• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  28°C 25.1°C / 30.1°C
  1 BF
  48%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.5°C / 28.0°C
  1 BF
  61%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 26.0°C
  1 BF
  64%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 19.9°C / 22.7°C
  1 BF
  64%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  0 BF
  73%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.0°C / 24.3°C
  1 BF
  68%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.4°C / 21.5°C
  1 BF
  60%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.5°C / 24.5°C
  1 BF
  54%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.5°C / 29.1°C
  3 BF
  47%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  3 BF
  66%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.8°C / 28.4°C
  3 BF
  51%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.7°C / 27.9°C
  0 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  0 BF
  83%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.9°C / 26.2°C
  0 BF
  73%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  27°C 20.5°C / 29.0°C
  1 BF
  50%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 28.8°C
  3 BF
  52%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.8°C / 29.9°C
  0 BF
  53%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.1°C / 27.1°C
  2 BF
  64%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.7°C / 27.8°C
  1 BF
  88%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  0 BF
  72%

Οι υποψήφιοι κάνουν τα πρώτα αναγνωριστικά τους βήματα, κινούμενοι είτε παρασκηνιακά είτε με τρόπο δημόσιο, με περιοδείες, διαδικτυακές εκδηλώσεις και εσωτερικές τηλεδιασκέψεις με κομματικά στελέχη από όλη τη χώρα

EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σε ρυθμούς προεκλογικούς...

 • A-
 • A+
Τα πρώτα αναγνωριστικά τους βήματα στον δρόμο για την κάλπη ανάδειξης αρχηγού κάνουν οι βασικοί υποψήφιοι στο Κίνημα Αλλαγής ● Οι στοχεύσεις της Φώφης Γεννηματά, η εκδήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη με μια συμμετοχή-έκπληξη και η περιοδεία του Ανδρέα Λοβέρδου.

Για ένα πολιτικά θερμό καλοκαίρι και ένα καυτό φθινόπωρο προετοιμάζονται άπαντες στο Κίνημα Αλλαγής. Οσο κι αν για κάποιους η ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας φαντάζει μακρινή (απροσδιόριστη προς το παρόν, θα αποσαφηνιστεί στην Κεντρική Επιτροπή τον Σεπτέμβριο), η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τους βασικούς υποψηφίους, οι οποίοι κάνουν τα πρώτα αναγνωριστικά τους βήματα, κινούμενοι είτε παρασκηνιακά είτε με τρόπο δημόσιο, με περιοδείες, διαδικτυακές εκδηλώσεις και εσωτερικές τηλεδιασκέψεις με κομματικά στελέχη από όλη τη χώρα.

Η Φώφη Γεννηματά, η οποία έχει και τον επιπλέον θεσμικό ρόλο της προέδρου και άρα την ευθύνη να κρατά σταθερά το τιμόνι του του σκάφους του ΚΙΝ.ΑΛΛ., έχει αρχίσει από τον περασμένο Μάρτιο, στην καρδιά του σκληρού λοκντάουν, τις επαφές με ένα ευρύτερο ακροατήριο, μέσω των ψηφιακών περιοδειών ανά περιφέρεια.

Ομως το αντικείμενο δεν ήταν τα εσωκομματικά αλλά το Ταμείο Ανάκαμψης και η πανδημία. Αυτό φυσικά δεν απέτρεπε την ώσμωση με τοπικούς παράγοντες και αυτοδιοικητικούς, που μπορεί να φανεί χρήσιμη με το βλέμμα στην επικείμενη εκλογή αρχηγού. Ακολούθησαν τηλεσυναντήσεις με γραμματείς Τομέων και γραμματείς νομαρχιακών επιτροπών και πλέον το βάρος πέφτει σε ζητήματα κεντρικής πολιτικής επικαιρότητας όπως τα εργασιακά, με το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να αντιμάχεται το κυβερνητικό νομοσχέδιο, ελπίζοντας και σε πολιτικά κέρδη στον κόσμο της εργασίας.

Η προσεχής εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη από τη Χαριλάου Τρικούπη στα περιβαλλοντικά ζητήματα λόγω και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου. Οπως έχει γράψει η «Εφ.Συν.», η λεγόμενη «πράσινη εβδομάδα» του ΚΙΝ.ΑΛΛ. επρόκειτο να σηματοδοτήσει την έμπρακτη έναρξη του πολιτικού στόχου που έχει περιγραφεί ως «νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο».

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό θα συμπεριλάβει ακτιβιστικές δράσεις (π.χ. θα καθαριστούν άλση και πάρκα από εθελοντές), διαδικτυακή εκδήλωση με νέους ανθρώπους που καινοτομούν στον χώρο της πράσινης οικονομίας, παρουσίαση ενός νέου δικτύου ευαισθητοποίησης με την ονομασία «πράσινος κόσμος», ανοιχτή εκδήλωση για τον βιώσιμο μετασχηματισμό και την αειφορία στον χώρο των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, περιοχή που έχει περιβαλλοντικά επιβαρυνθεί τα προηγούμενα χρόνια, και μια ψηφιακή καμπάνια υποστήριξης όλων των προαναφερθεισών πρωτοβουλιών. Εξάλλου, «πατώντας» πάνω σε αυτή την ατζέντα, η κ. Γεννηματά οικοδομεί και το ιδεολογικοπολιτικό προφίλ της ως εκ νέου υποψήφιας για την ηγεσία.

Με περιβαλλοντικό στίγμα και μια παρουσία-έκπληξη στο πάνελ της εκδήλωσης που διοργανώνει την Τετάρτη 2 Ιουνίου κάνει την ανεπίσημη εκκίνηση για τη δική του υποψηφιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα εστιάσει με τη σειρά του στα θέματα της κλιματικής κρίσης, συνομιλώντας μεταξύ άλλων με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Οικονομίας Αντρίκο Παπανδρέου, αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και του επιλαχόντα στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για την Ευρωβουλή Νίκου Παπανδρέου.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη διαδικτυακή συζήτηση για την εξωτερική πολιτική με την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον Γιάννη Δατσέρη, ξεκίνησε τις περιοδείες. Επισκέφθηκε τον Εβρο και πιο συγκεκριμένα τα ακριτικά Δίκαια, όπου συναντήθηκε με ένα ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας τη στρατηγική υπέρ της επιστροφής στην ιστορική ονομασία του κόμματος.

Στο μεταξύ, ενδιαφέρον για τις τυχόν μελλοντικές συμπράξεις στην εσωκομματική σκακιέρα έχει η απόφαση της πολιτικής κίνησης «Ανανεωτική Αριστερά», η οποία υπογραμμίζει ότι «η εσωκομματική προεκλογική εκστρατεία, που απευθύνεται μονόπλευρα στο ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ δεν ωφελεί το κοινό εγχείρημα για ένα σύγχρονο ευρύ φορέα της Σοσιαλδημοκρατίας και η αντίληψη για “επιστροφή” στο ΠΑΣΟΚ αποτελεί ακύρωση της εντολής των διαδικασιών του 2017 και των συνεδρίων του ΚΙΝ.ΑΛΛ.».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Οι υποψήφιοι αποκαλύπτονται...
Tο πολιτικό και ιδεολογικό τους στίγμα, τις προτεραιότητές τους αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των υποψηφιοτήτων τους έχουν αρχίσει να διατυπώνουν οι διεκδικητές της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής.
Οι υποψήφιοι αποκαλύπτονται...
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Το Κίνημα Αλλαγής σε κίνηση...
Εργασιακά, πράσινη ατζέντα και εσωκομματικά εν όψει εκλογής αρχηγού στη Χαριλάου Τρικούπη. Το στίγμα που θέλει να προσδώσει στην υποψηφιότητά της η Φ. Γεννηματά και οι κινήσεις των Ανδρ. Λοβέρδου και Ν....
Το Κίνημα Αλλαγής σε κίνηση...
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Λοβέρδος υπέρ Ανδρουλάκη
Πυκνώνουν οι διεργασίες και ανεβαίνουν οι τόνοι στο Κίνημα Αλλαγής με φόντο τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου.
Λοβέρδος υπέρ Ανδρουλάκη
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Η ώρα των μπαλκονιών στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Μια στροφή πριν από την τελική ευθεία βρίσκονται οι έξι υποψήφιοι στο Κίνημα Αλλαγής. Οι διεκδικητές της αρχηγίας καταστρώνουν το σχέδιο της τελευταίας και πιο σημαντικής εβδομάδας.
Η ώρα των μπαλκονιών στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας