Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
To KKE (μ-λ) για τις κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας
EUROKINISSI / ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

To KKE (μ-λ) για τις κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας

  • A-
  • A+

Την αποτίμηση της χθεσινής κινητοποίησης των εργαζομένων στα νοσοκομεία κάνει το ΚΚΕ (μ-λ), καταγγέλλοντας τις κυβερνητικές πολιτικές στο χώρο της Υγείας, οι οποίες όπως λέει «απαξίωναν και συρρίκνωναν τις παροχές υγειονομικής περίθαλψης του λαού προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του ιδιωτικού κεφάλαιου».

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

 

Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα νοσοκομεία που έγιναν στις 7 Απρίλη αποτελούν ένα σοβαρό πρώτο βήμα συλλογικής υπεράσπισης του λαϊκού δικαιώματος στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Αποτελούν όμως κι ένα βήμα συλλογικής καταγγελίας της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία –όπως και η πολιτική ΟΛΩΝ των προηγούμενων κυβερνήσεων– συνεχίζει προς την κατεύθυνση της απαξίωσης και συρρίκνωσης των παροχών υγειονομικής περίθαλψης του λαού προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του ιδιωτικού κεφάλαιου.

Έπεσε στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ όλες τι προηγούμενες ημέρες να φιμώσει το κάλεσμα των υγειονομικών! Τα κυρίαρχα ΜΜΕ επιστρατεύτηκαν σύσσωμα προκειμένου να θάψουν το γεμάτο αγωνία αλλά και οργή κάλεσμα των εργαζομένων. Αυτών που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την υγεία του λαού, με αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση, παρά την ανυπαρξία μέσων προστασίας και παρά τη χρόνια απαξίωση των δομών υγειονομικής περίθαλψης. Αυτή η προσπάθεια φίμωσης συνεχίστηκε και μετά τις κινητοποιήσεις, οι οποίες «θάφτηκαν» από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξωραΐσει την κατάσταση που επικρατεί, να δημιουργήσει ένα ψεύτικο κλίμα συναίνεσης και αποδοχής της πολιτικής της (η οποία αρχίζει και τελειώνει στα κατασταλτικά μέτρα και την απαγόρευση κυκλοφορίας) πήρε μία ηχηρή απάντηση ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. Απάντηση την οποία πήρε όχι μόνο από τους υγειονομικούς, αλλά και από τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις λαού, πολιτικών οργανώσεων, εργατικών σχημάτων και συλλογικοτήτων. Διότι γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι η υπόθεση της αντιμετώπισης της πανδημίας, της υπεράσπισης της υγείας του λαού δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζόμενων στην περίθαλψη. Είναι υπόθεση ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ του λαού, ΟΛΟΥ του λαού! Και απαιτεί τη σύγκρουση με αυτήν την πολιτική!

Όμως, ηχηρή απάντηση πήρε και η προκλητική δράση των μηχανισμών κρατικής καταστολής! Παρά την εκτεταμένη αστυνομοκρατία, παρά την προσπάθεια των μηχανισμών καταστολής σε αρκετές περιοχές να διαλυθούν οι κινητοποιήσεις, παρά τα πρόστιμα και τις προσαγωγές, το κλίμα κρατικής τρομοκρατίας ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ! Αντίθετα, φάνηκε ξεκάθαρα η κυβερνητική υποκρισία. Αποκαλύφθηκε πόσο υποκριτικά ήταν τα κυβερνητικά χειροκροτήματα και οι πρώτες κυβερνητικές αναφορές στους υγειονομικούς. Τώρα που αποφάσισαν να φωνάξουν την αλήθεια για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση βρέθηκε ανοιχτά απέναντί τους!

Ηχηρή απάντηση πήρε και η δήθεν αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο και αν προσπαθεί να φανεί στο πλευρό των εργαζομένων, η στάση πολιτικής συναίνεσης και «υπευθυνότητας» (προς τις δυνάμεις του συστήματος και όχι προς το λαό) που δείχνει όλο αυτό το διάστημα, στρέφεται ενάντια στο λαό. Όπως έκανε βεβαίως και η πολιτική του στην υγεία όσο βρισκόταν στην κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα που δίνεται και πρέπει να συνεχίσει να δίνεται από τους υγειονομικούς, το λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία.
Το ΚΚΕ(μ-λ) στήριξε αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις αυτές όπου είχε δυνάμεις. Το ίδιο αποφασιστικά θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια διεκδίκησης του λαϊκού δικαιώματος στην πλήρη και δωρεάν υγειονομική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Γνωρίζοντας ότι το δικαίωμα αυτό περνάει μέσα από τη σύγκρουση με αυτήν την πολιτική και το κλίμα συναίνεσης που καλλιεργούν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις της δήθεν «αντιπολίτευσης».

Τετάρτη 8 Απρίλη 2020

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

 

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Α. Ξανθός: Αντιδημοκρατική η εικόνα έξω από το υπουργείο Υγείας
H διαχείριση μιας τέτοιας κρίσης δημόσιας υγείας «απαιτεί τον μέγιστο δυνατό βαθμό κοινωνικών και πολιτικών συναινέσεων» τονίζει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Α. Ξανθός: Αντιδημοκρατική η εικόνα έξω από το υπουργείο Υγείας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
«Με τον κ. Στουρνάρα ανήκουμε ιδεολογικά σε διαφορετικά στρατόπεδα»
Αναφορικά με την κυβερνητική πρόταση για ανανέωση της θητείας του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλά στην «Εφ.Συν.» για την πολιτική του αντίθεση με τον Γ. Στουρνάρα. Επισημαίνει,...
«Με τον κ. Στουρνάρα ανήκουμε ιδεολογικά σε διαφορετικά στρατόπεδα»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Γεννηματά: «Καλωσορίζω τη Ν.Δ. στην αναγνώριση της αξίας του ΕΣΥ»
Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την καθυστερημένη αναγνώριση της αξίας του ΕΣΥ ασκεί η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ζητώντας περαιτέρω στήριξη του συστήματος υγείας.
Γεννηματά: «Καλωσορίζω τη Ν.Δ. στην αναγνώριση της αξίας του ΕΣΥ»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Άμεσες προσλήψεις στη Δημόσια Υγεία ζητά ο Δ. Κουτσούμπας
Να υλοποιήσει το αίτημα της ΟΕΝΓΕ και διορίσει όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές που είχαν θέσει υποψηφιότητα για το ΕΣΥ ζητά από την κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.
Άμεσες προσλήψεις στη Δημόσια Υγεία ζητά ο Δ. Κουτσούμπας
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Τσίπρας: «Δεν αρκούν οι ευχαριστίες και τα χειροκροτήματα»
Μήνυμα για έμπρακτη στήριξη των εργαζομένων στη δημόσια υγεία, καθώς και των ευάλωτων ομάδων, έστειλε προς την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Τσίπρας: «Δεν αρκούν οι ευχαριστίες και τα χειροκροτήματα»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Το… παντοδύναμο καπιταλιστικό σύστημα γονάτισε μπροστά σε έναν ιό»
Ανακοίνωση με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού εξέδωσε το ΚΚΕ(μ-λ), το οποίο τονίζει ότι για τους θανάτους υπεύθυνο είναι το σύστημα των πολέμων, της εκμετάλλευσης, του κέρδους και η πολιτική της συντριβής...
«Το… παντοδύναμο καπιταλιστικό σύστημα γονάτισε μπροστά σε έναν ιό»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας