Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δεν βολευόμαστε με 8%

Η Φώφη Γεννηματά απαντά στην ερώτηση του συντάκτη της «Εφ. Συν.» Δημήτρη Κουκλουμπέρη

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δεν βολευόμαστε με 8%

  • A-
  • A+
Ψηλά έβαλε τον πήχη για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. η Φώφη Γεννηματά, η οποία μέσω συνέντευξης Τύπου υποστήριξε ότι το κόμμα της διεκδικεί να διαδραματίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον οποίο απέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη συντηρητική Ν.Δ. ● Ανακοίνωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια για την αρχηγία του κόμματος, ενώ γνωστοποίησε ότι θα υπερψηφίσει τις διακρατικές συμβάσεις με τη Βόρεια Μακεδονία.

Την επανάληψη ενός μεγαλεπήβολου στόχου που δεν κατάφερε να πετύχει το 2019, αυτόν της έκφρασης του προοδευτικού χώρου από πρωταγωνιστική θέση, θέτει προσεχώς ως τη νέα βασική του προτεραιότητα το Κίνημα Αλλαγής.

Οπως δήλωσε χθες χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά στην πρώτη εξ ολοκλήρου διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου πολιτικού φορέα στη χώρα, το κόμμα της δεν βολεύεται με το 8%, αρνείται τον ρόλο του συμπληρώματος και στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις του με το ΚΙΝ.ΑΛΛ. για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου απέναντι στη συντηρητική Ν.Δ., τον οποίο δεν μπορεί να συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Γεννηματά, ασκώντας σκληρή διμέτωπη κριτική κατά της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν άφησε κανένα περιθώριο μελλοντικής σύμπλευσης μαζί τους, υποστηρίζοντας για τη μεν Ν.Δ. ότι επιχειρεί στη σκιά της πανδημίας να εφαρμόσει «όλες τις ιδεοληπτικές της εμμονές, εγκαταλείποντας τους εργαζομένους, τους μικρομεσαίους, τους επαγγελματίες, τους νέους, τη δημόσια εκπαίδευση και τη δημόσια υγεία».

Για το δε ΣΥΡΙΖΑ, αντιστοίχως αιχμηρή, του καταλόγισε ότι έχει δημιουργήσει ένα «συνονθύλευμα», ενώ αναφερόμενη προσωπικά στον κ. Τσίπρα μεταξύ άλλων τόνισε ότι απέτυχε παταγωδώς στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, διατηρεί έναν τοξικό πολιτικό λόγο χωρίς εναλλακτική πρόταση για το αύριο και αποτελεί έναν «αδύναμο αντίπαλο» για τον κ. Μητσοτάκη, «που δουλεύει για να μαζεύει ψήφους για τον πρωθυπουργό» και «αν δεν υπήρχε ο κ. Τσίπρας η Ν.Δ. θα έπρεπε να τον εφεύρει».

Το μήνυμα της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. προς το προοδευτικό ακροατήριο ήταν ότι η μόνη διέξοδος για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της «μονοκρατορίας στην εξουσία από τη Δεξιά» είναι η ενίσχυση της Χαριλάου Τρικούπη και η ανάδειξή της σε ηγέτιδα δύναμη, κάτι το οποίο -όπως επισήμανε αρκετές φορές- αδυνατεί να φέρει εις πέρας ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υποψήφια

Στα σημεία της συνέντευξης Τύπου που θεωρούνται ειδήσεις συγκαταλέγεται η αναγγελία της υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής στην ανοιχτή διαδικασία εκλογής που -υπό κανονικές συνθήκες- θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2021.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είμαι υποψήφια το ’21 για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής», δήλωσε κατηγορηματικά, αν και σε ερώτηση αναφορικά με την ακριβή ημερομηνία που θα στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες, απέφυγε να είναι το ίδιο σαφής, λέγοντας ότι θα εφαρμοστεί το καταστατικό κατά γράμμα, το οποίο όμως προβλέπει ότι η εκλογή προέδρου γίνεται το αργότερο έναν μήνα πριν από το συνέδριο, το οποίο διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια (το τελευταίο είχε γίνει τον Μάρτιο του 2019). Απέκλεισε δε την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι αποτελεί τον βασικό πυλώνα του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Ψηφίζει

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας, η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει την κύρωση των διακρατικών συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία, παρά το γεγονός ότι η θέση του κόμματος σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν και παραμένει ότι πρόκειται για μια «κακή συμφωνία».

Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πορεύεται στα εθνικά θέματα χωρίς στρατηγική και επιλέγει τη μυστική διπλωματία, διαχειρίζεται αναποτελεσματικά την πανδημία του κορονοϊού και τυχόν νέο lockdown «θα είναι αποκλειστική ευθύνη της», ενώ τέλος στην ερώτηση της «Εφ.Συν.» για το ενδεχόμενο εκλογών πριν από την εξάντληση της τετραετίας, υπογράμμισε ότι το Μαξίμου οφείλει να λύσει τα προβλήματα του τόπου και να σταματήσει να ασχολείται με το πότε θα κάνει τις εκλογές.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΚΙΝ.ΑΛΛ. ευρωπαϊκών προδιαγραφών
Οι παρεμβάσεις της Φώφης Γεννηματά που επέδρασαν ώστε να βελτιωθεί το κακό κλίμα των παλαιότερων ετών για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην Ευρώπη και τα στελέχη που διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο.
ΚΙΝ.ΑΛΛ. ευρωπαϊκών προδιαγραφών
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
6 μέτρα για ασφαλή άρση του λοκντάουν
Επί τάπητος πρόταση από τη Φώφη Γεννηματά, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αντιγράφει τις θέσεις της Χαριλάου Τρικούπη.
6 μέτρα για ασφαλή άρση του λοκντάουν
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ο ιός της διαδοχολογίας
Μέτρα προστασίας ώστε να μην προσβληθεί από τον ιό της διαδοχολογίας, που λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και δημιουργεί εσωστρέφεια, λαμβάνει η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, έπειτα από τα ανησυχητικά κρούσματα...
Ο ιός της διαδοχολογίας
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Μια δημοσκόπηση με πολλές υποψίες
Εσωτερικές συζητήσεις, πολλές απορίες αλλά και ενόχληση στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη δημιούργησε η δημοσιοποίηση δημοσκόπησης αναφορικά με τους πιθανούς διεκδικητές της αρχηγίας του Κινήματος Αλλαγής...
Μια δημοσκόπηση με πολλές υποψίες
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Λοκντάουν με σφραγίδα αποτυχίας Μητσοτάκη...
Κυβερνητική αποτυχία χαρακτήρισε το δεύτερο λοκντάουν η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, εκτιμώντας ότι η χώρα θα μπορούσε να το έχει γλιτώσει, αν και εφόσον η κυβέρνηση απέφευγε τις αστοχίες και τις παλινωδίες.
Λοκντάουν με σφραγίδα αποτυχίας Μητσοτάκη...
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΚΙΝ.ΑΛΛ.: «Ωρα για δράση»
Δέσμη μέτρων άμεσης εφαρμογής, που θα καλύψουν την ανεπάρκεια και την αδιαφορία της κυβέρνησης, για την αποτελεσματική ανάσχεση της πανδημίας και των επιπτώσεων που προκαλεί έδωσαν στη δημοσιότητα από τη Χαρ....
ΚΙΝ.ΑΛΛ.: «Ωρα για δράση»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας