• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  36°C 32.3°C / 36.8°C
  3 BF
  27%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  35°C 32.8°C / 37.8°C
  3 BF
  33%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  34°C 32.7°C / 35.4°C
  2 BF
  39%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.7°C / 32.9°C
  3 BF
  22%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.9°C / 33.5°C
  3 BF
  43%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  37°C 34.6°C / 39.4°C
  2 BF
  15%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  31°C 31.4°C / 31.4°C
  2 BF
  19%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  36°C 36.3°C / 36.3°C
  2 BF
  26%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.8°C / 33.2°C
  4 BF
  50%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 32.3°C / 34.9°C
  4 BF
  31%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  33°C 30.8°C / 33.4°C
  4 BF
  31%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  33°C 31.2°C / 32.7°C
  2 BF
  40%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  3 BF
  51%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  36°C 34.5°C / 35.9°C
  3 BF
  26%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  35°C 33.4°C / 34.9°C
  2 BF
  30%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  32°C 32.1°C / 32.8°C
  3 BF
  41%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  35°C 32.5°C / 36.0°C
  3 BF
  16%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 31.0°C / 32.3°C
  3 BF
  53%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  35°C 31.7°C / 35.3°C
  3 BF
  32%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  34°C 34.0°C / 34.0°C
  2 BF
  18%
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κεντρική Επιτροπή αποκτά το ΜέΡΑ25

 • A-
 • A+
Δίπλα σε πολυποίκιλα αρκτικόλεξα που σχετίζονται με τη δομή του κόμματος, προστίθεται νέο όργανο που θα συνεδριάσει πρώτη φορά στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ αρκετά από τα μέλη του επιλέγει ο ίδιος ο Γ. Βαρουφάκης.

Τέλη Σεπτεμβρίου (26-27) θα διεξαχθεί η πρώτη συνεδρίαση της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής (Κ.Ε.) του ΜέΡΑ25, η οποία θα είναι μεταβατική, με «θητεία» μέχρι το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του κόμματος που θα λάβει χώρα τον επόμενο Μάιο, «ακόμα και διαδικτυακά αν χρειαστεί», όπως είπε ο ίδιος ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης. Εν τω μεταξύ έχει ανοίξει η διαδικτυακή πλατφόρμα κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τις 69 θέσεις αιρετών μελών στην ιστοσελίδα του κόμματος (www.mera25.gr).

Τα ονόματα

Πρόκειται για «μέλη που εκλέγονται άμεσα από μέλη του κόμματος στις κατά τόπους εκλογικές περιφέρειες (ένα μέλος για περιφέρειες που εκλέγουν λιγότερους από 9 βουλευτές, δύο μέλη για περιφέρειες που εκλέγουν μεταξύ 9 και 12 βουλευτών και τρία μέλη για περιφέρειες που εκλέγουν πάνω από 12 βουλευτές)».

Η Κεντρική Επιτροπή θα αποτελείται επίσης από το Διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο [(απαρτίζεται από: την Πολιτική Γραμματεία, το Εθνικό Συμβούλιο του DiEM25 Ελλάδας, την Κοινοβουλευτική Ομάδα, τον Πολιτικό Σχεδιασμό και την ΟΕΣΚΕ (Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου & Κινηματικής Εξόρμησης)], από 15 μέλη που προκύπτουν με κλήρωση και από 24 μέλη, δύο ανά Διοικητική Περιφέρεια (εξαιρουμένων της Αττικής και των εκλογικών περιφερειών της Θεσσαλονίκης) που προτείνει ο γραμματέας στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων.

Οπως γίνεται κατανοητό, η δομή του κόμματος, άρα και της Κεντρικής Επιτροπής, μόνο ευκόλως κατανοητή δεν γίνεται, με τα τόσα «ιδιαίτερα» ονόματα (Εθνικό Συμβούλιο, Διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο, ΟΕΣΚΕ, Κινηματική Εξόρμηση κ.ά.) που όπως μαθαίνουμε είναι ένα από τα ενδιαφέροντα του ίδιου του Γ. Βαρουφάκη ο οποίος φαίνεται πως αρέσκεται να βρίσκει νέα ονόματα επιτροπών κ.λπ. Ταυτόχρονα δεν έχουν πάψει οι φωνές πρώην μελών του κόμματος, οι οποίοι κάνουν λόγο για αδιαφανείς διεργασίες, νεποτισμό, διορισμό ατόμων απευθείας από τον Γιάνη Βαρουφάκη και εγωκεντρική λειτουργία όλων των κομματικών δομών από τον ίδιο.

Το σίγουρο είναι ότι ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 διόρισε ήδη 24 μέλη για την Κ.Ε., τα οποία θα προέκυπταν κανονικά μέσω του 1ου Συνεδρίου του κόμματος, που ωστόσο δεν έγινε λόγω καραντίνας. «Παρ’ όλα αυτά, οι συνεχείς διαδικτυακές συναντήσεις μελών του Διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου με φορείς, πολίτες και μέλη της περιφέρειας ανέδειξαν ανθρώπους που τελικά δραστηριοποιήθηκαν στο κόμμα. Στόχος της πρόβλεψης 24 διοριστέων μελών της 1ης Κεντρικής Επιτροπής ήταν ακριβώς αυτός: Η ένταξη στο ανώτατο διαβουλευτικό όργανο του ΜέΡΑ25 συνοδοιπόρων που, από τη μία, δεν πρόλαβαν (λόγω καραντίνας) να αναδειχθούν στο ευρύ κοινό του κόμματος ενώ, από την άλλη, έδειξαν να έχουν πολλά να προσφέρουν στην πορεία προς το 1ο Διαβουλευτικού Συνεδρίου μας τον επόμενο Μάιο.

Ο κορονοϊός

Επιλέχθησαν άτομα εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ώστε να εκπροσωπηθούν περιοχές στις οποίες το ΜέΡΑ25, λόγω κορονοϊού, δεν πρόλαβε να επεκτείνει την προσυνεδριακή του οργάνωση», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης. Ταυτόχρονα, έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτά:

Μ. Τσιτινίδου (Ζάκυνθος), Λ. Αλεξάκη (Κέρκυρα), Η. Λουλούδης (Ρέθυμνο), Α. Γιαννουλάκη (Χανιά), Θ. Βασιλακόπουλος (Κόρινθος), Γ. Ρουμελιώτης (Εβρος), Μπ. Σαμούτης (Δράμα), Στ. Καλογιαννίδης (Κοζάνη), Γρ. Σιατσκάς (Φλώρινα), Χρ. Δαγκούλης (Σέρρες), Κ. Γιαννακάκης (Σάμος), Θ. Μουτσιάνας (Φωκίδα), Π. Λάμψας (Λαμία), Στ. Κορομπιλιά (Καρδίτσα), Δ. Λάτσης (Αχαΐα), Γ. Τσιμβρακίδης (Μαγνησία), Κ. Μπακάλης (Θεσπρωτία), Ν. Πέττας (Αχαΐα), Τ. Παντελαίου (Πάρος), Γ. Κανετάκης (Κως), Ε. Καούρη (Μεσσηνία), Μ. Σοφτσή (Χαλκιδική), Σ. Στράτου (Ιωάννινα).

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Κι άλλες διαγραφές και αποχωρήσεις από το ΜέΡΑ25
Πριν από λίγες ημέρες, υπήρξαν αρκετές διαγραφές και νέες αποχωρήσεις από το ΜέΡΑ25, μάλιστα λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου συνεδρίου του κόμματος (το δεύτερο μέρος του θα διεξαχθεί 12-15 Μαΐου).
Κι άλλες διαγραφές και αποχωρήσεις από το ΜέΡΑ25
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Γίνεται πιο «κόμμα»
Ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25, από την οποία (και κατόπιν εισήγησης του γραμματέα Γ. Βαρουφάκη) εξελέγησαν η Πολιτική Γραμματεία (Π.Γ.) και ο συντονιστής του κόμματος.
Γίνεται πιο «κόμμα»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Δεν μας ενδιαφέρει το μετεκλογικό αλισβερίσι - Να τοποθετηθούν οι πολιτικές δυνάμεις»
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της και τις ανεπαρκείς παρεμβάσεις της εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης,...
«Δεν μας ενδιαφέρει το μετεκλογικό αλισβερίσι - Να τοποθετηθούν οι πολιτικές δυνάμεις»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Το συντονιστικό δίδυμο του ΜέΡΑ25
Η Λίτσα Αλεξάκη και ο Κώστας Ντάσκας εξελέγησαν ως το νέο συντονιστικό δίδυμο της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25, όπως αυτή προέκυψε από το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του κόμματος. Οπως έχουμε καταλάβει...
Το συντονιστικό δίδυμο του ΜέΡΑ25
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Η ρήξη είναι η μόνη απάντηση στην κρίση»
Ηταν να ολοκληρωθεί τον Γενάρη, αλλά λόγω της έξαρσης της πανδημίας η ολοκλήρωση του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25 μεταφέρθηκε για τον Μάιο, με το κόμμα να μετράει ωστόσο σημαντικές απώλειες (έχουν...
«Η ρήξη είναι η μόνη απάντηση στην κρίση»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας