• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.7°C / 25.0°C
  3 BF
  33%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 22.2°C / 25.6°C
  3 BF
  56%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  20°C 16.7°C / 22.0°C
  2 BF
  64%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  18°C 16.7°C / 19.0°C
  1 BF
  55%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  2 BF
  88%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.0°C / 26.1°C
  2 BF
  47%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.0°C / 20.0°C
  4 BF
  42%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  21°C 18.9°C / 22.0°C
  1 BF
  64%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.0°C / 24.4°C
  1 BF
  64%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 20.0°C / 20.0°C
  1 BF
  68%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 23.0°C / 23.0°C
  4 BF
  56%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 20.6°C / 24.0°C
  2 BF
  46%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.0°C / 21.0°C
  2 BF
  94%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 24.0°C
  2 BF
  38%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  25°C 23.9°C / 25.6°C
  4 BF
  35%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 22.0°C / 22.2°C
  4 BF
  68%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.1°C / 23.3°C
  3 BF
  35%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 19.0°C / 21.1°C
  2 BF
  88%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  26°C 25.0°C / 26.1°C
  2 BF
  46%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.0°C / 20.0°C
  4 BF
  42%
Κάλεσμα Μ-Λ ΚΚΕ για τη συγκέντρωση κατά του νόμου Χρυσοχοΐδη

Κάλεσμα Μ-Λ ΚΚΕ για τη συγκέντρωση κατά του νόμου Χρυσοχοΐδη

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ανακοίνωση με την οποία καλεί στη συγκέντρωση της Πέμπτης 16 Ιουλίου κατά του νόμου Χρυσοχοΐδη εξέδωσε το Μ-Λ ΚΚΕ, το οποίο καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής βίας την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή. 

Η νέα κινητοποίηση θα γίνει στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια.

«Μπροστά στην κατάσταση βάναυσης καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, το χτύπημα της διαδήλωσης και της απεργίας, υπάρχει η επιτακτική ανάγκη να καταγγελθεί άμεσα η αντιδραστική κυβερνητική πολιτική, το όργιο βίας και καταστολής, τραυματισμών, συλλήψεων και διώξεων σε βάρος διαδηλωτών», τονίζει μεταξύ άλλων.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

Μ-Λ ΚΚΕ: Αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση της Πέμπτης, 7 μ.μ. στα Προπύλαια

1. Μπροστά στη γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ενάντια στα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες του λαού για την επιβολή ενός καθεστώτος πείνας, ανέχειας και στερήσεων, πολιτικής αυθαιρεσίας και αστυνομικής τρομοκρατίας, όπως έδειξε η υπερψήφιση του χουντονόμου και η άγρια κατασταλτική αστυνομική επίθεση για τη διάλυση της διαδήλωσης της 9ης Ιούλη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος αγωνιστικής απάντησης από την ανάπτυξη μαζικών ενωτικών εργατολαϊκών αγώνων, με μοχλό πάλης τα συνδικάτα, που θα έχουν συνέχεια και κλιμάκωση, διαμορφώνοντας ένα πανεργατικό – παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης.

Σε αυτή τη γενική κατεύθυνση κινήθηκε και θα συνεχίσει να παλεύει το Μ-Λ ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως οι σοβαρότερες κινητοποιήσεις που έγιναν στη χώρα μας, την τελευταία δεκαετία των μνημονίων, ξεπήδησαν μέσα από τους χώρους δουλειάς, τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τις συνοικίες, με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων λαού και νεολαίας. Αλλά και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις σε μια περίοδο μάλιστα παρατεταμένης κάμψης και υποχώρησης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, με τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και υγειονομικούς που κατέβηκαν στο δρόμο του αγώνα, οργανώθηκαν και αναπτύχθηκαν μέσα από τα συνδικάτα τους.

Μια γραμμή που δεν συμβάλλει, δεν στηρίζει και δεν παλεύει για να διασφαλίσει την πιο πλατιά και μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στον κοινό αγώνα και, ακόμα χειρότερα, υποσκάπτει τη μαζικότητα και διασπά την κοινή πάλη, είτε με το πρόσχημα ότι πρόκειται για τα «ξεπουλημένα συνδικάτα» είτε πολύ περισσότερο με τυχοδιωκτικές ενέργειες όπως αυτές της περασμένης Πέμπτης, που πρόσφεραν το αναγκαίο άλλοθι στην κυβερνητική επίθεση, βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τις πραγματικές ανάγκες και τους αγωνιστικούς σκοπούς του λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος. Είναι μια γραμμή επιζήμια και επικίνδυνη.

2. Μπροστά στην κατάσταση βάναυσης καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, το χτύπημα της διαδήλωσης και της απεργίας, υπάρχει η επιτακτική ανάγκη να καταγγελθεί άμεσα η αντιδραστική κυβερνητική πολιτική, το όργιο βίας και καταστολής, τραυματισμών, συλλήψεων και διώξεων σε βάρος διαδηλωτών την περασμένη Πέμπτη, να εκφραστεί το πνεύμα αντίστασης στην αστυνομοκρατία και αυθαιρεσία, στη βαθύτερη επιδίωξη της κυβέρνησης να υποτάξει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου. Στα πλαίσια αυτά, και στο βαθμό που δεν διαφαίνονται όροι και προϋποθέσεις να οργανωθεί άμεσα μέσα από σωματεία, συλλόγους, ομοσπονδίες μια αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στην κυβερνητική επίθεση, το Μ-Λ ΚΚΕ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση της Πέμπτης 16 Ιούλη, στα Προπύλαια, που καλούν μια σειρά οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, και παλεύει ταυτόχρονα, όπου έχει δυνατότητες, να πλαισιωθεί η κινητοποίηση αυτή με τη συμμετοχή συνδικάτων, συλλόγων και ομοσπονδιών.

Μπροστά σε αυτή την αγωνιστική απαίτηση προσπερνάμε τα όσα θλιβερά και απαράδεκτα καταγγέλλονται ότι συνέβησαν ανάμεσα στις δυνάμεις της Επιτροπής, όπως άσκηση φυσικής βίας, προπηλακισμοί και τραμπουκισμοί. Προσπερνάμε το άγχος και τους διαγκωνισμούς για το ποιος πρώτος θα πάρει «κινηματική πρωτοβουλία» που υπηρετεί μικροκομματικές και ηγεμονιστικές σκοπιμότητες. Δεν πρόκειται βέβαια να προσπεράσουμε την ίδια τυχόν επίδειξη τυχοδιωκτισμού που θα προσφέρει το πρόσχημα για μια νέα αστυνομική επίθεση ενάντια στους διαδηλωτές.

Σε κάθε περίπτωση, την αμέσως επόμενη περίοδο, θα συζητηθούν μέσα στα πλαίσια του κινήματος η πλούσια εμπειρία του τελευταίου διαστήματος, ο πολιτικός προσανατολισμός των δυνάμεων, η πολιτική τακτική τους, τα «καπελώματα», οι ηγεμονισμοί και το ιδεολογικοπολιτικό τους υπόβαθρο.

Αυτό που προέχει στις τωρινές συνθήκες είναι η πιο πλατιά συμμετοχή κόσμου στη συγκέντρωση της Πέμπτης, για την αγωνιστική αντιμετώπιση της αστυνομικής τρομοκρατίας και καταστολής, την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων που καταπατούνται βάναυσα από το αστυνομικό καθεστώς βίας και αυθαιρεσίας που αναβιώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

14 Ιούλη 2020
Μ-Λ ΚΚΕ

 

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στις «42 αλήθειες» του Χρυσοχοΐδη
Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Σπίρτζης δίνει μια πρώτη απάντηση στις 42 ερωταπαντήσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την αστυνομική βία. 
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στις «42 αλήθειες» του Χρυσοχοΐδη
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Διάλυση της «ΔΡΑΣΗ», όπως είχε κάνει κι ο ίδιος με τη «ΔΕΛΤΑ», ζητάει ο Ν. Τόσκας
Τη διάλυση της ομάδας «ΔΡΑΣΗ», προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωμα την καταστολή των διαδηλώσεων για τον Κουφοντίνα και τα έκτροπα στη Νέα Σμύρνη, ζητάει ο πρώην υπΠΡΟΠΟ.
Διάλυση της «ΔΡΑΣΗ», όπως είχε κάνει κι ο ίδιος με τη «ΔΕΛΤΑ», ζητάει ο Ν. Τόσκας
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Μ-Λ ΚΚΕ: Το καθεστώς των φασιστικών απαγορεύσεων της κυβέρνησης έσπασε
Πλήθος δημοκρατικού κόσμου, αριστερών και κομμουνιστών, λαού και νεολαίας, παρά τις κυβερνητικές απαγορεύσεις, τις απειλές για επιβολή εξοντωτικών προστίμων και τις αστυνομικές διαταγές «αποφασίζομεν και...
Μ-Λ ΚΚΕ: Το καθεστώς των φασιστικών απαγορεύσεων της κυβέρνησης έσπασε
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΚΚΕ (μ-λ): Η καταδικαστική απόφαση συνδυάστηκε με την κρατική καταστολή
Την εκτεταμένη και αδικαιολόγητη χρήση χημικών και βίας από αστυνομικές δυνάμεις αμέσως μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή τονίζει στην ανακοίνωσή...
ΚΚΕ (μ-λ): Η καταδικαστική απόφαση συνδυάστηκε με την κρατική καταστολή
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Νέα άρνηση ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ. να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής Αλιβιζάτου
Εδώ και τρεις μήνες η Επιτροπή για τη διερεύνηση της αστυνομικής βίας έχει παραδώσει το πόρισμα στο υπουργείο, αλλά ο Μ. Χρυσοχοΐδης δεν το έχει δώσει στη δημοσιότητα γιατί το «αξιολογεί».
Νέα άρνηση ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ. να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής Αλιβιζάτου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας