Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
To ΜέΡΑ25 για τη δήλωση της Μάγδας Φύσσα στην «Εφ.Συν.»
EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

To ΜέΡΑ25 για τη δήλωση της Μάγδας Φύσσα στην «Εφ.Συν.»

  • A-
  • A+

Για άγρια δολοφονία χαρακτήρα του Γιάνη Βαρουφάκη από ΜΜΕ και πολιτικούς κύκλους κάνει λόγο το ΜέΡΑ25 σχολιάζοντας τη δήλωση της Μάγδας Φύσσα στην «Εφ.Φυν.» μετά την πρόταση του κόμματος προς το πρόσωπό της για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Πηγές από το ΜέΡΑ25 αναφέρουν ότι η Μάγδα Φύσσα μίλησε και προσθέτουν:

Μετά από 24 ώρες όπου τα ΜΜΕ και πολιτικοί κύκλοι επιδόθηκαν σε μια ακόμα άγρια δολοφονία του χαρακτήρα του Γ. Βαρουφάκη, η Μάγδα Φύσσα πήρε μόνη της την πρωτοβουλία να αποκαταστήσει την αλήθεια. Με δήλωσή της στην ΕφΣυν ξεκαθάρισε:

Πρώτον, ότι η πρόταση Βαρουφάκη όχι μόνο δεν την έθιξε η στενοχώρησε αλλά ότι την βρήκε, πράγματι, τιμητική.

Δεύτερον, ότι εκείνοι που δεν την σεβάστηκαν ήταν οι δημοσιογράφοι που ασφυκτικά την πίεζαν να τους απαντήσει για κάτι που, η ίδια θεωρεί, δευτερεύον: τον αν ο Βαρουφάκης την ρώτησε ή όχι.

Τρίτον, τα ΜΜΕ επιμελώς αγνόησαν την ουσία, όπως είχαν αγνοήσει την απαράδεκτη εισήγηση της εισαγγελέως την 18η Δεκεμβρίου.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το κόμμα και ο Γιάνης Βαρουφάκης θα συνεχίσουν να εστιάζουν στην ουσία στηρίζοντας τη Μάγδα Φύσσα, η οποία ανήκει σε όλους τους Έλληνες που ποθούν λαϊκή ενότητα εναντίον της ακροδεξιάς στροφής της κοινωνίας μας στον καιρό της Χρεοδουλοπαροικίας. Αυτό, δηλαδή, που συμβολίζει η πρόταση της Μάγδας Φύσσα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Λίγο αργότερα ο Γιάνης Βαρουφάκης τοποθετήθηκε για το ζήτημα μέσω συνέντευξής του στην ΕΡΤ.

Ο γραμματέας του κόμματος ανέφερε μεταξύ άλλων

Έχει πολύ μεγάλη σημασία, ήταν μία πολύ καλή στιγμή για την ελληνική πραγματικότητα γιατί δύο ονόματα γυναικών συζητούνται στο πανελλήνιο. Γιατί δεν τα πάμε πολύμ καλά στην Ελλάδα όσον αφορά στην ισότητα των φύλων. Στο κοινοβούλιο υπάρχει μία συντριπτική, αντιαισθητική πρωτοκαθεδρία των ανδρών.

Ο πρωθυπουργός είπε κάτι σωστό, ότι η επιλογή, από τη δική του σκοπιά, ήταν συμβολική. Το δικό μου αφήγημα είναι ότι η επιλογή της Αικ. Σακελλαροπούλου συμβολίζει το δικό του αφήγημα για επιστροφή σε μια νέα κανονικότητα. Κατ’ εμάς συμβολίζει τη συνύπαρξη του μνημονιακού τόξου Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ. ΑΛΛ..

Εμείς θέλαμε να συμβολίσουμε κάτι διαφορετικό, την ενότητα των Ελλήνων εναντίον της μισαλλοδοξίας και της ακροδεξιάς στροφής της κοινωνίας στα χρόνια της κρίσης.

Η δική μας θέσει είναι ότι δεν υπάρχει μια νέα κανονικότητα, υπάρχει μια συνέχεια και συνεχίζουμε τον αγώνα κατά του φασισμού και της μισαλλοδοξίας.

Προκλήθηκε τεράστια αμηχανία στους συντρόφους, πρώην συνοιδοιπόρους μου στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ένιωσαν πολύ άσχημα που η ηγεσία τους θέλησε να στηρίξει τον Παυλόπουλο και μετά σύρθηκε πίσω από τον τακτικό ελιγμό του κ. Μητσοτάκη.

(Για το εάν ρώτησε η Μάγδα Φύσσα) Θα απαντήσω με τα λόγια της Μάγδας Φύσσα στην Εφ.Συν.. Είναι δευτερεύον το εάν τη ρώτησα. Αυτό που την ενοχλεί είναι η εμμονή στο δευτερεύον για να μη συζητηθεί το πρωτεύον.

Μου γίνεται κριτική για τη διαχείριση, τι μας ενοχλεί ο τρόπος στον οποίο προέβην ή η επιλογή; Την ίδια δε την ενοχλεί ο τρόπος.

Δεν την επιλέξαμε επειδή σκοτώθηκε ο γιος της. Δεν είναι επιλογή αίματος. Δεν επέλεξε να είναι πολιτικό πρόσωπο. Συνέβη αυτό που συνέβη, αλλά εξελίχθηκε σε ένα πρόσωπο που σηκώνει στις πλάτες της έναν αγώνα κατά του φασισμού.

Τέλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι το ΜέΡΑ5 θα ψηφίσει «παρών» στην διαδικασία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μάγδα Φύσσα στην «Εφ.Συν.»: Οι δημοσιογράφοι δεν έδειξαν τον ίδιο ζήλο για τη δίκη
Με δήλωσή της προς την «Εφ.Συν.» η Μάγδα Φύσσα σχολίασε χθες την πολιορκία που δέχτηκε από τα μέσα ενημέρωσης μετά την πρόταση του Γ. Βαρουφάκη να την υποδείξει ως υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Μάγδα Φύσσα στην «Εφ.Συν.»: Οι δημοσιογράφοι δεν έδειξαν τον ίδιο ζήλο για τη δίκη
ΒΟΥΛΗ
Με ευρεία πλειοψηφία η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρόταση του πρωθυπουργού βρίσκει σύμφωνους ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛΛ. ● Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναμένεται να εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα της χώρας την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, στην Ολομέλεια της Βουλής,...
Με ευρεία πλειοψηφία η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Τι απαντά το ΜέΡΑ25 στις αντιδράσεις για τη Μάγδα Φύσσα
Σε δύσκολη θέση βρέθηκε το ΜέΡΑ25 μετά την απόφασή του να προτείνει τη Μάγδα Φύσσα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα απέρριψε την πρόταση, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που άσκησαν κριτική...
Τι απαντά το ΜέΡΑ25 στις αντιδράσεις για τη Μάγδα Φύσσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μάγδα Φύσσα: Δεν γνώριζα και δεν αποδέχομαι την πρόταση Βαρουφάκη
Απορρίπτει με ανακοίνωσή της την πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας η μητέρα του Παύλου Φύσσα.
Μάγδα Φύσσα: Δεν γνώριζα και δεν αποδέχομαι την πρόταση Βαρουφάκη
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ο Βαρουφάκης προτείνει τη Μάγδα Φύσσα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Αίσθηση προκάλεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης και το ΜέΡΑ25, καθώς πρότειναν την Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, Παύλου Φύσσα, για πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Βαρουφάκης προτείνει τη Μάγδα Φύσσα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΜέΡΑ25: Ρίχνουν τώρα τη δική τους ευθύνη στους πολίτες
Επίθεση στον πρωθυπουργό και από το ΜέΡΑ25 για το μήνυμά του προς τους πολίτες για την πανδημία, με το κόμμα της αντιπολίτευσης να επισημαίνει ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να «προετοιμάσει το έδαφος για αυτό...
ΜέΡΑ25: Ρίχνουν τώρα τη δική τους ευθύνη στους πολίτες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας