήριο συνδεδεμένο με το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, σημειώνει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο το όνομά μας, είναι η ιστορία μας, η ψυχή μας, η πηγή της υπερηφάνειας μας, σύμβολό μας είναι ο ήλιος και το πράσινο το χρώμα μας».

Παράλληλα υποστηρίζει ότι ξεκινά τον αγώνα της διεκδίκησης της προεδρίας, υποσχόμενος μια «πράσινη επανάσταση, για ένα κόμμα πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό» και ζητά τις απόψεις των πολιτικών του φίλων μέσω της ιστοσελίδας που εγκαινίασε στη διεύθυνση www.green-revolution.gr

Ακόμη απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμπόρευσης μαζί του στις δυνάμεις που πλαισίωσαν την Ελιά, τη Δημοκρατική Παράταξη, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και τους πολίτες που, όπως αναφέρει «δεν εγκατέλειψαν την πιο ιστορική παράταξη της Ελλάδας, που ήμασταν μαζί στις τραγικές μέρες του 2010, του 2012 και του 2015-19».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ασκεί κριτική στη νυν πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής και μελλοντική του αντίπαλο για την ηγεσία, Φώφη Γεννηματά, δηλώνοντας ότι η παράταξη οφείλει να αφήσει πίσω θέσεις «πολιτικά κενές κι αμήχανες, τα γνωστά “ούτε-ούτε” και τις επικλήσεις σε μια αυτονομία, που αποτελεί μεν αυτονόητη επιλογή, αλλά δεν εμπεριέχει θετική και ενεργητική στάση πολιτική». Συμπληρώνει επίσης ότι πρέπει να εγκαταλείψει αντιπολιτευτικές τακτικές «που θυμίζουν πολιτικούς και πολιτικές του 20ού αιώνα».

Σε σχέση με τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη «ήταν πάντα και είναι το κόμμα των λαϊκών ανθρώπων, των μη προνομιούχων, του κόσμου της εργασίας», ενώ αποκαλεί τη Ν.Δ. «κόμμα των ελίτ», ιδεολογικό και παραδοσιακό αντίπαλο του ΠΑΣΟΚ. Παρομοίως οριοθετείται και έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας την άποψη ότι πρόκειται για «υπαρξιακό αντίπαλο» του χώρου, με απολύτως ευδιάκριτα πολιτικά σύνορα, καθώς πρόκειται για κόμμα με «αυταρχικές-ολοκληρωτικές απόψεις» το οποίο αντιλαμβάνεται τις θεσμικές εγγυήσεις της δημοκρατίας «ως αρμούς εξουσίας».

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Οι πιθανές ημερομηνίες για την εκλογή αρχηγού
Αγώνας δρόμου στο Κίνημα Αλλαγής για τη διευθέτηση των διαδικαστικών της αναμέτρησης ● Στόχος, να καταστεί εφικτό οι κάλπες για τον α΄ και τον β΄ γύρο να στηθούν είτε στα μέσα Νοεμβρίου (το νωρίτερο) είτε τον...
Οι πιθανές ημερομηνίες για την εκλογή αρχηγού
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Οι υποψήφιοι αποκαλύπτονται...
Tο πολιτικό και ιδεολογικό τους στίγμα, τις προτεραιότητές τους αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των υποψηφιοτήτων τους έχουν αρχίσει να διατυπώνουν οι διεκδικητές της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής.
Οι υποψήφιοι αποκαλύπτονται...
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Προεκλογικό καλοκαίρι στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Αυξάνεται η εσωκομματική δραστηριότητα των επίδοξων διεκδικητών της ηγεσίας στη Χαριλάου Τρικούπη, οι οποίοι σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους για την ανοιχτή ψηφοφορία στο τέλος του 2021.
Προεκλογικό καλοκαίρι στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ: με το βλέμμα και στις εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Mπορεί ο διακηρυγμένος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να είναι η προοδευτική διακυβέρνηση, για να συμβεί όμως αυτό προϋπόθεση είναι η εξεύρεση συμμάχων. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, το μοναδικό κόμμα με μια τέτοια...
ΣΥΡΙΖΑ: με το βλέμμα και στις εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛΛ.
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Σε ρυθμούς προεκλογικούς...
Η Φώφη Γεννηματά, η οποία έχει και τον επιπλέον θεσμικό ρόλο της προέδρου και άρα την ευθύνη να κρατά σταθερά το τιμόνι του του σκάφους του ΚΙΝ.ΑΛΛ., έχει αρχίσει από τον περασμένο Μάρτιο, στην καρδιά του...
Σε ρυθμούς προεκλογικούς...
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Το Κίνημα Αλλαγής σε κίνηση...
Εργασιακά, πράσινη ατζέντα και εσωκομματικά εν όψει εκλογής αρχηγού στη Χαριλάου Τρικούπη. Το στίγμα που θέλει να προσδώσει στην υποψηφιότητά της η Φ. Γεννηματά και οι κινήσεις των Ανδρ. Λοβέρδου και Ν....
Το Κίνημα Αλλαγής σε κίνηση...

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας