Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αλλο ΚΙΝ.ΑΛΛ. και άλλο ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αλλο ΚΙΝ.ΑΛΛ. και άλλο ΣΥΡΙΖΑ

  • A-
  • A+

Στη σωστή της διάσταση επιχειρούν να βάλουν στο Κίνημα Αλλαγής την υπόθεση που σχετίζεται με την ομαλοποίηση των σχέσεών τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα και από το ραντεβού που πραγματοποίησαν πριν από μερικές ημέρες, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι Κώστας Γείτονας και Αλέκος Φλαμπουράρης, δύο από τους πιο στενούς και έμπιστους συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά και του Αλέξη Τσίπρα, αντίστοιχα.

Μάλιστα, ο κ. Φλαμπουράρης, εξηγώντας αναλυτικά το περιεχόμενο αυτής της συνάντησης, σημείωσε ότι με τον κ. Γείτονα «ο καθένας, από τη σκοπιά του, στάθηκε στα θέματα που ενοχλούν, αναγνωρίζοντας την ανάγκη αυτά να περιορίζονται, ώστε να αρχίσουν βήματα συζήτησης, ανταλλαγές απόψεων, για ανάκτηση της κλονισμένης εμπιστοσύνης» (Real News).

Πάντως, σε ό,τι αφορά το ΚΙΝ.ΑΛΛ., η βασική προτεραιότητα, με δεδομένες και τις αντιδράσεις που ξέσπασαν τόσο στο εσωτερικό του όσο και από «γαλάζιους» κύκλους, που δεν βλέπουν με καλό μάτι το τέλος της εχθρότητας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι να αναχαιτιστούν οι εντυπώσεις περί μελλοντικής συμπόρευσης των δύο χώρων.

Στο πλαίσιο αυτό, επιτελικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σχεδόν μονότονα επαναλαμβάνουν και διαβεβαιώνουν ότι η αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής δεν θυσιάζεται ούτε ανατρέπεται από κανένα ραντεβού και καμία συνάντηση. Αυτό όμως, διευκρινίζουν, δεν σημαίνει ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν θα ασκεί σκληρή αντιπολίτευση στη Ν.Δ., μόνο και μόνο για να μην κατηγορηθεί από το Μαξίμου και τα φίλα προσκείμενα σε αυτό κέντρα ότι «τα βρήκαν» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόκειται για ψεύδη και πονηρές σκοπιμότητες», αναφέρουν χαρακτηριστικά κομματικές πηγές στην «Εφ.Συν.», ενώ από τον Πύργο, όπου περιόδευσε, η Φώφη Γεννηματά σχολίασε: «Προσπαθούν συνεχώς να μας αποκλείουν και να διαστρεβλώνουν τον λόγο μας και τη φωνή μας. Είμαστε διαρκώς στο στόχαστρο της προπαγάνδας. Εφυγαν τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθαν οι παπαγάλοι της Ν.Δ. Αυτό βέβαια δείχνει ότι ανησυχούν και μας υπολογίζουν».

Σε παρόμοιο πνεύμα ο Μανώλης Οθωνας, διευθυντής του πολιτικού γραφείου της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛΛ., κληθείς να ερμηνεύσει τη συνάντηση Φλαμπουράρη - Γείτονα, αλλά και τις πληροφορίες για νέο προσκλητήριο Τσίπρα για κοινό αντιδεξιό αγώνα, δήλωσε («Ελεύθερος Τύπος»): «Μονότονα διάφοροι δεξιοί και αριστεροί ψάλτες επαναλαμβάνουν εναλλάξ -με διάφορες αφορμές- το τροπάρι τής δήθεν σύμπλευσής μας, μια με τη Ν.Δ. και μια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ζωή και η πραγματικότητα τους διαψεύδουν, αλλά αυτοί τον χαβά τους.

Η επιλογή αυτόνομης πορείας και η σαφής ιδεολογική, πολιτική και προγραμματική οριοθέτησή μας δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευση. Αν ήταν να γίνουμε το συμπλήρωμα οποιουδήποτε, θα το είχαμε κάνει προ πολλού». Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει την ίδια ώρα την ανάληψη πρωτοβουλιών και την κατάθεση προτάσεων για μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Σε αυτή την κατεύθυνση, σήμερα στις 11, στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, διοργανώνει εκδήλωση για το ασφαλιστικό με παρεμβάσεις ειδικών και φορέων.

Κινητικότητα και ζυμώσεις

Τη μεγάλη κινητικότητα μεταξύ Κεντροαριστεράς και Αριστεράς ήρθε να επιβεβαιώσει η κυριακάτικη εκδήλωση που πραγματοποίησε η πολιτική κίνηση Ανανεωτική Αριστερά που μετέχει στο Κίνημα Αλλαγής και την οποία παρακολούθησαν στελέχη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Ενδεικτική του ενδιαφέροντος που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις ήταν η παρουσία του στελέχους του και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου της Προοδευτικής Συμμαχίας, Νίκου Μπίστη, ενώ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας ενημέρωσε τηλεφωνικά τους διοργανωτές ότι, αν και το επιθυμούσε, δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Το «παρών» έδωσαν επίσης βουλευτές και στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο Θράσος Φωτεινός, συντονιστής της Πράσινης Αριστεράς, ο πρ. δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας και άλλοι.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ναι στα κορονο-ομόλογα λέει το Κίνημα Αλλαγής
Τη θέση υπέρ ενός ευρωπαϊκού σχεδίου Μάρσαλ υποστήριξε ενώπιον των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, σε τηλεδιάσκεψη, η Φώφη Γεννηματά. Νέα πυρά εναντίον της κυβέρνησης για την ΠΝΠ για τα εργασιακά.
Ναι στα κορονο-ομόλογα λέει το Κίνημα Αλλαγής
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Πάρτε τώρα πίσω το άρθρο 9»
Αν και το ΚΙΝ.ΑΛΛ έχει επιλέξει να μην ανεβάζει τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση αυτές τις «μέρες του πολέμου» κατά του κορονοϊού, δεν κράτησε την ίδια στάση στο ζήτημα της ΠΝΠ για τα εργασιακά.
«Πάρτε τώρα πίσω το άρθρο 9»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Σχέδιο με τέσσερις πυλώνες από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. για τον κορονοϊό
Κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη, η Φώφη Γεννηματά με δήλωσή της ανέδειξε τις βασικές προτεραιότητες του κόμματος, ζητώντας τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη θωράκιση και...
Σχέδιο με τέσσερις πυλώνες από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. για τον κορονοϊό
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
«Ούτε η Εκκλησία δεν πρέπει να εξαιρείται»
Σαφές και ηχηρό μήνυμα προς την Εκκλησία της Ελλάδος να ασπαστεί και να πειθαρχήσει με τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνει το κράτος για την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού έστειλε χθες η Φώφη...
«Ούτε η Εκκλησία δεν πρέπει να εξαιρείται»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αιχμές κατά Νάντιας, διαφοροποίηση Λοβέρδου 
Μήνυμα στους βουλευτές και τα στελέχη να διατηρήσουν το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα για το Κίνημα Αλλαγής μέσω σειράς παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών για μείζονα κοινωνικά και...
Αιχμές κατά Νάντιας, διαφοροποίηση Λοβέρδου 
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Πολιτική αντεπίθεση μέσω Συνδιάσκεψης
Σε εγρήγορση έχουν τεθεί στο Κίνημα Αλλαγής για την επιτυχία της πολιτικοϊδεολογικής εκδήλωσης του προσεχούς Μαρτίου ● Στόχος, να αποκρυσταλλωθεί το κεντροαριστερό στίγμα του φορέα.
Πολιτική αντεπίθεση μέσω Συνδιάσκεψης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας