Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάτω τα χέρια από το φοιτητικό κίνημα και την Αριστερά
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάτω τα χέρια από το φοιτητικό κίνημα και την Αριστερά

  • A-
  • A+

«Αποτελεί ξεδιάντροπη πρόκληση η κυβερνητική προπαγάνδα για "κόκκινο φασισμό" και "χρυσαυγιτισμό", αξιοποιώντας «δράσεις» περιθωριακών ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά και το κίνημα», επισημαίνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

«Ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι το "ξέπλυμα" του φασισμού και της Χρυσής Αυγής, που πρόσφατα καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση, και η στοχοποίηση της Αριστεράς και του κινήματος ως «το άλλο άκρο» για να διαμορφωθούν οι όροι ακραίας καταστολής του», εξηγεί η ανακοίνωση.

«Τα σχέδια της κυβέρνησης για απαγόρευση των κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά. Ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου και η πορεία στις 17 Νοέμβρη θα γίνουν ένας μεγάλος σταθμός στην πάλη ενάντια στην κυβέρνηση, στην πολιτική του κεφαλαίου, τον ιμπεριαλισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό», ξεκαθαρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Κάτω τα χέρια από το φοιτητικό κίνημα και την Αριστερά

Τα σχέδια της κυβέρνησης θα μείνουν στα χαρτιά!

 

Σαν έτοιμοι από καιρό η κυβέρνηση και το σύστημα επιχειρούν να επιβάλλουν νέα αντιδραστικά μέτρα και να κατοχυρώσουν τη λογική των «δύο άκρων», αξιοποιώντας την αποτρόπαια επίθεση σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη η κυβέρνηση, σαν σερίφης στο φαρ ουέστ, επικηρύσσει τους υπαίτιους της επίθεσης και καλεί έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων για να προωθήσουν, από κοινού και άμεσα, αυταρχικά μέτρα για τη λειτουργία των πανεπιστημίων την ίδια στιγμή που τα κρατάει κλειστά, μέσω της τηλεκπαίδευσης, εμποδίζοντας και την εκπαιδευτική διαδικασία και την παρουσία των φοιτητών στο χώρο τους. 

Αποτελεί ξεδιάντροπη πρόκληση η κυβερνητική προπαγάνδα για «κόκκινο φασισμό» και «χρυσαυγιτισμό», αξιοποιώντας «δράσεις» περιθωριακών ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά και το κίνημα.

Ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι το «ξέπλυμα» του φασισμού και της Χρυσής Αυγής, που πρόσφατα καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση, και η στοχοποίηση της Αριστεράς και του κινήματος ως «το άλλο άκρο» για να διαμορφωθούν οι όροι ακραίας καταστολής του.

Το μίσος του Χρυσοχοΐδη και της κυβέρνησης του Μητσοτάκη απέναντι στην Αριστερά και το κίνημα δεν μπορεί να κρυφτεί. Από τη μία αφήνουν ακόμα ελεύθερο τον καταδικασθέντα νεοναζί Παππά, τον οποίο φυσικά δεν έχουν επικηρύξει ακόμα, και από την άλλη στέλνουν τα ΜΑΤ μέσα στις σχολές, επιτέθηκαν με αύρες και χημικά στο μεγαλειώδες αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 7 Οκτώβρη, δεν διστάζουν να κτυπάνε ακόμα και 5χρόνα παιδιά στις πλατείες, στέλνουν την αστυνομία και την ΟΠΚΕ στα γραφεία του ΣΕΚ και απαγορεύουν τις διαδηλώσεις, όπως αυτή του Σωματείου Βιβλίου και Χάρτου και τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις στο Νέο Ηράκλειο, προετοιμάζοντας το έδαφος και γι’ αυτή του Πολυτεχνείου.

Το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα μάχεται, οργανωμένα και συλλογικά μέσα από δημοκρατικές αποφάσεις των συνδικάτων και των συλλόγων ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης της λιτότητας, της ανεργίας, των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση. Ο δρόμος του μαχόμενου φοιτητικού κινήματος είναι ο δρόμος του αγώνα, είναι η μαζική πάλη με συνελεύσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις και με πρακτικές όπως το σπάσιμο του Lockdown της πρυτανείας του ΟΠΑ, πέρυσι, η οποία απέτρεψε τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης και της πρυτανείας. Καλούμε κάθε αγωνιστική δύναμη να συμβάλει στο φοιτητικό και ευρύτερα νεολαιίστικο και εργατικό κίνημα που έχει ανάγκη η εποχή μας.

Η αντικαπιταλιστική Αριστερά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αντίθετη με τέτοιου τύπου πρακτικές, που το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους κρατικούς σχεδιασμούς για μέτρα κατά του δικαιώματος των φοιτητών να αγωνίζονται συλλογικά και μαζικά, διευκολύνουν την πρόσληψη εταιρειών SECURITY στα πανεπιστήμια, για ενίσχυση της αστυνομοκρατίας. 

Το κίνημα θα βάλει φραγμό στα σχέδια της κυβέρνησης. Μπροστά μας ανοίγονται οι μάχες για να υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που μας αφήνει ανυπεράσπιστους στην πανδημία, ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα και τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για απαγόρευση των κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά. Ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου και η πορεία στις 17 Νοέμβρη θα γίνουν ένας μεγάλος σταθμός στην πάλη ενάντια στην κυβέρνηση, στην πολιτική του κεφαλαίου, τον ιμπεριαλισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό.

 

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
17 οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς: Η σιγή νεκροταφείου δεν πέρασε!
«Η "καραντίνα" των πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων σε νεολαία, λαό και εργαζόμενους ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ», υπογραμμίζουν με κοινή τους ανακοίνωση οι 17 πολιτικές οργανώσεις της μαχόμενης Αριστεράς.
17 οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς: Η σιγή νεκροταφείου δεν πέρασε!
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΝΑΡ: Με κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα τιμήθηκε η μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου
«Η 6η Δεκέμβρη αποτέλεσε και φέτος ημέρα μνήμης για τον δολοφονημένο Αλέξη Γρηγορόπουλο και αγώνα για τα δικαιώματα της νεολαίας, για υγεία, παιδεία, εργασία, δημοκρατία και λαϊκές ελευθερίες», τονίζει το ΝΑΡ.
ΝΑΡ: Με κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα τιμήθηκε η μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΝΑΡ-νΚΑ: Στις 6 Δεκέμβρη στο δρόμο για ζωή, υγεία, ελευθερία
«Η ζωή δεν καταστέλλεται. Το μέλλον εξεγείρεται! Δίνουμε σύνθημα για ένα Δεκέμβρη ανυπακοής!», τονίζουν με ανακοίνωσή τους το ΝΑΡ και η νΚΑ, απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα για τις συγκεντρώσεις της 6η Δεκέμβρη.
ΝΑΡ-νΚΑ: Στις 6 Δεκέμβρη στο δρόμο για ζωή, υγεία, ελευθερία
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
νΚΑ: Εφόδους δυνάμεων καταστολής στο Πολυτεχνείο κάνουν μόνο οι Χούντες!
«Το σημερινό γεγονός είναι η κορύφωση των περιστατικών ωμής, απρόκλητης καταστολής σ’ όλο το διάστημα της πανδημίας», καταγγέλλει η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση με ανακοίνωσή της.
νΚΑ: Εφόδους δυνάμεων καταστολής στο Πολυτεχνείο κάνουν μόνο οι Χούντες!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κοινό κάλεσμα: Η κυβερνητική απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου δεν θα περάσει!
«Ο λαός και η νεολαία θα τιμήσουν και φέτος το Πολυτεχνείο, παλεύοντας για Ψωμί-Υγεία-Παιδεία-Ελευθερία», επισημαίνουν οι οργανώσεις στο κάλεσμα τους για τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου.
Κοινό κάλεσμα: Η κυβερνητική απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου δεν θα περάσει!
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Διαδήλωση 28/9: Ανεπιθύμητος ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Πομπέο στη Θεσ/νίκη
Σε συγκέντρωση καλούν τη Δευτέρα 28/9 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσ/νίκη αριστερές οργανώσεις και εργατικές συλλογικότητες, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, στην πόλη.
Διαδήλωση 28/9: Ανεπιθύμητος ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Πομπέο στη Θεσ/νίκη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας