Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Παίζετε την υγεία του λαού στα ζάρια»
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Παίζετε την υγεία του λαού στα ζάρια»

  • A-
  • A+
Καμία απόλυση, μονιμοποίηση κάθε συμβασιούχου και επικουρικού, μαζικά τεστ στους εργαζόμενους σε Υγεία και Πρόνοια, ΜΜΕ, εστίαση, τουρισμό, εμπόριο και εργοστάσια, άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων προτείνει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ.

Οσα και όποια κι αν είναι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. όσον αφορά την έξαρση (εκ νέου) της πανδημίας, φαίνεται πως πέρα και πάνω από όλα αυτά η «ατομική ευθύνη» έχει την τιμητική της. Για τους πολίτες, για τους εργαζόμενους, πλέον ακόμα και για τους μαθητές Δημοτικού. Δεν είναι λίγες οι φωνές στελεχών της αντιπολίτευσης που στηλιτεύουν το γεγονός αυτό.

Χθες, το ΚΚΕ σχολίασε με συγκεκριμένα επιχειρήματα τις κυβερνητικές αποφάσεις αλλά και αντιφάσεις όσον αφορά τα μέτρα για την πανδημία, όπως και τους λόγους που οδήγησαν σε εκατοντάδες νέα κρούσματα, λέγοντας πως «τα επιχειρήματα που επιστρατεύει η κυβέρνηση και τα στελέχη της για να δικαιολογήσουν την επικίνδυνη διαχείριση της πανδημίας εκθέτουν την πολιτική της, ενώ ταυτόχρονα συγκαλύπτουν τις ευθύνες της για την έξαρση των κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή, μας κουνάει το δάχτυλο παίζοντας την υγεία του λαού στα ζάρια!».

Μάλιστα, ως «κυβερνητικά επικοινωνιακά τερτίπια», όπως τα χαρακτηρίζει το κόμμα, παραθέτει τα εξής σε ανακοίνωσή του, θέτοντας και τα δικά του ερωτήματα που ενισχύουν τις όποιες αντιφάσεις:

  • Η ίδια η κυβέρνηση, πριν από δύο μήνες, έλεγε ότι στο άνοιγμα του τουρισμού εντοπιζόταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την αναζωπύρωση της νόσου. Προχθές ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στο ερώτημα «αν ευθύνεται ο τουρισμός για την ανοδική τάση κρουσμάτων» απάντησε: «Κατηγορηματικά όχι!».
  • Μέχρι το τέλος της άνοιξης, η εφαρμογή από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού των μέτρων που συνιστούσαν οι επιστήμονες, είχε ως αποτέλεσμα τα κρούσματα σχεδόν να μηδενιστούν στη χώρα. Αυτό που μεσολάβησε από τότε μέχρι την τωρινή κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων είναι το άνοιγμα του τουρισμού, με τους όρους όμως των επιχειρηματικών ομίλων του τουρισμού και των μεταφορών και όχι με κριτήριο την προστασία της υγείας του λαού και όσων ήθελαν να επισκεφτούν για αναψυχή τη χώρα μας.
  • Το επιχείρημα πως «δεν φταίει ο τουρισμός επειδή τα κρούσματα από τουρίστες είναι 17%» πού το ανακάλυψε η κυβέρνηση; Μήπως οι τουρίστες πάνε σε άλλη Ελλάδα; Δεν συγχρωτίζονται στα ίδια μέρη με τον εγχώριο πληθυσμό; Ή μήπως περίμενε κανείς να είναι περισσότερα τα κρούσματα στους τουρίστες από αυτά στον ντόπιο πληθυσμό; Πόσο πιστή είναι η εικόνα των επιβεβαιωμένων εισαγόμενων κρουσμάτων, όταν από όσους τουρίστες έχουν έλθει μέχρι τώρα έχει ελεγχθεί μόνο το 12%;
  • Αν η αύξηση των κρουσμάτων δεν οφείλεται στο άνοιγμα του τουρισμού χωρίς τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, τότε γιατί το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση έκλεισε ουσιαστικά τα σύνορα, υποχρεώνοντας όσους θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα να έχουν κάνει στη χώρα προέλευσης τεστ κορονοϊού έως 72 ώρες πριν από την είσοδό τους στη χώρα; Γιατί μείωσε ξανά τη χωρητικότητα στα τραπέζια στα μαγαζιά εστίασης; Γιατί μπαίνουν σε καραντίνα νησιά στα οποία ως επί το πλείστον πηγαίνουν για διακοπές τουρίστες;
  • Η κυβέρνηση, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και απαντώντας στις καταγγελίες της ΟΕΝΓΕ, τελικά επιβεβαίωσε πως με μέθοδο αποκρύπτονται στοιχεία για τα κρούσματα κορονοϊού, όπως το σε ποια νησιά εντοπίζονται. Οι φαιδρότητες ότι δεν ανακοινώνονται ανά νησί «για να μην υπάρχει στοχοποίηση της περιοχής» επιβεβαιώνουν και τις καταγγελίες αλλά και το κριτήριο της κυβέρνησης, που δεν είναι η προστασία της δημόσιας υγείας αλλά η εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που συνδέονται με τον τουρισμό.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει πια την πραγματικότητα» καταλήγει το ΚΚΕ, προτείνοντας: να μη γίνει καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών, μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια, στα ΜΜΜ, στην εστίαση, στον τουρισμό, στο εμπόριο, αλλά και τους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια κ.λπ.), άνοιγμα όλων των νοσοκομείων που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια, σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού Τομέα Υγείας και Πρόνοιας και κατεπείγουσες προσλήψεις στα ΜΜΜ, ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια και να μειωθεί ο συγχρωτισμός, και ταυτόχρονη μείωση στην πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων, με παράλληλη μείωση της τιμής των εισιτηρίων.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Θυσιάσατε την Υγεία για χάρη του κέρδους»
Δεν πείθεται από την κυβερνητική ρητορική σχετικά με τα μοριακά τεστ κορονοϊού, αλλά και τις αποφάσεις γύρω από το άνοιγμα των σχολείων, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
«Θυσιάσατε την Υγεία για χάρη του κέρδους»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΚΚΕ: Επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας τώρα!
Καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες Υγείας και ταυτόχρονα να επιτάξει τις ιδιωτικές μονάδες Υγείας.
ΚΚΕ: Επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας τώρα!
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΛΑΕ: Προσλήψεις και επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας τώρα!
Όπως τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, έτσι και η ΛΑ.Ε. (ως κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς) καλεί την κυβέρνηση «να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές, να ανοίξει ΜΕΘ και να μην επιδοτεί αλλά...
ΛΑΕ: Προσλήψεις και επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας τώρα!
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΛΑ.Ε.: Τεράστιους κινδύνους εγκυμονεί η διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού
Η Λαϊκή Ενότητα ζητά από την κυβέρνηση «να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα στήριξης της δημόσιας υγείας και των λαϊκών στρωμάτων» καθώς και «ανυπακοή στα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα».
ΛΑ.Ε.: Τεράστιους κινδύνους εγκυμονεί η διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Αποζημιώσεις στο 100% χωρίς όρους και αστερίσκους»
Ο Δημ. Κουτσούμπας συνομίλησε με τους πληγέντες κατοίκους της Καρδίτσας, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό τους, διεκδικώντας αποκατάσταση των ζημιών, ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και μηνιαίο επίδομα...
«Αποζημιώσεις στο 100% χωρίς όρους και αστερίσκους»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας