Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΛΑΕ: Προσλήψεις και επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας τώρα!

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης 

eurokinissi

ΛΑΕ: Προσλήψεις και επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας τώρα!

  • A-
  • A+

Όπως τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, έτσι και η ΛΑ.Ε. (ως κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς) καλεί την κυβέρνηση «να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές, να ανοίξει ΜΕΘ και να μην επιδοτεί αλλά να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας».

Συγκεκριμένα, η Λαϊκή Ενότητα ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

«Ακόμη και την ύστατη αυτή ώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ επιδοτεί χαριστικά τον ιδιωτικό τομέα της υγείας με 30 εκατ. ευρώ για να μπορούν να κάνουν το τεστ διάγνωσης, όσοι έχουν να πληρώσουν και επιπλέον προσφέρει διπλάσια αποζημίωση από την ισχύουσα τιμή του ΕΟΠΠΥ στους κλινικάρχες, που διαθέτουν ΜΕΘ δείχνοντας τις νεοφιλελεύθερες ιδεολογικές εμμονές και προτεραιότητές της, ενώ καλεί τους γιατρούς, νοσηλευτές και φοιτητές να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο ΕΣΥ!

Δύο και πλέον εβδομάδες μετά την εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων για τον κορωνοϊό COVID-19, είναι σαφές ότι η πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ είναι ανεπαρκής, μεροληπτική και γι' αυτό επικίνδυνη. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εξαρτά τη μάχη απέναντι στην πανδημία αποκλειστικά από τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του ιού και την ατομική στάση των πολιτών, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία   τα τηρούν – και καλά κάνουν - χωρίς ταυτόχρονα να αναλαμβάνει την παραμικρή δέσμευση για τις δικές της ευθύνες, για την προώθηση μέτρων αντιμετώπισης και θεραπείας από τον ιό.

Τα μέτρα καραντίνας και περιορισμού των πολιτών, που έφτασαν μέχρι τα ύστατα σημεία αναστολής συνταγματικών διατάξεων, απαγόρευσης συναθροίσεων και μετακινήσεων, μπορούν μόνο να περιορίσουν τη διάδοση του ιού. Δεν μπορούν, όμως, να σώσουν ζωές. Η κυβέρνηση ούτε μας ενημερώνει αλλά ούτε και η ίδια γνωρίζει την έκταση της εξάπλωσης του ιού, αφού δεν προχωρά στην προμήθεια του αναγκαίου αριθμού διαγνωστικών τεστ. Αρνείται να προχωρήσει στην αποτελεσματική ενίσχυση του ΕΣΥ, αφήνοντας τον πληθυσμό, που είναι έκθετος σε έναν άκρως μεταδοτικό ιό χωρίς θεραπεία και εμβόλιο, χωρίς καμία περίθαλψη.

Η λογική αποκλειστικά της ατομικής ευθύνης, χωρίς να συνοδεύεται από την ενίσχυση του ΕΣΥ, σημαίνει ότι οι ζωές μας αφήνονται στη τύχη τους. Ο θάνατος της 41χρονης στην Καστοριά, που ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και, παρότι είχε όλα τα συμπτώματα, πέθανε αβοήθητη στο σπίτι, είναι η τραγική κατάληξη της πολιτικής της ατομικής ευθύνης, για την οποία η κυβέρνηση είναι υπόλογη.

Το διαρκές έγκλημα του νεοφιλελευθερισμού, των μνημονίων και της θυσίας των πάντων στο χρέος και τα αιματηρά πλεονάσματα έχει αφήσει στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον Ευρωπαϊκό νότο, καμένη γη στο σύστημα υγείας και πρόνοιας.

Χρειάζεται άμεσα να ανοίξουν οι κλειστές ΜΕΘ και να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ χωρίς καμία αποζημίωση. Προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού γιατρών και νοσηλευτών και πλήρης εξοπλισμός του με μέσα προστασίας.

Αλλά ακόμη και τα αναγκαία σε αυτές τις συνθήκες περιοριστικά μέτρα καραντίνας εφαρμόζονται με τρόπο υποκριτικό και μεροληπτικό. Ενώ η κυβέρνηση προχώρησε στην απαγόρευση των μετακινήσεων, την ίδια στιγμή ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού εργάζεται σε μαζικούς χώρους δουλειάς, με δεκάδες ή και εκατοντάδες εργαζόμενους, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στοιβάζονται σε κλειστά camps, εκατοντάδες άστεγοι βρίσκονται μόνοι και αβοήθητοι στους δρόμους. Η μεροληψία της κυβέρνησης, που επιτρέπει την αποχαλίνωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, ενώ συγχρόνως μειώνει μισθούς, επεκτείνει την μερική απασχόληση και την εκ περιτροπής εργασία, αναβάλλει την χορήγηση του δώρου Πάσχα, αναστέλλει το δικαίωμα στην απεργία και τη διαμαρτυρία των οργανώσεων των εργαζομένων, μπορεί να έχει ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην έκταση μετάδοσης του ιού στον εργαζόμενο κόσμο και να εντείνει την φτωχοποίησή του.

Καλούμε την κυβέρνηση να ακούσει τις κραυγές αγωνίας των εργαζομένων στην Teleperformance, τη Vodafone, τη Bic και σε τόσες άλλες περιπτώσεις και να πάψει να αξιοποιεί την απειλή της πανδημίας για την επιβολή των πολιτικών της προτεραιοτήτων και τη νομιμοποίηση της συρρίκνωσης εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει τώρα πίσω το "δώρο" αυτό στους κλινικάρχες και να προχωρήσει στην γενική επίταξη  του ιδιωτικού τομέα υγείας. Θέλουμε γιατρούς, νοσηλευτές, επιστήμονες της υγείας! Δεν θα ανεχτούμε κανένα σενάριο εμπλοκής του στρατού και των ειδικών δυνάμεων, που ψελλίζουν τα ΜΜΕ και διαρρέουν κάποιοι από την κυβέρνηση ως ενδεχόμενο.

Ο κόσμος της δουλειάς, οι υγειονομικοί και οι συλλογικοί φορείς τους, το κίνημα της λαϊκής και κοινωνικής αλληλεγγύης τηρούν την πιο υπεύθυνη στάση απλώνοντας ασπίδα προστασίας. Προστατεύουμε με συνείδηση την κοινωνία τηρώντας μέτρα προφύλαξης.

Εκδηλώνουμε με κάθε δυνατό τρόπο την αλληλεγγύη μας στα ευπαθή και φτωχοποιημένα κοινωνικά στρώματα, ώστε να μη βρεθεί κανείς/μια  μόνος/η του/ης και αβοήθητος/η απέναντι στην πανδημία.

Επαγρυπνούμε, όμως, απέναντι σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να επιφέρει μόνιμα χτυπήματα στα εργασιακά δικαιώματα και στις δημοκρατικές ελευθερίες, που είναι η μόνη εγγύηση του λαού να ελέγχει την πολιτική της.»

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΛΑ.Ε.: Τεράστιους κινδύνους εγκυμονεί η διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού
Η Λαϊκή Ενότητα ζητά από την κυβέρνηση «να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα στήριξης της δημόσιας υγείας και των λαϊκών στρωμάτων» καθώς και «ανυπακοή στα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα».
ΛΑ.Ε.: Τεράστιους κινδύνους εγκυμονεί η διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΚΚΕ: Επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας τώρα!
Καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες Υγείας και ταυτόχρονα να επιτάξει τις ιδιωτικές μονάδες Υγείας.
ΚΚΕ: Επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας τώρα!
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΛΑ.Ε.: «Ομολογία Χρυσοχοΐδη ότι φακελώνει τους πολίτες»
Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις ανακοινώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που δήλωσε ότι θα στέλνει στον εισαγγελέα σε όποιον διαδίδει fake news στο διαδίκτυο σχετικά με τον...
ΛΑ.Ε.: «Ομολογία Χρυσοχοΐδη ότι φακελώνει τους πολίτες»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΛΑ.Ε.: Πανηγυρισμοί χωρίς αντίκρισμα
Με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη λήξη των εργασιών της 5μερης συνόδου της Ε.Ε., η ΛΑ.Ε. πήρε θέση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και για το Ταμείο Ανάκαμψης.
ΛΑ.Ε.: Πανηγυρισμοί χωρίς αντίκρισμα
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Η αντιπολίτευση ζητά και τις εντολές καταχώρησης
Δόθηκε η «λίστα Πέτσα» στη δημοσιότητα (επιτέλους), αλλά το ερώτημα παραμένει: είναι αυτή η σωστή λίστα; Αυτό ακριβώς το γεγονός κατακεραυνώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η αντιπολίτευση ζητά και τις εντολές καταχώρησης
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Ασύμβατη με τους νόμους της ελεύθερης αγοράς η ανάπτυξη δομών υγείας»
Να αναπτυχθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε πανελλαδικό επίπεδο με χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος, χωρίς καμία εμπλοκή - συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Ασύμβατη με τους νόμους της ελεύθερης αγοράς η ανάπτυξη δομών υγείας»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας