Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κεντρική Επιτροπή αποκτά το ΜέΡΑ25
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κεντρική Επιτροπή αποκτά το ΜέΡΑ25

  • A-
  • A+
Δίπλα σε πολυποίκιλα αρκτικόλεξα που σχετίζονται με τη δομή του κόμματος, προστίθεται νέο όργανο που θα συνεδριάσει πρώτη φορά στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ αρκετά από τα μέλη του επιλέγει ο ίδιος ο Γ. Βαρουφάκης.

Τέλη Σεπτεμβρίου (26-27) θα διεξαχθεί η πρώτη συνεδρίαση της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής (Κ.Ε.) του ΜέΡΑ25, η οποία θα είναι μεταβατική, με «θητεία» μέχρι το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του κόμματος που θα λάβει χώρα τον επόμενο Μάιο, «ακόμα και διαδικτυακά αν χρειαστεί», όπως είπε ο ίδιος ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης. Εν τω μεταξύ έχει ανοίξει η διαδικτυακή πλατφόρμα κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τις 69 θέσεις αιρετών μελών στην ιστοσελίδα του κόμματος (www.mera25.gr).

Τα ονόματα

Πρόκειται για «μέλη που εκλέγονται άμεσα από μέλη του κόμματος στις κατά τόπους εκλογικές περιφέρειες (ένα μέλος για περιφέρειες που εκλέγουν λιγότερους από 9 βουλευτές, δύο μέλη για περιφέρειες που εκλέγουν μεταξύ 9 και 12 βουλευτών και τρία μέλη για περιφέρειες που εκλέγουν πάνω από 12 βουλευτές)».

Η Κεντρική Επιτροπή θα αποτελείται επίσης από το Διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο [(απαρτίζεται από: την Πολιτική Γραμματεία, το Εθνικό Συμβούλιο του DiEM25 Ελλάδας, την Κοινοβουλευτική Ομάδα, τον Πολιτικό Σχεδιασμό και την ΟΕΣΚΕ (Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου & Κινηματικής Εξόρμησης)], από 15 μέλη που προκύπτουν με κλήρωση και από 24 μέλη, δύο ανά Διοικητική Περιφέρεια (εξαιρουμένων της Αττικής και των εκλογικών περιφερειών της Θεσσαλονίκης) που προτείνει ο γραμματέας στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων.

Οπως γίνεται κατανοητό, η δομή του κόμματος, άρα και της Κεντρικής Επιτροπής, μόνο ευκόλως κατανοητή δεν γίνεται, με τα τόσα «ιδιαίτερα» ονόματα (Εθνικό Συμβούλιο, Διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο, ΟΕΣΚΕ, Κινηματική Εξόρμηση κ.ά.) που όπως μαθαίνουμε είναι ένα από τα ενδιαφέροντα του ίδιου του Γ. Βαρουφάκη ο οποίος φαίνεται πως αρέσκεται να βρίσκει νέα ονόματα επιτροπών κ.λπ. Ταυτόχρονα δεν έχουν πάψει οι φωνές πρώην μελών του κόμματος, οι οποίοι κάνουν λόγο για αδιαφανείς διεργασίες, νεποτισμό, διορισμό ατόμων απευθείας από τον Γιάνη Βαρουφάκη και εγωκεντρική λειτουργία όλων των κομματικών δομών από τον ίδιο.

Το σίγουρο είναι ότι ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 διόρισε ήδη 24 μέλη για την Κ.Ε., τα οποία θα προέκυπταν κανονικά μέσω του 1ου Συνεδρίου του κόμματος, που ωστόσο δεν έγινε λόγω καραντίνας. «Παρ’ όλα αυτά, οι συνεχείς διαδικτυακές συναντήσεις μελών του Διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου με φορείς, πολίτες και μέλη της περιφέρειας ανέδειξαν ανθρώπους που τελικά δραστηριοποιήθηκαν στο κόμμα. Στόχος της πρόβλεψης 24 διοριστέων μελών της 1ης Κεντρικής Επιτροπής ήταν ακριβώς αυτός: Η ένταξη στο ανώτατο διαβουλευτικό όργανο του ΜέΡΑ25 συνοδοιπόρων που, από τη μία, δεν πρόλαβαν (λόγω καραντίνας) να αναδειχθούν στο ευρύ κοινό του κόμματος ενώ, από την άλλη, έδειξαν να έχουν πολλά να προσφέρουν στην πορεία προς το 1ο Διαβουλευτικού Συνεδρίου μας τον επόμενο Μάιο.

Ο κορονοϊός

Επιλέχθησαν άτομα εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ώστε να εκπροσωπηθούν περιοχές στις οποίες το ΜέΡΑ25, λόγω κορονοϊού, δεν πρόλαβε να επεκτείνει την προσυνεδριακή του οργάνωση», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης. Ταυτόχρονα, έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτά:

Μ. Τσιτινίδου (Ζάκυνθος), Λ. Αλεξάκη (Κέρκυρα), Η. Λουλούδης (Ρέθυμνο), Α. Γιαννουλάκη (Χανιά), Θ. Βασιλακόπουλος (Κόρινθος), Γ. Ρουμελιώτης (Εβρος), Μπ. Σαμούτης (Δράμα), Στ. Καλογιαννίδης (Κοζάνη), Γρ. Σιατσκάς (Φλώρινα), Χρ. Δαγκούλης (Σέρρες), Κ. Γιαννακάκης (Σάμος), Θ. Μουτσιάνας (Φωκίδα), Π. Λάμψας (Λαμία), Στ. Κορομπιλιά (Καρδίτσα), Δ. Λάτσης (Αχαΐα), Γ. Τσιμβρακίδης (Μαγνησία), Κ. Μπακάλης (Θεσπρωτία), Ν. Πέττας (Αχαΐα), Τ. Παντελαίου (Πάρος), Γ. Κανετάκης (Κως), Ε. Καούρη (Μεσσηνία), Μ. Σοφτσή (Χαλκιδική), Σ. Στράτου (Ιωάννινα).

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Γίνεται πιο «κόμμα»
Ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25, από την οποία (και κατόπιν εισήγησης του γραμματέα Γ. Βαρουφάκη) εξελέγησαν η Πολιτική Γραμματεία (Π.Γ.) και ο συντονιστής του κόμματος.
Γίνεται πιο «κόμμα»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Συντονιστή «βάσης» εγκρίνει το ΜέΡΑ25
Ο Γ. Βαρουφάκης αναμένεται να περιγράψει τη νέα πορεία του ΜέΡΑ25, καθώς ολοκληρώνεται και επίσημα ένας πρώτος κύκλος θεσμικής συγκρότησης του κόμματος και ήδη από τη ΔΕΘ έδωσε το στίγμα του οράματος του...
Συντονιστή «βάσης» εγκρίνει το ΜέΡΑ25
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Όλα τα ονόματα στην πρώτη κεντρική επιτροπή του ΜέΡΑ25
Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα το ΜέΡΑ25 τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την πρώτη κεντρική επιτροπή του κόμματος, που αποτελείται από 142 μέλη.
Όλα τα ονόματα στην πρώτη κεντρική επιτροπή του ΜέΡΑ25
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΜέΡΑ25: ενάντια σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.
Πυρά τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς την κυβέρνηση εξαπολύει το ΜέΡΑ25, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών στη Θεσσαλονίκη.
ΜέΡΑ25: ενάντια σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αποχωρήσεις από το ΜέΡΑ25 με αιχμές για οικογενειοκρατία
Οσοι φεύγουν από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, φαίνεται πως φεύγουν για τους ίδιους λόγους, δηλαδή τον εξής ένα: τον ίδιο τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Αποχωρήσεις από το ΜέΡΑ25 με αιχμές για οικογενειοκρατία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας