Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΣΥΡΙΖΑ: Παράνομη η κατεδάφιση των πέντε αυθαίρετων στο Ελληνικό;

Φωτογραφία αρχείου

EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Παράνομη η κατεδάφιση των πέντε αυθαίρετων στο Ελληνικό;

  • A-
  • A+

Σειρά εγγράφων για τις κατεδαφίσεις στο Ελληνικό, που έγιναν αφορμή για κυβερνητική φιέστα, ζητούν από τους συναρμόδους υπουργούς 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εγείροντας ερωτήματα για τη νομιμότητα αυτών των κατεδαφίσεων.

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», στις 04.07.2020, που αποκαλύπτει ότι οι εν λόγω κατεδαφίσεις έγιναν πριν εκδοθεί η απαιτούμενη αδειοδότηση, οι αιτούντες βουλευτές,με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, ζητούν όλα τα σχετικά έγγραφα, «ώστε να αποδείξουν εάν οι εικονικές κατεδαφίσεις τις κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έγιναν τελικά σύννομα, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών για την εκτέλεση εργασιών κατεδάφισης εντός του γηπέδου του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγ. Κοσμά».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης με την οποία εγκρίθηκε η Τεχνική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΤΕΠΕΜ) για την εγκατάσταση και λειτουργία του εργοταξίου Μητσοτάκη αναρτήθηκε στις 11:03, αφού δηλαδή ο κύριος Μητσοτάκης είχε βγάλει το γιλέκο και το προστατευτικό του καπέλο και είχε αποχωρήσει από το Ελληνικό.

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων

Προς τους κ.κ. Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Εκτέλεση εργασιών κατεδάφισης εντός του γηπέδου του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγ. Κοσμά

Στο πλαίσιο έναρξης κατεδαφίσεων στο γήπεδο του Ελληνικού κυριότητας Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), από την εταιρεία Lamda Development, αιτούμαστε την κατάθεση για ενημέρωση της Βουλής και των πολιτών των ακόλουθων εγγράφων:

1. Τη σύμβαση παραχώρησης για την εκτέλεση των εργασιών, που υπογράφηκε μεταξύ της Ελληνικό Α.Ε. και του Αγοραστή ή Εγγυητή αυτού, και αναφέρεται στα έχοντας υπόψη της υπ' αριθμ. 60732/2020 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 2262/Β/12.06.2020 ).

2. Τη σύμβαση μεταξύ της Lamda Development και του αναδόχου εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης ΙΝΤΡΑΚΑΤ, όπως αυτή αναφέρεται στη Διαπιστωτική Πράξη ΥΠΟΙΚ01/06/2020/53772 ΕΞ2020

3. Την από 22-05-2020 υποβολή μελέτης κατεδάφισης από την ανάδοχο εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

4. Το υπ' αριθ ΥΠΟΙΚ51199 ΕΞ2020/26-05-2020 έγγραφο του Αυτοτελούς Γραφείου Ελληνικού με θέμα «Παρατηρήσεις επί της από 22-05-2020 υποβολής μελέτης κατεδάφισης».

5. Το υπ΄ αριθ 62000242/28-05-2020 (ΥΠΟΙΚ 52193 ΕΙ 2020/28-05-2020) έγγραφο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ με θέμα «Απαντήσεις επί των παρατηρήσεων της από 22-05-2020 υποβολής μελέτης κατεδάφισης»

6.Τους φακέλους του έργου κατεδαφίσεων εντός του γηπέδου Ελληνικού που αφορούν στα κάτωθι:
- Σχέδιο και Φάκελος Ασφάλειας και Υγείας (ΣΑΥ_ΦΑΥ)
- Την έγκριση εκτέλεσης Εργασιών από την αρμόδια ΥΔΟΜ

7. Τα υποβληθέντα στοιχεία για τη διαχείριση των αποβλήτων (ΣΔΑ) και την υπογεγραμμένη σύμβαση του διαχειριστή των Αποβλήτων Εκσκαφών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), εν προκειμένω της κατασκευάστριας είτε της εγγυήτριας εταιρείας, με εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης (ΣΕΔ) ΑΕΚΚ

8.Το ημερολόγιο έργου από το οποίο να προκύπτει η ημερομηνία έναρξης εργασιών

9. ην από 22.06.2020 Τεχνική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΤΕ.ΠΕ.Μ) που υποβλήθηκε στη ΔΙΠΑ/ΥΠΕΝ από την «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» με διακριτικό τίτλο «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» (α.π. ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/59020/3496/22.06.2020), η οποία αναρτήθηκε στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (ΗΠΜ) και έλαβε ΠΕΤ με αριθμό 2006324111, και κάθε έγγραφο που επιτρέπει στην προαναφερόμενη εταιρία να προβεί σε κατεδαφίσεις εντός του ΜΠΕΑΚ.

10. Τα έγγραφα που τεκμηριώνουν την «ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 49 παρ. 3 του ν. 4412/2016 (Α147)» και ειδικά αυτά που αφορούν σε επίβλεψη, έγκριση και παραλαβή του έργου από τις αρμόδιες υπηρεσίες (ορισμό συλλογικών οργάνων, πρακτικά τους κλπ).  

11. Όσα επιπλέον έγγραφα κατατέθηκαν με βάση την διαπιστωτική πράξη ΥΠΟΙΚ01/06/2020/53772 ΕΞ2020.

12. Την διαβίβαση στα αρμόδια τμήματα των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας της εκ των προτέρων γνωστοποίησης που καταρτίζεται σύμφωνα με το ΠΔ 305/96 άρθρο 3.

13. Τα στοιχεία του νόμιμου εκπροσώπου που έχει την ευθύνη του εργοταξίου

Οι αιτούντες βουλευτές

Φάμελλος Σωκράτης, Αβραμάκης Ελευθέριος, Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Αραχωβίτης Σταύρος, Αυλωνίτης Αλέξανδρος - Χρήστος, Βαρδάκης Σωκράτης, Βέττα Καλλιόπη, Γιαννούλης Χρήστος, Γκιόλας Γιάννης, Δρίτσας Θεόδωρος, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ζουράρις Κωνσταντίνος, Ηγουμενίδης Νίκος, Καλαματιανός Διονύσιος - Χαράλαμπος, Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω), Κάτσης Μάριος, Μάλαμα Κυριακή, Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης), Μάρκου Κωνσταντίνος, Μουζάλας Γιάννης, Μπαλάφας Γιάννης, Μπάρκας Κωνσταντίνος, Μπουρνούς Γιάννης, Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος), Νοτοπούλου Κατερίνα, Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Παππάς Νίκος, Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη), Πούλου Παναγιού (Γιώτα), Σαντορινιός Νεκτάριος, Σαρακιώτης Γιάννης, Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος), Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ), Σπίρτζης Χρήστος, Συρμαλένιος Νίκος, Τελιγιορίδου Ολυμπία, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτου Δημήτριος (Τάκης), Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης, Χρηστίδου Ραλλία​.

 

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Φλαμπουράρης: Πώς και πότε θα βρεθούν τα χρήματα για το Ελληνικό;
Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζει ο Αλέκος Φλαμπουράρης τις τελευταίες εξελίξεις γύρω απ’ την επένδυση στο Ελληνικό, με την αποχώρηση των δύο ξένων κολοσσών και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development.
Φλαμπουράρης: Πώς και πότε θα βρεθούν τα χρήματα για το Ελληνικό;
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Αρνητική εξέλιξη η αποχώρηση των ξένων επενδυτών από το Ελληνικό»
Τις αρνητικές συνέπειες συνολικά για την ελληνική οικονομία από την αποχώρηση δύο ξένων επενδυτών από την επένδυση στο Ελληνικό επισημαίνει ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Όπως επισημαίνει...
«Αρνητική εξέλιξη η αποχώρηση των ξένων επενδυτών από το Ελληνικό»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Mαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην καταστροφολογία της Ν.Δ.
Νέα εποχή, άλλες προτεραιότητες, διαφορετικές και προσεγμένες διατυπώσεις με ευρύτερες κοινωνικές στοχεύσεις. Είναι ο νέος λόγος του ΣΥΡΙΖΑ όπως αποκρυσταλλώθηκε στο σύνολο των απαντήσεων του προέδρου του...
Mαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην καταστροφολογία της Ν.Δ.
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Επανέλεγχος όλων των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ
Την αμέριστη συμπαράστασή του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι για να αποτραπεί η εκποίηση του πρώην Αεροδρομίου και της παραλίας του Ελληνικού και να μετατραπεί η περιοχή σε Μητροπολιτικό Πάρκο,...
Επανέλεγχος όλων των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Στη Βουλή η παραχώρηση του Ελληνικού
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν μεταξύ άλλων να κατατεθεί τη σύμβαση πώλησης του 100% των μετοχών του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και τα σχετικά με τον έλεγχο της νομιμότητας της σύμβασης πρακτικά των...
Στη Βουλή η παραχώρηση του Ελληνικού
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Η σύμβαση του ΤΑΙΠΕΔ με τη Lamda Development είναι παράνομη»
«Η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει άρον άρον τις δουλειές που έχει ανοίξει και να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα», αναφέρει μεταξύ άλλων το κόμμα της...
«Η σύμβαση του ΤΑΙΠΕΔ με τη Lamda Development είναι παράνομη»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας